Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Elite Hotels Next Generation Cup

En gul tennisboll som studsar på linjen på en tennisplan

Den tillgängliga idrotten tennis har alltid legat Elite Hotels varmt om hjärtat, och att vara huvudsponsor för Svenska Tennisförbundet likaså.

Med hjärta för svensk tennis

­ – Vi vet att motion är otroligt viktigt i alla åldrar för en bättre hälsa och att det är viktigt att börja tidigt. Vi vill bidra med vad vi kan för att främja den aktiva livsstilen hos barn och ungdomar, säger Elite Hotels VD David Halldén.

Elite Hotels Next Generation är samlingsnamnet för den stora ungdomssatsning som Svenska Tennisförbundet och Regionförbunden genomför runt om i hela landet. Arbetet riktar sig till ungdomar upp till 15 år och syftar till att ge de unga tennisälskarna så goda förutsättningar till rörelse och glädje som möjligt.

– Genom Elite Hotels Next Generation skapas en bredd i svensk tennis. Barn i åldrarna 10–15 år utvecklas olika och därför anpassar vi Next Generation-satsningen efter spelaren – oavsett om hen tillhör Sverigeeliten eller har en annan utvecklingskurva. Alla ska ges en möjlighet att lyckas och glädjas med tennisen, säger Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet

Elite Hotels Next Generation Cup är den största svenska tennistävlingen med över 5.000 deltagande barn över hela landet. Till finalen i Båstad kvalificerar sig 98 spelare från hela landet och 2019 går finalen av stapeln den 27 juni. Tidigare vinnare i tävlingen är ingen mindre än Björn Borg.

Vi på Elite Hotels of Sweden önskar alla barn stort lycka till på tennisbanan.