Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och modernt inredda enkelrum som passar för en person. Här finns allt du behöver för en rofylld sömn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, strykbräda och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-06-15)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra grandlitrum är ljusa och trevliga och passar för en till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

Nästa

Superior nedre plan


  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum på nedre plan är ljusa och rymliga med gott om plats för upp till 2 personer. Rummen är belägna en trappa ner från entréplan och är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är modernt och smakfullt inredda dubbelrum för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

 

 

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-04-27)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och luftiga med modern inredning och tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-04-20)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och modernt inredda med väl tilltagen golvyta. Här bor hela familjen bekvämt med en skön dubbelsäng samt en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1071 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

Nästa

  1–4 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre vackra juniorsviter med extra tilltagen golvyta och ett härligt ljusinsläpp. Här kan du unna dig lyx och komfort med en egen balkong, sällskapsdel och en riktigt bekväm säng. Juniorsviterna är utrustade med bäddsoffa, skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1521 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-31)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Vår svit är unikt inredd med kakelugn, walk in closet och balkong med utsikt över Gavleån. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, två tv-apparater, minibar, hårtork, dusch och badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3051 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   70 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit executive är en härlig vindsvåning med plats för både boende och konferens. Sviten har separat sovrum, ett vardagsrum med braskamin och vackra takbjälkar från 1901 samt badrum med badkar och dusch. I vardagsrumsdelen finns ett stort bord för sex personer, sittsäckar och en möblerad balkong. Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor, safetybox och ljudanläggning.

Se fler bilder

Från  3771 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-03-30)

NästaVälkommen till Elite Grand Hotel, Gävle

Elite Grand Hotel är ett vackert fyrstjärnigt hotell som erbjuder 124 hotellrum varav två pampiga sviter. Här finns även den trevliga restaurangen Grands Verands med utsikt över Gavleån samt konferensrum med kapacitet för upp till 130 personer. På Elite Grand Hotel bor du mitt i centrala Gävle med Centralstationen alldeles intill.  

Hotellet ligger i den fastighet som förr inhyste anrika Grand Hotel, byggt redan 1901. Nu efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten har det åter blivit hotell. Denna anrika fastighet är nu återställd till sin ursprungliga prakt, där historiska detaljer har bevarats i klassisk Elite-anda. Varmt välkommen!

  124 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  5 konferenslokaler

  Parkering
  Gym
  Gratis WiFi

  140 km till flygplatsen
  200 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotellet ritades ursprungligen 1898 av uppsalaarkitekten Ture Stenberg och invigdes sedan 1901. Byggnaden var i toppmodernt utförande med rinnande vatten, både varmt och kallt plus att det fanns spolbara toaletter. Sviterna hade till och med egen toalett på rummen.

Det fanns elektricitet i hela huset och en fullt fungerande elektrisk hiss. I övrigt kunde man även beskåda de pampiga matsalarna, sällskapsrummen, en ölhall och inte minst 60 hotellrum inredda i engelsk empirestil.


Gym och relax på Elite Grand Hotel Gävle

Relax & Gym

Hos oss kan du som hotellgäst njuta av vår relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu, bastu och takdusch. Här finns även ett modernt gym med fönster ut mot Gavleån.

 

Åldersgräns 16 år

Öppettider relaxavdelning

Måndag–fredag: 16.00–22.00
Lördag–söndag: 11.00–22.00

Kostnad 80 kr/vuxen.
Ingen förbokning krävs för relaxavdelningen.

Öppettider gym
Alla dagar: 06.00–22.00.

Handdukar finns att låna i receptionen.

 


Wifi på Elite Hotels

Wifi

Som gäst hos oss surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler.

Instruktion för uppkoppling till WiFi
1. Kontrollera att WiFi är påslaget på din enhet. Välj EliteWifi bland de tillgängliga nätverken.
2. Öppna din webbläsare och EliteWifi startsida laddas.
3. Registrera dig som användare med din e-postadress i rutan Guest User.

 


Receptionsdisk med vacker utsmyckning på Elite Grand Hotel Gävle

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice måndag–fredag, kl. 12.00–22.00 och lördag, kl. 15.00–22.00.
Roomservicemeny finns på ditt rum. Kontakta receptionen för beställning.

Roomserviceavgift på 145 kr tillkommer.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har enbart ett begränsat antal parkeringsplatser att erbjuda våra gäster. Dock finns allmän parkering i närheten på gatorna och ett parkeringshus. 

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Ring 026-400 73 00 om du vill boka elbilsplats.

Obs! Avgift tillkommer på all parkering.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Grand Hotel vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till nio kilometer. 

