Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Lund sevärdheter

En kullerstensgata i Lund

I den vackra staden Lund är sevärdheterna många. Här tipsar vi om fem fantastiska platser du måste besöka när du befinner dig i staden!


LUNDS DOMKYRKA

Lunds domkyrka är förmodligen den mest kända sevärdheten i Lund. Domkyrkan är den mest besökta kyrkan i hela Sverige och lockar tusentals besökare varje år. De två magnifika tornen som är 55 meter höga kan du skåda från lång väg. Kyrkan har varit i bruk sedan år 1145 och bjuder på en gedigen historia med flera unika föremål såsom det astronomiska hjulet och en staty av Jätten Finn nere i kryptan.

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Den botaniska trädgården i Lund är en sevärdhet för dig som gillar blommor och växter eller för dig som vill strosa runt i en underbar och rogivande miljö. Här finns hela 9 växthus med olika klimat och arter såsom brödfruktträd, kakao, banan och orkidéer. När fikasuget kommer finns det ett mysigt café där det serveras såväl lunch som kakor.

SKISSERNAS MUSEUM

Skissernas museum är en sevärdhet i Lund för både vuxna och barn. Muséet fick 2019 utmärkelsen Årets museum och är definitivt ett museum väl värt ett besök. Här hittar du världens största samling av skisser, modeller, och förlagor till svensk och internationell konst från konstnärer såsom Henri Matisse, Diego Rivera och Sigrid Hjertén.

KULTUREN

Kulturen i Lund är en sevärdhet där du får uppleva hur livet på landsbygden var från medeltiden fram till 1930-talet. Museet består av flera små hus och trädgårdar och sträcker sig över två kvarter i Lund.

UNIVERSITETSBIBLIOTEKET

Universitetsbiblioteket är en mäktig byggnad som ligger på Helgonabacken i Lund. Tegelbyggnaden med murgröna som klättrar längs huset är vacker och charmig och perfekt att ha i bakgrunden på en semesterbild.

FLER SEVÄRDHETER I LUND

Vill du få tips på fler sevärdheter i Lund är du varmt välkommen att prata med personalen i receptionen hos oss på Elite Hotels. Vi kan Lund och guidar er gärna för en oförglömlig semester!

Relaterade artiklar