Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
0470-70 22 00
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Stadshotellet, Växjö


Konferens på Elite Stadshotellet, Växjö


I våra ljusa och fräscha konferenslokaler finner ni allt ni behöver för att skapa en lyckad och minnesvärd konferens. Våra konferenslokaler har en klassisk inramning som inbjuder till både kreativitet och reflektion för alla deltagare. Dessutom erbjuder vi självklart vällagad mat och förfriskningar under konferensens gång.


Fakta


  • 7 lokaler
  • 163 hotellrum
  • 2-200 personer
  • Restaurang
  • WiFi
  • Blädderblock/Anteckningsblock & pennor
  • Projektor
  • Vatten
  • Hiss
  • Parkering


Vi har konferenssalar för både stora och små grupper. Från det mindre sällskapet på 10 personer till möjligheten att ta emot 200 gäster i Stora Salen. Samtliga konferensrum är utrustade med WiFi och fast internet, projektor och duk, blädderblock, whiteboard, block, pennor och isvatten.
Vi kan också tillhandahålla DVD, högtalaranläggning, storbildsvideo, bärbar mikrofon, talarstol, och tv. Har du ytterligare önskemål hjälper vi självklart till även med detta.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Stora Salen 168 201 120 30 - 30
Domarsalen 94 120 75 30 - 30
Blå salongen 72 60 35 24 - 24
Pelarsalen 56 50 35 24 - 16
Tegnér 45 40 30 16 - 16
Beskowska 45 40 28 16 - -
Linné 16 - - - - 10

Beskrivningar


Stora Salen


Pampiga Stora Salen har plats för upp till 200 personer och erbjuder en anrik mötesmiljö i en vackert utsmyckad sal med kristallkronor, stuckaturtak och härligt ljusinsläpp från stora fönster om vetter mot Stortorget i Växjö. Stora Salen är förbunden med Pelarsalen genom dörrar som går att öppna. Salen har genom alla tider använts i olika festliga sammanhang som t ex banketter, baler, jubiléer och bröllopsmiddagar. 


Domarsalen


En trevlig lokal i klassisk stil som passar för möten upp till 120 personer. Två stora fönster på ena kortsidan vetter mot Stortorget i Växjö och har utsikt mot Landshövdingens residens. Lokalen kan även användas till middagssittningar av olika slag.


Blå salongen


Blå Salongen är precis som namnet avslöjar en vacker salong i olika blå nyanser som ger en behaglig miljö. Salongen passar för möten upp till 60 personer. Salongen används som både konferenssal och i festligare sammanhang som t ex mingelpartyn eller som miljö att inta välkomstdrinken i, före middagen. Stora fönster finns på två av de fyra sidorna med utsikt över bland annat Stortorget. Här finns också en direktutgång till den stora terrassen som vetter mot Kungsgatan.


Pelarsalen


Pelarsalen passar för konferensgrupper upp till 50 personer. Salen kan öppnas upp mot både Stora Salen och Blå Salongen genom stora dörrpartier. Pelarsalen används även till fester av olika slag. De stora fönstren släpper in dagsljuset och utsikten är över Stortorget.


Tegnér


Tegnér passar för möten upp till 40 personer och används även som grupprum i kombination med någon av de större lokalerna. Fint ljusinsläpp finns från stora fönster som vetter mot Stortorget. Lokalens namn kommer från den kände skalden som även var biskop i Växjö på 1800-talet.


Beskowska


Beskowska kan ta emot konferensgrupper på upp till 40 personer. Stora fönster finns med bra ljusinsläpp. Lokalen används även som grupprum. I lokalen finns en lokalt känd målning som visar hur Stortorget i Växjö såg ut före den stora branden 1843 och är målad av en konstnärinna med efternamnet Beskow.


Linné


Linné är den minsta lokalen och passar för möten upp till 10 personer alternativt som grupprum. Rummet är styrelsemöblerat. 


Vår restaurang Lagerlunden Grill & Bar finns i huset och erbjuder god och vällagad mat samt förfriskningar under konferensens gång.

 


I samband med er konferens kan vi hjälpa till med kringarrangemang och aktiviteter för att skapa en trevlig inramning. Vad sägs om en fartfylld go-kart tävling, öl- & whiskyprovning, en tur på hästrygg i Smålandsskogarna eller en pokerturnering?


