Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Upptäck fantastiska sevärdheter i Göteborg

Tonsättningar från Göteborgs Opera

Vackra Göteborg är en stad väl värd att upptäcka. Här guidar vi dig till alla sevärdheter i Göteborg som du bör besöka under din resa.

 

GÖTEBORGSOPERAN

Göteborgsoperan är en magnifik byggnad ritad av Jan Izikowitz 1994. Den är belägen i vackra omgivningar med hamnen som granne. Ta en promenad och spana in byggnaden eller gör ett besök och se en föreställning. Oavsett bör du göra ett besök på Göteborgsoperan.

CARLSTENS FÄSTNING

Ute på Marstrandsön utanför Göteborg finns sevärdheten Carlstens Fästning. Marstrand är en vacker liten trästad och fästningen har funnits här i mer än 300 år för att skydda staden. Vandra runt fästningen och upplev hur soldaterna hade det här på 1700-talet. Dessutom har du en fantastisk utsikt över staden och vattnet.

GÖTEBORGSUTSIKTEN

Mitt i Göteborg ligger sevärdheten Göteborgsutsikten. Som namnet avslöjar har du härifrån en av de bästa vyerna över stadens olika delar. Utsiktsplatsen ligger 86 meter över havet och du kan se såväl stad som hamn och skärgård.

NÄÄS SLOTT

Ta dig tillbaka i historien och besök Nääs Slott. Här finner du ett av Sveriges bäst bevarade 1800-talsmiljöer. Gå en guidad tur på slottet, strosa runt i den vackra parken eller besök någon av alla utställningar eller evenemang som anordnas.

VATTENTORNET I SLOTTSSKOGEN

Vattentornet i slottskogen ligger 80 meter över havet och erbjuder en fantastiskt utsikt över Göteborgs sevärdheter. Tornet byggdes 1899 efter ritningar av Adrian Crispin Peterson och han son Carl Crispin. Det används inte längre som ett vattentorn utan är idag ett utsiktstorn med en terrass.

GÖTEBORGS KONSTMUSEUM

Göteborgs konstmuseum har hela tre stjärnor i Michelins Green Guide och en stor konstsamling som tar sin början redan på 1400-talet. Du hittar museet precis vid fontänen Poseidon som också är en vacker sevärdhet i Göteborg!

PRATA MED VÅR RECEPTION FÖR FLER TIPS PÅ SEVÄRDHETER I GÖTEBORG

Vill du ha fler tips på sevärdheter i Göteborg är du varmt välkommen att prata med receptionen på ett av våra Elite Hotels. Vi är experter på Göteborg och hjälper dig gärna!

 

Relaterade artiklar