Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Luleås hetaste Restauranger

Snitsigt upplagd varmrätt på en grå tallrik

I Luleå finns många trevliga restauranger som passar både för familj, vänner och för den romantiska dejten. Välj bland härligt somriga pråmar, mysiga pubar, lyxiga stjärnkrogar och saftiga hamburgare. Här finns många restauranger värda ett besök. Vilken blir din nya favorit?


RESTAURANG CG

På Restaurang CG serveras mat och dryck av hög kvalité. Restaurangen ligger mitt i centrala Luleå och är känd för att skapa matupplevelser med förstklassig mat och dryck i kombination. Här serveras främst kötträtter där gästerna har möjlighet att välja styckdelar efter tycke och smak. För de som önskar finns även färdiga menyer med tillhörande vinpaket. 

HEMMAGASTRONOMI®

Utforska Hemmagastronomis fyra olika delar - surdegsbageriet, studion för event och matlagningskurser, delin med närodlade och exotiska delikatesser samt den mysiga matsalen. I matsalen, som är själva restaurangdelen av Hemmagastronomi, serveras en mix av lokala läckerheter och rätter inspirerade från olika internationella kök. Njut av lyxiga råvaror som Kalixrom och ostbrickor med hemmagjord marmelad eller prova hängmörat kött från närliggande gårdar.

THE BISHOPS ARMS

I samma byggnad som Elite Stadshotellet i Luleå hittar du den brittiskt inspirerade gastropuben The Bishops Arms. Med ett av stadens största utbud av öl och whisky finns här möjlighet att upptäcka nya smaker från världens alla hörn. The Bishops Arms serverar vällagade rätter som musslor, Fish & Chips och sin klassiska hamburgare "The Famous Chuck". Gastropuben passar perfekt för en spontan After Work eller för en trevlig middag tillsammans med familjen.

VILLGOT LOKAL & MAT

I en gammal industriell bryggerilokal från 1800-talet hittar ni den populära restaurangen Villgot Lokal & Mat. Här blandas lokala råvaror med internationella smaker och trender. Restaurangen kallar sitt kök för en ”Nordic Fushion” och serverar mat med tydliga lokala inslag och en spännande presentation med inspiration från industrin. Vid varje rätt på menyn anges hur pass stor del av rätten som består av lokala råvaror i förhållande till varor som importerats, så här finns alla möjligheter att välja hållbara och goda alternativ från trakten.

BISTRO BAR OCH BRYGGA

På Bistro bar och brygga serveras maten på en vacker pråm ute på vattnet. Med sitt oslagbara läge vid Norra hamn är denna restaurang ett givet val en ljummen sommarkväll. Ta med familjen för en trevlig middag eller bjud med kompisgänget under helgen när Bistro bar och brygga förvandlas till en livfull nattklubb. Här finns gott om vällagade klassiker som röding, toast skagen och oxfilé samt veganska alternativ och goda drinkar.

BASTARD BURGERS

Sedan öppningen under hösten 2017 har Bastard Burgers lockat besökare från hela Sverige. Denna hamburgerrestaurang lagar all mat från grunden och köper in sitt kött från närliggande gårdar. På hembakat bröd serveras ett stort utbud av olika hamburgare och här finns dessutom syndigt goda milkshakes för den som har plats kvar i magen efter maten. Prova deras signaturburgare med dillpickles och smält cheddarost eller testa deras veganvänliga alternativ med oumph och stekt portabello.

Relaterade artiklar