Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
0470-70 22 00
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Park Hotel, Växjö


Konferens på Elite Park Hotel, Växjö


Konserthuset och hotellet ritades av Henrik Jais-Nielsen, Mats White samt Ib och Henrik Wibroe 1987 och första spadtaget togs i mars 1989. Under byggnationen fälldes inte ett enda träd i Teaterparken, något som bidrar till den härligt lummiga miljön runt hotellet. På hösten 1991 stod den länge efterlängtade anläggningen klar och den har sedan dess varit en mycket uppskattad arena för såväl konferenser, möten och konserter.

Genom åren har anläggningen blivit det självklara valet för affärsresenärer och turister i Växjö. Sedan 2008 är hotellet och konserthuset en del av Elite Hotels of Sweden. Våra 21 välutrustade lokaler passar för allt från 2 till 800 personer. En inspirerande atmosfär med vackra lokaler, god mat, personlig service och om så önskas - spännande kringarrangemang blir i kombination en komplett konferens- och kongress anläggning.


Fakta


 • 21 Lokaler
 • 76 Hotellrum
 • 2-800 personer
 • Restaurang
 • WiFi
 • Whiteboard
 • Blädderblock/anteckningsblock & pennor
 • Projektor
 • Vatten
 • Parkering
 • Hiss


Elite Park Hotel erbjuder oanade möjligheter för såväl stora kongresser som mindre konferenser, seminarier och styrelsemöten. Hos oss finns 21 välutrustade lokaler, flera av lokalerna erbjuder mötes- och konferensmöjligheter för stora möten. Dessutom finns 11 grupprum som passar perfekt för mindre möten och sammanträden.

Vår foajé på totalt 1100 kvm ger också utmärkta möjligheter för utställningar och mässor.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Christina Nilsson salen 0 800 - - - -
Karl Birger Blomdahl salen 165 200 100 36 84 -
Ateljén 164 150 80 36 54 -
Aniara 91 90 50 25 36 -
Skattkammaren 86 75 42 30 36 -
Ofelia 88 70 40 24 36 -
Speglarnas sal 48 40 24 20 24 -
Lövhult 33 35 12 10 - 14
Trumpeten 24 20 - - - 14
Flygeln 24 20 - - - 14
Grupprum (11 stycken) 0 - - - - -
Nedre foajén 1100 - - - - -
Övre foajén 250 - - - - -

Beskrivningar


Christina Nilsson salen


I vår stora konsertsal, Christina Nilsson Salen, arrangeras allt från symfoni- och kammarmusik till föreläsningar, teater och rockkonserter. Här ingår talanläggning med myggor och trådlös mick, bordsmikrofoner, talarstol och filmduk.

Scen 250 m2.


Karl Birger Blomdahl salen


Karl Birger Blomdahl salen är döpt efter den kände tonsätteren. Lokalen är stor och ljus med fönster i ena änden, från golv till tak, vilket ger ett fint ljusinsläpp. Lokalen har stor variation på möbleringsmöjligheter och det finns även möjlighet att möblera upp med ett podium längst fram där t ex debatter kan hållas. 

Tack vare de vackert välvda fönstren är Karl Birger Blomdahl salen en ljus och härlig lokal som passar utmärkt för stora till medelstora möten och konferenser. Här finns projektor och WiFi.


Ateljén


Ateljén ligger i anslutning till nedre foajén och kan även användas som en förlängning av foajén t ex när det gäller utställningar av olika slag. Det är också en trevlig mingellokal som kan möbleras upp efter önskemål.  I anslutning till lokalen finns ett grupprumsområde om fyra grupprum samt sällskapsytor. Grupprummen nås från direkt från Ateljén.

Med fönster från golv till tak är Ateljén en ljus och rymlig lokal för upp till 150 personer. Här finns projektor och WiFi.


Aniara


Lokalen Aniara är ljus och luftig. Här finns projektor, headset och WiFi. Aniara är namnet som lånats från Karl Birger Blomdahls mest kända verk.


Skattkammaren


Skattkammaren ligger i anslutning till nedre foajén och kan även användas som en förlängning av foajén vid  t ex utställningar av olika slag. Lokalen har en liten upphöjning längst fram likt ett fast podie som gör lokalen föreläsarvänlig. I anslutning till lokalen finns fyra grupprum med tillhörande sällskapsytor. Grupprummen nås direkt från lokalen.

Ljusa väggar och golv och mycket ljusinsläpp gör Skattkammaren till en härlig lokal för stora och medelstora möten och konferenser. Här finns projektor, headset och WiFi.


Ofelia


Ofelia är en ljus lokal med fönster från golv till tak som ger rejäla ljusinsläpp. WiFi finns.


Speglarnas sal


Speglarnas sal är en trevlig lokal som passar utmärkt för möten upp till 40 personer. Projektor och Wifi finns.


