Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
018-780 99 00
eller gör en
förfrågan

Elite Hotel Academia, Uppsala


Elite Hotel Academia, Uppsala


Moderna möten i bästa läge
Välkommen till Elite Hotel Academia o Uppsala, hotellet ligger på bästa läge precis intill centralstationen i det gamla posthuset, endast 18 minuter från Arlanda. Här erbjuder vi nio moderna konferenslokaler. Våra lokaler är ljusa och moderna samt utrustade med den senaste tekninken. Vi lägger stor på fokus på personlig service och på de kulinariska inslagen när ni konfererar hos oss. 


Fakta


 • 9 konferenslokaler och en mötessvit
 • 198 rum
 • 3 restauranger
 • 2 barer
 • 2160 personer
 • Hiss
 • Projektor
 • WiFi
 • Whiteboard
 • DVD
 • Mikrofon
 • Blädderblock
 • Anteckningsblock
 • Pennor
 • Vatten
 • Frukt & karameller
 • HCP-anpassat


Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Selma Lagerlöf 166 160 100 - 96 -
Dag Hammarskjöld 90 60 50 20 36 -
Kai Siegbahn 77 60 40 20 36 -
Arne Tiselius 59 50 40 20 36 -
Allvar Gullstrand 30 24 18 10 18 -
Nelly Sachs 30 24 18 10 18 -
Elsa Beskow 36 20 12 - - -
Panorama 34 - - - - 20
Mötessvit 66 - - - - 8

Beskrivningar


Selma Lagerlöf är hotellets största lokal med fönster från golv till tak och härligt ljusinsläpp. Lokalen är belägen mot Bäverns gränd och här flödar kreativiteten. Selma Lagerlöf går att använda för större sällskap och är ultimat för möten med över 100 personer i biosittning. Vill ni sitta avskilt är Selma Lagerlöf även ypperlig som bankett- och festlokal och mycket festlig vid möblering i långbord eller runda bord.

Med den senaste tekniken projicerar vi mot två dukar och här finns det möjlighet att använda både myggor och handmikrofon. Lokalen är delbar och går att avskilja med vikvägg.

Se fler bilder

Dag Hammarskjöld


Dag Hammarsköld är en del utav Selma Lagerlöf och har även den stora fönster och ett härligt ljusinsläpp. Lokalen är belägen mot Bäverns gränd och ligger i anslutning till vår konferensentré. Fin möteslokal att använda för större grupper men även för mingel, demo och produktvisningar. Lokalen är utrustad med projektor med möjlighet att koppla upp dator via HDMI eller VGA.


Kai Siegbahn


Kai Siegbahn är en del utav Selma Lagerlöf och har även den stora fönster och ett härligt ljusinsläpp. Lokalen är perfekt för den mellanstora gruppen men går också att använda som fest- och eventlokal vid tillställningar i anslutning till vår restaurang. Lokalen är utrustad med projektor med möjlighet att koppla upp dator via HDMI eller VGA.


Arne Tiselius är belägen mot vår innergård med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Den mäter 59 kvm och lämpar sig mycket väl till utbildningar, workshops eller föreläsning. Lokalen är utrustad med projektor med möjlighet att koppla upp sig med dator via HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Mindre lokal perfekt för det lilla mötet. Lokalen är belägen mot innergård med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Lokalen är utrustad med projektor med möjlighet att koppla upp dator via HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Mindre lokal perfekt för det lilla mötet. Lokalen är belägen mot innergård med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Lokalen är utrustad med projektor med möjlighet att koppla upp dator via HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Elsa Beskow är hotellets kreativa aktivitetsrum. Här kan man ha styrelsemöte och avsluta mötet med en pingismatch eller samtala i sköna fåtöljer. Lokalen är belägen i anslutning till hotellets gym och går att anpassa helt efter gästens önskemål. Lokalen är utrustad med TV-skärm med möjlighet att koppla upp dator via HDMI.

