Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Soliga uteserveringar i Malmö

Ett gäng skålar med fräscha sommardrinkar

Äntligen är sommaren här och vad passar då bättre än ett besök på en soldränkt uteservering. Ta med familjen på ett äventyr längst kanalen eller njut av en drink på ett av Malmös livfulla torg. Här är några av stadens trevligaste uteserveringar just nu.


LILLA TORG

Med sitt centrala läge har Lilla torg länge varit en självklar samlingsplats i Malmö. Här finns ett stort urval av trevliga uteserveringar med sol från tidig morgon till kväll. Lilla torg kom till redan på 1590-talet då det fungerade som en marknadsplats med torgförsäljning från handelsbodar. Idag är de gamla handelsbodarna sedan länge ombyggda till hus som länkats samman till ca 16 restauranger med tillhörande uteserveringar. Kom förbi för en drink eller en god middag. På Lilla torg är det lätt att fastna för en härlig helkväll i sommarnatten.

THE BISHOPS ARMS

The Bishops Arms soldränkta uteservering lockar varje sommar otaliga livsnjutare som uppskattar god mat och dryck. Denna populära gastropub har vunnit priser för sitt välsorterade sortiment av Whisky och erbjuder Malmös bredaste utbud av öl. Här serveras pubmat av god kvalité på en stor uteservering med utsikt över det historia Gustav Adolfs Torg.

MÖLLEVÅNGSTORGET

Upplev en spännande mix av kultur, mat och folkliv på ett av Malmös populäraste torg för uteserveringar. Möllan, som torget kallas i folkmun, lockar främst den yngre publiken i Malmö och erbjuder ett stort urval av restauranger och pubar. Här finns även möjlighet att köpa färsk frukt och grönsaker från de torghandlare som varje måndag-lördag säljer sina varor på torget. Möllans uteserveringar är en perfekt start för en rolig utekväll i Malmö och ligger på bekvämt gångavstånd från Malmös citypuls.

FLOTTEN

Upptäck Malmö från vattnet och färdas under broarna längst kanalen i Kungsparken och Slottsparken. Flotten är båten med livemusik där man kan välja att ta med egen picknick ombord. Sitt vid trevliga långbord medan trubaduren underhåller med härlig musik och njut av sommaren längst vattnet. Denna båttur passar perfekt för familjen eller för kompisgänget som vill utforska staden på ett nytt sätt.

Relaterade artiklar