Lövhult


Lövhult är en trevlig lokal som passar mycket bra för möten upp till 35 personer. Projektor och Wifi finns.


Trumpeten


Trumpeten är en trevlig lokal som passar utmärkt för det lite mindre mötet. Projektor och Wifi finns.


Flygeln


Flygeln är en trevlig lokal som passar utmärkt för det lite mindre mötet. Projektor och Wifi finns.


Grupprum (11 stycken)


Utöver dessa lokaler finns ytterligare 11 fina grupprum som passar för små möten.


Nedre foajén


Den nedre foajén lämpar sig väl till bankettsittningar. Tack vare den neutrala färgsättningen är lokalen lätt att ställa om utseendemässigt till valt tema på evenemanget.

Vår nedre foajé på totalt 1100 kvm ger också utmärkta möjligheter för utställningar och mässor.


Övre foajén


Övre foajén ligger i anslutning till Christina Nilsson Salen och kan med fördel användas som mingelyta och även som en lite mindre utställaryta. 


I vår ljusa foajé kan vi servera upp till 800 sittande gäster och ni väljer själva om ni vill äta en varmrätt, trerätters eller kanske någon av våra spännande bufféer. Vid större evenemang erbjuds en specialanpassad meny som byts ut var fjärde månad. Här finns även gott om plats för dans och/eller underhållning.

I direkt anslutning till Växjö Konserthus ligger Restaurang Teaterparken där vi erbjuder både affärsluncher och a la carte meny.

 


Vi ordnar aktiviteter efter era önskemål. Vad sägs om bowling, hyttsill, öl-, vin- champagne- eller chokladprovning som ett trevligt inslag i konferensen? Eller varför inte passa på att besöka något av glasbruken i Glasriket?

Varmt välkommen med ditt önskemål så hittar vi en aktivitet som passar!


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 0470-70 22 45 eller mejla konferens.vaxjo@elite.se så berättar vi mer.


Hotellet ligger i den lummiga Teaterparken i centrala Växjö, bara några minuters promenad från Centralstationen. Här erbjuds gratis Wi-Fi och rum med kabel-TV. Elite Park Hotels ljust inredda rum har skrivbord och badrum med dusch. Här finns även en minibar och en vattenkokare. Vissa rum har kvalitetssängar från Hästens. I den avkopplande miljön på Restaurang Teaterparken serveras nyskapande nordiska rätter gjorda på ekologiska råvaror. I baren kan du beställa uppfriskande drycker. I hotellets bubbelpool och bastu har du möjlighet att koppla av. Du har också möjlighet att träna på Nordic Club som ligger 5 minuters promenad från hotellet. Den omgivande parken erbjuder en rogivande miljö. Växjö Konserthus ligger alldeles intill hotellet. Till Växjö Teater är det bara 50 meter.


Restaurang Teaterparken på Elite Park Hotel

Teaterparken


Vi erbjuder våra gäster ett brett urval av god mat och dryck, allt från smårätter till festmåltider. Här kan du avnjuta lunch eller middag i stilren behaglig miljö och lugnt luta dig tillbaka medan personalen tar hand om era önskemål.

Öppettider

Affärslunch
Måndag-fredag: 11.30–13.30

Kvällsöppet
Måndag–lördag:17.00–22.30 (köket stänger 22.00)

 


Kontakta oss

Västra Esplanaden 10-14
Box 434
351 06 Växjö

Tel: 0470-70 22 00
Fax: 0470-47 577
info.parkvaxjo@elite.se


Bokningen
info.parkvaxjo@elite.se
Hotelldirektör:
Helen Bäckstedt
helen.backstedt@elite.se
0470-70 22 00

Receptionschef:
Stina Ingvarsson
stina.ingvarsson@elite.se
0470 – 70 22 51

Försäljningschef:
Åse Thuveson
ase.thuveson@elite.se
0739-173415

Konferensavdelning:
konferens.vaxjo@elite.se
0470 – 134 00 

Restaurangchef:
Jens Björnstad / Restaurang Teaterparken
jens.bjornstad@elite.se
0470 – 70 22 48

 


Hitta hit

GPS Koordinater
56.880396 | 14.801985

Från Jönköping/Göteborg/Malmö – följ skyltning mot centrum, följ vägen till vänster vid Hotell Royal Corner och sväng sedan direkt höger (innan biblioteket). Vi finns rakt fram till vänster.

Från Kalmar/Karlskrona – följ skyltning mot centrum och håll rakt fram hela vägen, tag vänster vid rondellen. Vi finns på vänster sida.
Från Oskarshamn/Västervik – följ vägen in mot centrum, tag höger vid stoppljusen (Norra Esplanaden), tag vänster vid rondellen. Vi finns på vänster sida.
_