Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
018-780 99 00
eller gör en
förfrågan

Elite Hotel Academia, Uppsala


Elite Hotel Academia, Uppsala


Moderna mötes- och konferenslokaler i bästa läge
Söker du lokal till en konferens, kick-off, seminarium eller en möteslokal för en mindre grupp? Välkommen till Elite Hotel Academia i Uppsala. Hos oss kan du välja lokal efter antal deltagare. Vi erbjuder nio mötes- och konferenslokaler från 2-250 personer som alla är utrustade med senaste tekniken

Våra konferenslokaler är ljusa och inredda med moderna och stilrena möbler. Åtta lokaler ligger på nedre plan och på elfte våningen finns Panorama, vårt spektakulära mötesrum och Uppsalas enda konferenslokal med magisk utsikt över staden.

Närheten till Uppsala centralstation, restiden på 18 minuter från Arlanda och 30 minuter från Stockholm samt med parkering under byggnaden gör Elite Hotel Academia till ett utmärkt val för konferenser och möten.

Vi erbjuder komplett konferensservice med erfaren och kunnig personal som har öga för de små detaljerna.


Fakta


 • 9 konferenslokaler och en mötessvit
 • 198 rum
 • 3 restauranger
 • 2 barer
 • 2160 personer
 • Hiss
 • Projektor
 • WiFi
 • Whiteboard
 • DVD
 • Mikrofon
 • Blädderblock
 • Anteckningsblock
 • Pennor
 • Vatten
 • Frukt & karameller
 • HCP-anpassat


Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Selma Lagerlöf 166 160 100 - 96 -
Dag Hammarskjöld 90 60 50 20 36 -
Kai Siegbahn 77 60 40 20 36 -
Arne Tiselius 59 50 40 20 36 -
Allvar Gullstrand 30 24 18 10 18 -
Nelly Sachs 30 24 18 10 18 -
Elsa Beskow 36 20 12 - - -
Panorama 34 - - - - 20
Mötessvit 66 - - - - 8

Beskrivningar


Selma Lagerlöf är hotellets största konferenslokal med plats för upp till 166 personer i biosittning. Lokalen är belägen mot Bäverns gränd samt har fönster från golv till tak vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Selma Lagerlöf är lokalen vi rekommenderar för konferenser med större antal deltagare. Det är också en perfekt lokal för banketter och fester med sittning vid fint dukade långbord eller runda bord.

Med den senaste tekniken projicierar vi mot två filmdukar och det finns möjlighet att använda både headset och handmikrofon. Konferenslokalen är även delbar och går att avskilja med en vikvägg .

Se fler bilder

Dag Hammarskjöld


Dag Hammarsköld är en del av Selma Lagerlöf, även den en möteslokal med stora fönster och ett fint ljusinsläpp. Lokalen erbjuder plats för upp till 90 personer i biosittning. Den är belägen mot Bäverns gränd och ligger i direkt anslutning till vår konferensentré.

Dag Hammarskjöld fungerar utmärkt för större konferensgrupper men även för mingel, demo och produktvisningar. Möteslokalen är utrustad med projektor och går att koppla upp via dator och ansluta med HDMI eller VGA.


Kai Siegbahn


Kai Siegbahn är en del utav Selma Lagerlöf samt har stora fönster som bjuder på härligt ljusinsläpp. En lokal som passar den mellanstora konferensgruppen och är även ett utmärkt val för en fest eller ett event med nära anslutning till vår restaurang.

Konferenslokalen är utrustad med projektor och det finns möjlighet att koppla upp via dator och ansluta med HDMI eller VGA.


Arne Tiselius är en lokal på 59 km2 med utsikt över vår innergård och med härligt ljusinsläpp från stora fönster. Konferenslokalen passar utmärkt till utbildningar, workshops och föreläsningar.

Möteslokalen är utrustad med projektor och går att koppla upp via dator samt ansluta med HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Allvar Gullstrand är en mindre lokal som passar det lilla mötet på upp till 20 personer i skolsittning. Belägen mot innegården och stora fönster bjuder på ett fint ljusinsläpp.

Möteslokalen är modernt utrustad med projektor som går att koppla upp via dator och ansluta med HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Nelly Sachs är en av våra mindre lokaler och passar möten på upp till 12 personer. Stora fönster bidrar till ett fint ljusinsläpp med utsikt mot innergården.

Möteslokalen är modernt utrustad med projektor och går att koppla upp via dator samt ansluta med HDMI eller VGA.

Se fler bilder

Elsa Beskow är vårt kreativa aktivitetsrum med plats för upp till 12 personer. En fin möteslokal för team- eller styrelsemöten, utrustad med högtalarsystem och en 65 tum TV-skärm samt möjlighet att koppla upp dator via HDMI.