Rutt A (3,39 km)
Rutt B (6,36 km)
Rutt C (9,16 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00 måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 18.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Hund på rummet

Hotellet har ett begränsat antal rum där husdjur tillåts för ett tillägg på 200 SEK/natt. Vi erbjuder vatten- och matskålar att låna, hundbajspåsar samt hundgodis under din vistelse. Vi kan endast ta emot husdjur om du har föranmält detta innan bokning och mottagit en bekräftelse på att vi har tillgängliga rum. Vid frågor eller bokning - Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se.


Cykel

Hotellet har ett antal cyklar för gratis utlåning till våra hotellgäster. Cyklarna får lånas ett dygn i taget mot en deposition som återfås när cykeln lämnas tillbaka. Kontakta receptionen för mer information.


Konferenslokalen Pelarsalen på Elite Grand Hotel i Gävle

Elite Grand Hotel, Gävle


Vi erbjuder sammanlagt 6 konferensrum i varierande storlek med kapacitet för upp till 130 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 6 konferenslokaler
  • 124 hotellrum
  • 2–130 personer
  • 1 restaurang

Maträtt på snacksbricka med sås, räkor och ett glas vin

Lunchmeny


Här kan du läsa vad vi serverar i till lunch på Grands Veranda denna vecka. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–13.30

Öppettider påsken 2018
Lunch /Brunch
Torsdag 29 mars, skärtorsdag: 11:30-13:30
Fredag 30 mars, långfredag: STÄNGT
Lördag 31 mars, påskafton: Brunch  12:00-14:30
Söndag 1 april, påskdagen: STÄNGT
Måndag 2 april, annandag påsk: STÄNGT


Generös frukostbuffé serveras på vackra Grands Veranda

Frukost


Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00

Öppettider påsken 2018
Torsdag 29 mars, skärtorsdag:  06:30-09:30
Fredag 30 mars, långfredag: 07:30-11:00
Lördag 31 mars, påskafton: 07:30-11:00
Söndag 1 april, påskdagen: 07:30-12:00
Måndag 2 april, annandag påsk:  07:30-11:00


Grands Veranda med bar och bord på Elite Grand Hotel

Grands Veranda


Upplev en unik miljö på Grands Veranda med panoramafönster ut mot Strandgatan och Gavleån. Restaurangen serverar klassisk mat med moderna inslag.

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Brunch
Lördag: 12.00–14.30

A la carte
Måndag–torsdag: 17.00–22.00
Fredag–lördag: 17.00–23.00
Söndag: stängt

Öppettider under påsken 2018

Lunch /Brunch
Torsdag 29 mars, skärtorsdag: 11:30-13:30
Fredag 30 mars, långfredag: STÄNGT
Lördag 31 mars, påskafton: Brunch  12:00-14:30
Söndag 1 april, påskdagen: STÄNGT
Måndag 2 april, annandag påsk: STÄNGT

Kväll: 
Torsdag 29 mars, skärtorsdag: 17:00-22:00
Fredag 30 mars, långfredag: 17:00-23:00
Lördag 31 mars, påskafton: 17:00-23:00
Söndag 1 april, påskdagen: STÄNGT
Måndag 2 april, annandag påsk: STÄNGT


Brunch på Grands Veranda


Välkommen på brunch, varje lördag på Grands Veranda. Brunchen dukas upp med smårätter på vårt eget vis med många spännande inslag.

Öppettider

Ordinarie öppettider 
Lördag: 12.00–14.30

Öppettider Påsken 2018
Lördag 31 mars, påskafton: Brunch  12:00-14:30

 Låt oss på Elite Grand Hotel Gävle ta hand om er stora dag. Vi vill att ert bröllop ska bli allt ni alltid har drömt om. Vi har flera vackra salar som kan dukas upp för mellan 14–90 personer. Vi ordnar allt efter era önskemål vad det gäller hotellrum, middag, blommor och underhållning. 
Boka in en övernattning med middag hos oss på Elite Grand Hotel. Maten serveras i vår vackra restaurang Grands Veranda. Välkommen att boka!


Från 2040 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av ett avkopplande dygn i whiskyns tecken där du kombinerar en spännande visning i Mackmyra whiskyby med whiskyprovning och övernattning på Elite Grand Hotel.


Från 2100 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande helg till förmånligt på anrika Elite Grand Hotel i Gävle med vårt weekenderbjudande. Prova på allt som Gävle har att erbjuda, både shopping och nöjen. Besök vår relaxavdelning eller ät en god bit mat på Grands Veranda. Somna sedan skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Ta del av vad allt som Gävle har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen. Sov gott och vakna utvilad i våra sköna sängar, njut sedan av en utsökt frukostbuffé i restaurangen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Grand Hotel i Gävle. Vi erbjuder 124 modernt inredda hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang, vacker veranda och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


92%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 0/10

Omdömet skrevs den 19 mars 2018

Positivt: Service minded personal, fräscht och trevligt!

