Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Göteborgs bästa restauranger

En person som äter en pastarätt serverad på en tallrik.

För alla finsmakare som är på jakt efter gastronomiska upplevelser i världsklass och för er som vill upptäcka unika kombinationer i smak och dryck, så har vi letat fram det bästa av vad Göteborgs restauranger har att erbjuda. Vi rekommenderar er att boka bord i förväg.

 

RUSTIK

I hjärtat av Göteborg ligger Rustik, en fransk-svensk bistro med en säsongsbaserad meny med internationella influenser med lokalt producerade råvaror. Här avnjuter ni vällagad mat gjord av kunniga kockar som serveras av deras uppskattade och trevliga personal. Fokus på restaurangen är även att välkomna gästerna in i en avslappnande miljö, fri från vardagsstress där man njuter av god mat och dryck.

NONNA

Nonna är Göteborgs egna italienska mormor som med sin familjära atmosfär och recept är en omtyckt och välbesökt restaurang av såväl turister och göteborgare. Restaurangen vill ta med sig den familjära italienska känslan av att dela mat och därför serveras många rätter på stora fat. Nonna är välkänd för sina stora portioner med härliga kombinationer och mysiga miljö och goda service.

Förrätt serverad på en rustik tallrik.

KOKA

På Koka serveras välsmakande modern västsvensk gastronomi i en härlig atmosfär. Deras råvaror är omsorgsfullt utvalda med tanke på kvalitet och miljö och grönsakerna väljs alltid efter säsong. Kokas matfilosofi bygger på att använda få ingredienser för att få fram tydliga smaker, vilket de verkligen har lyckats med då de även tilldelats en Michelinstjärna.

Här avnjuter ni vackert presenterad och välsmakande mat serverad av kunnig personal med hög servicekänsla. Ni väljer själva om era huvudrätt ska vara vegetarisk, med fisk eller kött. Dryckesmenyn är precis som resten av restaurangen väl genomtänkt och tillför en extra dimension till besöket.

BJÖRNS BAR

Grundaren till Björns Bar hade visionen om den perfekta baren, där allt som gör livet värt att leva skulle finnas. 2006 slog Björns Bar upp dörrarna och har sedan dess erbjudit något för alla finsmakare och livsnjutare med en mix av svenska och utländska delikatesser. Här kan ni välja att äta mindre smårätter och/eller Utöver större välsmakande varmrätter som lagas av välkända kockar från världens alla hörn. Restaurangen är uppskattad för sin mysiga miljö och kunniga personal och service i toppklass.

Björns Bar är även bakficka till krogen Koka och erbjuder därför en del av de försklassiga råvaror och viner som serveras en trappa upp, allt för att möta finsmakarens behov, eller enligt dem själva – ”Vi är gottegrisarnas, livsnjutarnas och finsmakarnas mecka”.

TOSO

På Toso möts man av spännande kombinationer av det asiatiska köket och dess kultur. Grundarnas koncept är att ta med besökarna på en unik upplevelse i en mysig miljö med en meny baserad på autentiska råvaror och kryddor från deras resor från Asien. Restaurangen är även uppskattad för deras fantastiska cocktails, med spännande smakkombinationer och utbud. 

Ljust inredd restaurang

MR. P

Hos Mr. P bjuds ni in i en härlig restauranglokal med öppet kök väggar fylld av Ponstus Fürstenbergs konst. Menyn uppdateras varje vecka och serveras utan kolhydrater som pasta, potatis och ris, fokus ligger istället på goda grönsaker, bönor och linser. Restaurangen är uppskattad för sin opretentiösa atmosfär och unika interiör där maten serveras av deras kunniga och trevliga personal.

AT PARK

Välkommen till den exklusiva restaurangen som huserar i Elite Park Avenue Hotel. Här serveras skandinavisk vällagad gastronomi och dryck i nyrenoverade lokaler vars väggar pryds av Peter Apelgrens målningar. Restaurangens placering i hotellet gör den till en härlig mötesplats för både internationella och svenska gäster. Oavsett om ni letar efter någonstans att slappna av med ett glas vin och något mindre att äta, eller om ni är ett större sällskap som ska äta middag så är At Park ett utmärkt alternativ.

SJÖMAGASINET

Sjömagasinet är med sin kreativa matlagning, läge vid Majorna och maritima rätter med vinlista är ett måste att besöka. Restaurangen drivs av några av Sveriges främsta krögare och har under åren serverat gäster som Mick Jagger och Bruce Springsteen och fick 1999 en välförtjänt Michelinstjärna. Trots de välkända besökarna och stjärna i Guide Michelin så är stämningen avslappnad och välkomnande, inte minst för sitt läge vid havet intill ett naturreservat.

PROJECT

Project den svensk-australienska restaurangen som bjuder in dig till en genomtänkt och unik miljö med sina runda Toscana-stenbord och chambre séparée-källare med slingriga gångar med små avdelningar som passar för inneslutna sällskap. Restaurangen är uppskattad för sitt goda bemötande av trevlig och kunnig personal och för deras fräscha råvaror och välsmakande mat. Här går det bra att komma förbi för ett glas vin från deras spännande vinlista, eller för det längre besöket där ni bland annat kan avnjuta en hel avsmakningsmeny.

Restaurang med bord och stolar samt soffa.

BASQUE

Basque är ett gediget och uppskattat tapasställe som huserar i en mindre lokal med hög mysfaktor. Här serveras tapas enligt pinxtos konceptet som är den baskiska typen av tapas. Varje sällskap räknar vid avslutad middag sina tandpetare vid tallrikarna och betalar därefter per styck. Här serveras även god dryck i form av öl och vin från Spanien, önskar ni drinkar så hämtas de från grannkrogen vägg i vägg. Basque är uppskattad av gästerna för deras fantastiska plockrätter och utbud av dryck.  
 

FAMILJEN

Bakom Familjen står grundarna av bland annat Björns Bar som kände att det var dags för en till restaurang. Tanken bakom Familjen är att ge känslan av ett vardagsrum där värdeorden är värme, kärlek och hjärtlighet. Här avnjuter ni fantastisk västsvensk gastronomi där man vill låta den lokala tillgången på råvaror från odlare samt kött- och fiskhandlare styra menyn. Restaurangen är mycket uppskattad av sina besökare och tilldelades även en Michelinstjärna för sin fantastiska gastronomiska upplevelse 2010.

 

Relaterade artiklar