Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Aktiviteter för en regnig dag i Stockholm

En katt som sover i någons famn

I Stockholm finns det alltid något att hitta på, oavsett om vädret bjuder på strålande sol eller ett ruskigt regnoväder. Här kommer våra bästa tips på vad man kan göra i Stockholm under regniga dagar.


FIKA MED EN KATT

Java Whiskers är Stockholm första och enda kattkafé. Hit kan du gå för att dricka en kopp kaffe och träffa keliga katter från katthemmet Solgläntan. Hittar du en katt du tycker om finns det även en möjlighet att få adoptera din nya kompis, om Java Whiskers kattansvarig finner dig lämplig som en ny ägare förstås. Här är katterna i största fokus och allting sker på deras villkor.  Njut av en mysig stund tillsammans med de keliga djuren och känn hur stressen långsamt lämnar kroppen. Ett besök här är varje djurväns dröm.


TA BUSSEN ÖVER VATTNET

Följ med på ett guidat äventyr genom Stockholms vackra citykärna. Ocean Bus är en så kallad amfiebuss som tar dig fram över både land och hav. Upplev den otroliga känslan när bussen åker ner i vattnet och fortsätter att åka utan att sjunka till botten. Färden går längst många av stadens kändaste besöksattraktioner, som t.ex. Gröna Lund, Moderna Museet, Fotografiska och Kungliga slottet. Dessutom får du se delar av staden du kanske inte hade koll på som det trevliga shoppingcentret Fältöversten vid Karlaplan och den lummiga stadsparken Humlegården.

TEKNISKA MUSEET

På Tekniska Museet kan du lära dig allt om teknik och ta del av smarta uppfinningar genom tiderna. Museet grundades redan år 1923 och har bland annat vunnit pris som årets museum. Följ teknikens spännande utveckling och se hur långt vi kommit idag gällandes robotar och andra avancerade lösningar. Här finns möjlighet att prova nya spännande innovativa lösningar och lära sig mer om dess konsekvenser och påverkan. Avsluta gärna besöket med ett besök på museets trevliga restaurang med fokus på hållbarhet och framtid.

ESCAPE ROOM

Stig in i ett av Stockholms många Escape rooms och lös de olika gåtorna för att ta er ut från rummet. Escape room är en rolig aktivitet som kräver en stor dos samarbete och kreativitet. I Stockholm finns flera olika anläggningar och teman att välja bland. Lös ett mordmysterium eller rädda världen från apokalypsen, här finns alla möjligheter till ett riktigt klurigt äventyr tillsammans med dina vänner.

Relaterade artiklar