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 0470-70 22 45 eller mejla konferens.vaxjo@elite.se så berättar vi mer.


Elite Stadshotellet är ett pampigt och vackert hotell med anor från 1853 som ligger mitt i Växjös centrum med affärer, restauranger och centralstationen alldeles inpå knuten. På hotellet finns restaurang Lagerlunden Bistro & Bar som serverar både lunch och middag. På kvällarna kan man njuta av det breda urvalet av öl och whisky på The Bishops Arms Pub. Nattklubben Grace är öppen till sent på helgerna. Elite Stadshotellet ligger endast 100 meter från Växjös tågstation och 15 minuters bilresa från Växjös flygplats.


Baren i The Bishops Arms på Elite Stadshotellet

The Bishops Arms Växjö


När du stiger in känns det precis som du kom från en av Londons smågator. Genuin pubmiljö, välsmakande och prisvärd mat, musik som tillåter en vettig samtalston. Härifrån behöver du inte gå törstig. Vi har 100 sorters öl att välja bland och lika många Whiskysorter, så chansen är stor att du hittar din favorit. Besök gärna vår hemsida www.bishopsarms.comför mer information.

Öppettider

Måndag–tisdag: 17.00–24.00
Onsdag–torsdag: 17.00–01.00
Fredag: 17.00–02.00
Lördag: 17.00–02.00
Söndag: 17.00–23.00


Grace | Elite Hotels


När nattmörkret sänker sig över Växjö är nattklubben Grace det självklara valet. Här dansar man och umgås med gäster från hela trakten.

Öppettider

Fredag–lördag fram till kl 03:00


Restaurang Lagerlunden på Elite Stadshotellet

Lagerlunden Bistro & Bar


Välkomna till Lagerlunden Bistro & Bar! Här serverar vi klassiska goda rätter i en avkopplande miljö både för privatpersoner och företagsresande. Vare sig det är den lilla romantiska middagen eller en stor fest så kan vi ordna detta till er!

Öppettider

Lunch
Måndag - fredag: 11.30-13.30

Middag
Tisdag - torsdag: 18.00 - 22.00
Fredag - lördag: 18.00 - 01.00Boka in en konferens på något av våra hotell under perioden januari till mars 2019 så får du 15% rabatt på lokalhyran.


Från 488 SEK /person

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss 

Hitta till hotellet

GPS koordinater

Latitud: 56.877768 | Longitud: 14.809269

FLYGPLATS
Växjö Småland Airport, ligger ca tio minuter med taxi till hotellet. Busslinje 4 Öjaby går mellan Växjö Småland Airport och Växjö Resecentrum. Därifrån är det två hundra meter till hotellet.

TÅG OCH BUSS
Hotellet ligger endast ett par hundra meter från tågstationen. Gå ut på Norra
Järnvägsgatan och gå till höger om du har ryggen mot stationen. Ta vänster vid Kungsgatan, fortsätt 50 meter och på höger sida vid Stortorget ligger Elite Stadshotellet.

BIL
Från norr, väst och syd (Jönköping, Ljungby or Malmö): Följ skyltar mot centrum vid korsningen Mörners Väg, kör sedan rakt fram tills du har passerat Västerledsrondellen. Ta nästa till höger, sedan något till vänster och följ Sandvägsgatan som övergår till Norra Järnvägsgatan och kör förbi centralstationen. Sväng vänster in på Kungsgatan kör 50 meter till hotellet som ligger på höger sida vid Stortorget.
Från öst (Kalmar): Kör på Fagrabäcksvägen till trafikljuskorsningen, sväng vänster till Linnégatan och ta sedan den tredje tvärgatan till Storgatan. Detta tar dig direkt till Stortorget, som vi använder som parkering. Hotellet ligger på Stortorgets vänstra sida.
Från nordöst (Oskarshamn och Vimmerby): Kör Sandbrovägen som går in till Linnégatan. Sväng höger till Storgatan som tar dig direkt till Stortorget som vi använder som parkering. Hotellet ligger på Stortorgets vänstra sida.

PARKERING
Det finns en stor parkering finns på torget utanför hotellet och p-biljett kan köpas i receptionen.

_