Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga aktiviteter i Stockholm på sportlovet

Getter som klättrar på stockar

Det behövs ingen snö för att hitta roliga sportlovsaktiviteter i Stockholm. Här är några av våra favoriter.


SPORTLOV PÅ SKANSEN

På Skansen är det full rulle med aktiviteter under sportlovet. Vad sägs om skridskoåkning till musik med korvgrillning och varm choklad? Skridskor finns att hyra och hjälm finns att låna. När det har snöat kan man även åka spark och kälke. 

Lillskansen är öppen, ponnyridning finns och om vädret tillåter kan man ta en åktur med häst och vagn eller släde. Cirkusskolan håller öppet hela veckan utom på söndagens cirkusföreställning. Följ med när sälarna matas och lär dig mer om djuren som bor på skansen. I Bollnässtugan kan man koppla av en stund, värma sig och lyssna på en sagor. 

Vill du klappa boaormen Snoddas eller spindeln Vimse är Skansen-Akvariet med separat entré öppet som vanligt. 

STOCKHOLMS MUSEER

Det finns många museer med aktiviteter för barn och under vecka nio är det sportlovsaktiviteter som gäller. Här är några axplock och vi rekommenderar att du besöker tittar respektive webbplats för aktuella tider.

På Tekniska museet kan man prova på massor av olika vintersporter genom utställningen ”Winter games”. Skidskytte, backhoppning, slalom, åka bob eller kasta prick med snöbollar och varför inte bygga en iglo?

Etnografiska museet sätter Oceanien i centrum . Tillverka egna smycken och askar med snäckor, bygg kanotmodeller och rita sjökort i verkstan.

Vasamuseet visar hur livet såg ut ombord på skeppet och berättar också om skeletten som hittades där.

Naturhistoriska museet bjuder på fossiler, dinosaurier och visar hur människan fungerar. På Cosmonova kan du följa med till korallreven, regnskogen eller rymden och uppleva den hissnande känslan som skapas med Sveriges största filmkupol. (Ta tunnelbanans röda linje till Universitet.)

På andra sidan vägen från Naturhistoriska museer ligger Bergianska trädgården med två växthus som rymmer växter från hela världen. Det finns två varma avdelningar; palmhallen och tropikrummet med bland annat insektfångande växter. I Victoriahuset kan man även se jättenäckrosen. 

ÅK SKYVIEW TILL TOPPEN PÅ GLOBEN

En aktivitet för dig som är bekväm med höjder.  SkyView är en glasgondol som åker upp till toppen på Globen och visar Stockholm från 130 meters höjd. Avgång var tionde minut och turen tar omkring 20 minuter.

SPORTLOVSSKOJ PÅ BOUNCE VID KUNGENS KURVA

I Bouncehallen finns studsmattor, hopp, klättring och väggar att springa uppför (the Wall). Man kan spela Doge Ball (spökboll) Slam Dunk, (dunka in bollen i basketkorgen som sitter ovanför trampolinen). Åldersgränsen är 3 år och rekommendationen är att boka innan ditt besök.

TOM TITS EXPERIMENT I SÖDERTÄLJE

Ta pendeltåget till Södertälje och passa på att se de nya pendeltågsstationerna T-Centralen och Odenplan. Släpp sedan loss alla sinnen och experimentera dig fram genom fyra våningar med roliga utmaningar. Några experiment upplevs bäst genom att snurr, studs och hopp. 

JUNIBACKEN HAR ÖPPET ÅRET OM

Astrid Lindgrens fantastiska värld håller öppet nästa alla dagar året om. Här får hela familjen sätta sig i sagotåget och följa med på en resa till Emil och Ida, Madicken, Nils Karlson Pyssling och fler andra. I Villa Villekulla får barnen leka och undersöka hur det är att bo som Pippi. Junibacken är en upplevelse för alla åldrar, med lek och sagor. Under sportlovet är trädgården stängd och öppnar till våren igen.

Relaterade artiklar