Att förbättra: Inget

Övrigt: Vi kommer tillbaka snart, om inte annat så för frukosten :)


Betyg: 0/10

Omdömet skrevs den 19 mars 2018

Positivt: Läget, servicen, frukosten

Att förbättra: Vi var nöjda med precis allt så kommer inte på något

Övrigt: Superfina rum, fantastisk service , jättegod frukost.


Betyg: 0/10

Omdömet skrevs den 19 mars 2018

Positivt: Fina rum och nära till det mesta i Gävle. Rekommenderas!

Att förbättra: Se till att våffeljärnet fixas då det saknades vid frukosten.:)


Hotellet svarade den 19 mars 2018

Hej Christer, Tack för din rekommendation! Vad roligt att du trivdes hos oss. Plättar finns som alternativ på vår frukostbuffé. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 0/10

Omdömet skrevs den 19 mars 2018

Positivt: Härliga lokaler. Utmärkt middag och personal

Att förbättra: För många externa gäster på söndagens frukost. Ont om plats och trångt. Begränsa antalet eller låt övernattande boka bord!


Hotellet svarade den 19 mars 2018

Hej Anders, Tack för ditt omdöme! Kul att det blev en lyckad middag och vistelse för ert sällskap. Vi tar med oss informationen gällande frukosten. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 13 mars 2018

Positivt: Centralt bra parkering nära tåg å buss


Hotellet svarade den 14 mars 2018

Hej Anna-Lena, Tack för ditt omdöme! Kul att du är nöjd med din vistelse hos oss. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 12 mars 2018

Att förbättra: Isolera avloppsrören så att det inte hörs när grannen spolar i toaletten.


Hotellet svarade den 14 mars 2018

Hej Göran, Tack för din kommentar! Dina synpunkter och tips är viktiga för oss. Välkommen tillbaka Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 12 mars 2018

Positivt: Fantastisk frukost och mycket sköna sängar. Väldigt vackra lokaler i hotellet. Och ett mycket bra läge, nära tågstationen samt centrum.

Att förbättra: Städningen kunde ha varit ett snäpp bättre, med tanke på att det är ett Elite-hotell (det saknades handtvål och några små detaljer när vi kom, men det åtgärdades lätt efter kontakt med receptionen). Men i övrigt var det ett toppenhotell. Och vi kommer garanterat tillbaka.


Hotellet svarade den 12 mars 2018

Hej Anna, Tack för ditt omdöme! Vad roligt att du gillar frukosten och sängarna. Det finns aftonbladet eller expressen att få vid incheckning på hotellet, om du önskar annan tidning får du gärna säga till så brukar vi kunna ha andra varianter i matsalen. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 5 mars 2018

Positivt: Läget

Att förbättra: Gratis gym


Hotellet svarade den 6 mars 2018

Hej, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Dina synpunkter är viktiga för oss. Samtliga våra medlemmar har kostnadsfri tillgång till gymmet. Du är varmt välkommen att ansöka om vårt kostnadsfria medlemskap vid din nästa vistelse. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 mars 2018

Positivt: Miljön, frukosten och personalen.

Att förbättra: Under vintern hörs plogbilarna väldigt bra in, om man bor på entréplan

Övrigt: Har aldrig varit missnöjd med boendet på Elite i Gävle


Hotellet svarade den 6 mars 2018

Hej Linn, Tack för ditt omdöme! Vad roligt att du uppskattar hotellets frukost och personal. Du får gärna lämna ett önskemål vid bokning om rum högre upp så placerar vi efter bästa förmåga. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 februari 2018

Positivt: Fräscht och bra rum och med toppenbra läge i Gävle.

Att förbättra: Frukosten serveras bäst i sängen här.


Hotellet svarade den 28 februari 2018

Hej Pernilla, Tack för ditt fina omdöme! Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Louise Hedman Elite Grand Hotel, Gävle


Kontakta oss


Elite Grand Hotel, Gävle

Kyrkogatan 28
803 11 Gävle

026-400 73 00
info.gavle@elite.se

Bokning
bokning.gavle@elite.se

Hotelldirektör
Mikael Ericsson
Mikael.ericsson@elite.se
026-4007303

Försäljningschef
Christina Von Wachenfeldt
christina.vonwachenfeldt@elite.se
026 400 73 13

Receptionschef
Louise Hedman
Louise.hedman@elite.se
026 400 7304

Bokningsansvarig
Dina Lipponen
bokning.gavle@elite.se
026 4007308

Köksmästare
Erik Blomkvist
Erik.blomkvist@elite.se
026-400 73 12

Restaurangchef
Adam Båth
adam.bath@elite.se
026-400 73 09

Hitta hit


GPS koordinater
60.6751335, 17.1494145

_