Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 saker att göra i Mora med barn

Biopopcorn

Mora är en underbar stad i Dalarna som passar utmärkt att besöka med barn. Nedan listar vi fem roliga aktiviteter som är anpassade för barnen!


1. SAGOLANDET TOMTELAND

Ett givet besöksmål att göra i Mora med barn är naturligtvis Sagolandet Tomteland. Även om det är mitt i sommaren finns här tomtar året runt! Sagolandet ligger långt in i en förtrollande skog som påminner om platser man bara läser om i sagorna. Tomtar, troll, älvor, renar och getter är bara några av de varelser ni hittar här.

2. TITTUT LEKLAND

Vilket barn älskar inte att få springa av sig på ett lekland? Att leka på Tittut Lekland är en perfekt aktivitet att göra med barn i Mora. Här finns något för både mindre och lite större barn med olika miljöer såsom en polisstation, frisör, verkstad och stall där barnen kan få utlopp för sin fantasi.

3. SF BIO

Att gå på bio är en mysig barnaktivitet i Mora. Välj ut en rolig barnfilm och kliv in i biomörkret för en härlig filmstund tillsammans. Passa på att göra det till en helkväll och gå ut och ät något efter bion.

4. GESUNDABERGET

Både sommar- och vintertid finns det mängder med aktiviteter att göra med barn på Gesundaberget utanför Mora. På vintern kan ni åka skidor i cirka 11 nedfarter och på sommaren kan ni åka mountainbike. Oavsett om det är vinter eller sommar får ni en storslagen utsikt över sjön Siljan.

5. MORA PARKEN

Vill du ha något att göra med barn i Mora ska du besöka Mora Parken där det finns något för alla. Sola, bada, åk längdskidor eller meta i älven. Parken har en otroligt vacker miljö som kommer uppskattas både av barn och vuxna. Vill du ha fler tips på saker att göra i Mora med barn är du välkommen att fråga oss på Elite Hotels!

Relaterade artiklar