Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga saker att göra med barn i Stockholm

Gröna Lund med vattnet framför

Stockholm är en stad med ett fantastiskt utbud av barnaktiviteter. Här ger vi dig tips på roliga saker att göra med barn i Stockholm för alla olika åldrar!

 

SKANSEN

En självklarhet att göra med barn i Stockholm är naturligtvis att besöka Skansen. Skansen är ett friluftsmuseum där ni kan se och lära er mer om Sveriges historia från 1700-talet och framåt. Det är även en stor djurpark med mängder av nordiska djur samt några mer exotiska som lemurer och krokodiler.

 

GRÖNA LUND

En mycket uppskattad barnaktivitet i Stockholm är tivolit Gröna Lund. Här finns åkattraktioner för både mindre och större barn. Berg- och dalbanor, Radiobilar, Fritt Fall och Lustiga huset är bara några av de attraktioner som kan få det att kittlas i magen.

 

JUNIBACKEN

Få saker är så roliga att göra med barn i Stockholm som att besöka Junibacken. Detta är platsen där sagorna har fått liv. Astrid Lindgren var en betydelsefull barnboksförfattare och nu kan ni upptäcka alla sagor på nytt. Se Pippi på teatern, åk det magiska sagotåget eller låt barnen få springa i det roliga leklandet.

 

TEKNISKA MUSEET

Tekniska museet är en plats fylld med upplevelser för barn i Stockholm. Här får barnen utforska och upptäcka på egen hand hur allting egentligen hänger ihop. Under loven händer det massor med roliga aktiviteter på museet som ni inte bör missa.

 

MULLE MECK-PARKEN

Mulle Meck-parken ligger i Järvastaden och ett besök här är utmärkt att göra med barn i Stockholm. Barnen kan exempelvis mecka i Mulles garage eller leka med roliga uppfinningar.

 

FLER BARNAKTIVITETER I STOCKHOLM

När du besöker Stockholm är du mer än välkommen att bo på något av våra Elite Hotels. Fråga gärna i vår reception för fler tips på barnaktiviteter som passar just er!