Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Upptäck Örebros bästa restauranger

Salamipizza

Örebro har många mysiga restauranger. Oavsett om du föredrar klassisk husmanskost, kryddiga indiska grillspett, stenugnsbakad pizza eller asiatiskt inspirerade smårätter så finns en restaurang som passar dig.


SLOTTSKÄLLAREN

Stig in i de unika källarvalven under Elite Stora Hotellet i Örebro. Här finns den mysiga restaurangen Slottskällaren som serverar klassiska rätter i en anrik miljö. Restaurangen passar utmärkt för den romantiska middagen likväl som för en lunch tillsammans med kollegor. Mitt emot restaurangen ligger vackra Örebro slott som går att beskåda från restaurangens härliga veranda.

PAOLO’S

Stenugnsbakade pizzor, läckra pastarätter och fräscha sallader. På Paolo’s serveras italienska smaker i en trevlig bistromiljö. Slå dig ner vid ett av borden i restaurangen eller beställ mat för avhämtning. Här finns även goda bakverk och kaffe gjort från handrostade bönor.

RESTAURANG A-MANO

På Restaurang A-mano serveras italienska rätter skapade av närproducerade, ekologiska råvaror av hög kvalité. Här finns dessutom en av Sveriges största italienska vinkällare. Restaurangen har tagit fram flera förslag på kombinationer av rätter med passande viner så att du kan kombinera just dina favoriter. Här finns även en vegetarisk meny och många härliga smårätter. 

KUNGSGATAN 1

Restaurangen Kungsgatan 1, även kallad K1, ligger mitt i Örebro på ett av stadens vackra kullerstenstorg. Här kan du njuta av goda luncher och middagar i en inbjudande miljö med inspirerande detaljer. Rätterna är ofta säsongsbetonade och menyerna uppdateras ofta med nya spännande rätter.

SOBI

Upplev nya spännande smaker från det asiatiska köket. Konceptet är till stor del uppbyggt på smårätter där Sobi erbjuder allt från klassisk sushi till hummertacos, koreansk råbiff och ramen. För den som vill utforska fler rätter erbjuds även en avsmakningsmeny med ett tillhörande dryckespaket. Sobi har både, lunch, middag och take away.

KARISHMA

Utforska det indiska köket på Karishma i centrala Örebro för en riktig smakupplevelse. Restaurangen serverar klassiska indiska rätter i en mysig miljö. Smaka gärna restaurangens naan-bröd som gräddas i en traditionell lerugn och deras rykande heta grillspett, så kallade sizlars.

Relaterade artiklar