Ge kreativiteten en skjuts med hjälp av en rolig aktivitet. Möteslokalen Elsa Beskow är utrustat med pingisbord, fotbollsspel, dart och basket samt ligger i anslutning till hotellets gym och kan anpassas efter önskemål.

Se fler bilder

Panorama


Panorama ligger högst uppe i hotellets byggnad (våning 11) och bjuder precis som namnet avslöjar på en fantastisk utsikt över staden. Panorama är Uppsalas enda möteslokal med utsikt och är en oslagbar lokal för det mindre mötet, styrelse- eller strategimötet. Här kan mötesgruppen sitta avskiljt, i lugn och ro och inspireras av utsikten. 

Konferenslokalen är utrustat med 65 TV-skärm och möjlighet att koppa upp en dator via HDMI. Lokalen rymmer 20 personer.


Mötessviten ligger på nionde våningen och erbjuder en strålande utsikt över Uppsala i riktning mot Uppsala slott och Uppsala domkyrka.

Mötessviten består av ett sovrum och ett vardagsrum samt en dedikerad del för det mindre exklusiva mötet. Det finns en tv-skärm samt möjlighet att koppla upp en dator via HDMI.

Se fler bilder

Whiskeyprovning

Öl eller whiskeyprovning

Vårt fokus är att bidra med personlig service, kunskap och erfarenhet så att dina konferenser och möten hos oss blir både inspirerande och minnesvärda. Ölprovning på the Bishop Arms är en trevlig och uppskattad kvällsaktivitet i genuint engelsk pubmiljö.

Ölprovningen inleds med en introduktion till ölens spännande smakvärld och sedan smakar vi på fem olika ölsorter. The Bishop Arms erbjuder marknadens bredaste sortiment av fatöl och single malt whiskey och många deltagare åker hem med en ny smakfavorit.

Puben ligger på hotellets bottenvåning vilket gör det enkelt att kombinera konferensen med ölprovning. Det går även utmärkt att boka middag i anslutning till ölprovningen. Beräkna cirka 60 minuter för en ölprovning med 5-10 deltagare.

Ölprovning basic
Vi går igenom de grundläggande öltyperna, samt historia och tillverkningsprocess. Passar alla som är nyfikna på öl och vill dyka in i öldjungeln!
5 x 15 cl ca 60 min, 295 kr per person

 Ölprovning Belgo
Vi går igenom det Belgiska ölet, med allt från kloster och munkar till den gedigna konsten i lambictillverkning.
7 x 15 cl ca 90 min, 475 kr per person 

 Utöver detta skräddarsyr vi provningar, exempelvis lokala bryggerier, IPA med fokus på olika humlesorter, årgångsprovningar etc.

Minimiantal 5 personer, max 20 personer.

Bokning: 018 – 780 99 14
Email: Uppsala@bishopsarms.se


Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 9 konferenslokaler samt gym med relaxavdelning och bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.


Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30 – 09.30
Lördag & söndag: 07.00 – 11.00


Brunch


Nu är succébrunchen tillbaka! Välkommen att avnjuta en brunch med guldkant i mysig miljö med härlig stämning.

Öppettider

Lördagar och Söndagar 27 januari -  17 juni kl. 12.00‒15.30


The Bishops Arms


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Måndag-torsdag: 15.00-24.00
Fredag: 14.00-01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: 15.00-23.00

Köket är öppet till kl. 22.00 varje dag.


Miss Voon - Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 Kombinera konferensen med sport i vårt kreativa mötesrum Elsa Beskow. 


Från 675 SEK /person exkl. moms

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss


Hitta hit


GPS Koordinater:
Latitud: 59.856773, Longitud: 17.647462

Bil från Arlanda
Följ skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala och sväng av in på E4. Följ E4 i ca 15 minuter. Ta avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Restid ca 30 min Tåg från Arlanda
Med SL-pendeln tar du dig från Uppsala till Arlanda på 18 minuter. Från Arlanda Centralstation mitt i SkyCity avgår SL:s pendeltåg till Uppsala. Följ skyltar mot Arlanda Centralstation och SkyCity, som ligger mellan terminalerna 4 och 5. Informationsdisk finns vid Arlanda Centralstation.

Biljetter Upplands Lokaltrafik

 • Arlanda Visitor Center i Terminal 5 eller i övriga informationsdiskar i terminalerna 2 och 4
 • Biljettautomater finns vid hållplatsen i Terminal 2, 4 och 5
 • Sms-biljett
 • Endast kortbetalning ombord på bussen

SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda.

Bil från Stockholm
Följ skyltar mot E4 N norrgående riktning mot Solna/Arlanda/Sundsvall. Följ sedan skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala. Total tid på E4 ca 50 min. Ta sedan avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Bilvägen ut från Stockholm mot Arlanda är avgiftsbelagd med vägtullar.

Tåg/Buss från övriga Sverige
Åk mot Uppsala Centralstation. Hotellet ligger i direkt anslutning till stationen.

_