Se fler bilder

Panorama


Panorama är belägen på våning 11 med en makalös utsikt över Uppsala stad. Här kan gruppen sitta avskilt och samtidigt passa på att njuta av en svårslagen utsikt. Perfekt för styrelsemöten eller det mindre mötet. Lokalen är utrustad med tv-skärm med möjlighet att koppla upp dator via HDMI.


Vår mötessvit är belägen på våning 11 med härlig utsikt mot Uppsala slott och domkyrka. Sviten är utrustad med en sovrumsdel, en vardagsrumsdel samt en mötesdel för det mindre och exklusiva mötet. Mötesdelen är utrustad med tv-skärm med möjlighet att koppla upp dator via HDMI. 

Se fler bilder

Whiskeyprovning

Öl eller whiskeyprovning

I samband med konferensen kan vi erbjuda en trevlig kvällsaktivitet som öl eller whiskeyprovning på The Bishops Arms. Ni får en introduktion i ölets spännande värld och tillsammans provar vi fem olika ölsorter och kanske hittar du en ny favorit? Se fram emot en riktig smakupplevelse samt intressant fakta i en genuint engelsk miljö. Önskar du middag i anslutning till provningen går det givetvis utmärkt att boka. Puben erbjuder ett av Stockholms bredaste fatöls- och whiskysortiment, vilket innebär spännande smakupplevelser för den djärve.

Tids åtgång för ölprovning – ca 60 min
För grupper mellan 5-10 personer.
Priser vid förfrågan.


Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 9 konferenslokaler samt gym med relaxavdelning och bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.


Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30 – 09.30
Lördag & söndag: 07.00 – 11.00


Brunch


Under hela maj månad kommer vi duka fram en härlig brunchbuffé varje lördag och söndag, med start 6-7 maj. Kom till oss för att lyxa till helgen och njut av en generös brunch i en vacker miljö. Boka bord redan idag!

Öppettider

Lördagar och Söndagar 27 januari -  17 juni kl. 12.00‒15.30


The Bishops Arms


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Måndag-torsdag: 15.00-24.00
Fredag: 14.00-01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: 15.00-23.00

Köket är öppet till kl. 22.00 varje dag.


Miss Voon - Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 Konferera och få en aktivitet på köpet! Boka in er nästa konferens hos oss på Elite Hotel Academia så bjuder vi alla deltagare på en ölprovning på The Bishops Arms.


Från 2276 SEK /person

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss


Hitta hit


GPS Koordinater:
Latitud: 59.856773, Longitud: 17.647462

Bil från Arlanda
Följ skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala och sväng av in på E4. Följ E4 i ca 15 minuter. Ta avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Restid ca 30 min Tåg från Arlanda
Med SL-pendeln tar du dig från Uppsala till Arlanda på 18 minuter. Från Arlanda Centralstation mitt i SkyCity avgår SL:s pendeltåg till Uppsala. Följ skyltar mot Arlanda Centralstation och SkyCity, som ligger mellan terminalerna 4 och 5. Informationsdisk finns vid Arlanda Centralstation.

Biljetter Upplands Lokaltrafik

 • Arlanda Visitor Center i Terminal 5 eller i övriga informationsdiskar i terminalerna 2 och 4
 • Biljettautomater finns vid hållplatsen i Terminal 2, 4 och 5
 • Sms-biljett
 • Endast kortbetalning ombord på bussen

SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda.

Bil från Stockholm
Följ skyltar mot E4 N norrgående riktning mot Solna/Arlanda/Sundsvall. Följ sedan skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala. Total tid på E4 ca 50 min. Ta sedan avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Bilvägen ut från Stockholm mot Arlanda är avgiftsbelagd med vägtullar.

Tåg/Buss från övriga Sverige
Åk mot Uppsala Centralstation. Hotellet ligger i direkt anslutning till stationen.

_