Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Stjärnrestauranger i Göteborg

Skylt för restaurang och vinbaren

Att Göteborg bjuder på kulinariska upplevelser är ingen nyhet, men visste du att staden även huserar så mycket som fyra restauranger som tilldelats det mest prestigefyllda man kan få inom kategorin, nämligen de berömda Michelin-stjärnorna.

28+

Restaurangen har ärats med en stjärna i Guide Michelin i hela 30 år i rad. Här samsas välkomponerade och kreativa rätter på menyn, så som Tartar på Hummerklo och oxinnanlår eller bakad rödbeta med friterad ostronskivling. Menyn byts ut var 4e-6e vecka och lämnar ingen besviken. Ledorden är närproducerade och ekologiska råvaror av bästa kvalitet efter säsong.

Bestäm själv om du plockar från restaurangens á la carte eller väljer deras uppskattade avsmakningsmeny utan eller med ett komponerat vinpaket. För dig som förundras av vin får du inte missa deras vinbar och vinkällare. Boka en vinprovning eller slå dig ner för ett, eller flera glas av varierade årgångar i olika prisklasser varvat med snacks och annat gott.

Adress:
Götabergsgatan 28
411 34 Göteborg
+46 31 202 161

En kock förbereder mat i ett restaurangkök.

SK MAT OCH MÄNNISKOR

På SK mat och människor är stämningen precis som namnet antyder, en gemytlig restaurang där ambitionen är att du ska känna dig som en i gänget och där mat i världsklass avnjuts runt bordet med vänner.

På dryck-och matmenyn hittar du smaker med rötter i den svenska matkulturen och man jobbar med råvaror från närområdet och efter säsong. Vid ett besök väljer du mellan tre olika avsmakningsmenyer, komponerade av de skickliga kockarna som lagar maten i det öppna köket mitt i matsalen. 

Adress:
Johannebergsgatan 24
412 55 Göteborg
+46 31 81 25 80

Tallrik med en snitsigt upplagd måltid.

KOKA

Restaurang Koka, som belönats likt övriga på sidan med 1 stjärna, är en modern västsvensk gastronomi där få ingredienser komponeras för att ge en tydlig smak. På Koka står miljön i fokus. Restaurangen är kravcertifierad och man arbetar i högsta grad med lokala uppfödare, producenter och odlare.

Grönsakerna får ta stor plats och är den primära utgångspunkten, och råvaror från hav och kött ses som ett komplement. Rätterna lagas med precision, men också med kreativitet och lekfullhet.

Adress:
Viktoriagatan 12,
411 25 Göteborg
+46 31 701 79 79

Tallrik med en rätt serverad av restaurangen Bhoga i Göteborg

BHOGA

Bhoga restaurang bjuder dig som gäst på en spännande smakupplevelse med inslag av spontanitet och lustfyllhet. Bhoga drivs av de två kockarna Gustav Knutsson och Niclas Yngvesson som båda har en lång erfarenhet av utländska kök av toppkvalitet. På Bhoga är det dock skandinaviska smaker som ligger till grund till rätterna.

Menyn varierar från vecka till vecka då det är utbudet från svenska och lokala gårdar som bestämmer vad som ska komponeras. Vid ett besök väljer du mellan 3, 5 eller 7 rätter. 

Adress:
Norra Hamngatan 10
411 14 Göteborg
+46 31 13 80 18

 

Relaterade artiklar