Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
08-400 004 66
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Hotel Arcadia, Stockholm

 • Mötesrum på Elite Hotel Arcadia i Stockholm
 • Restaurangen på Elite Hotel Arcadia
 • Receptions lounge på Elite Hotel Arcadia i Stockholm
 • Bord med vinflaska på uteserveringen på Elite Hotel Arcadia
 • Bord i restaurangen på Elite Hotel Arcadia
 • Smoothies och smörgåsar till konferens på Elite Hotel Arcadia i Stockholm
 • Ljust konferensrum med fönster mot trädgård på Elite Hotel Arcadia
 • whiskeyglas från The Bishops Arms

Konferens på Elite Hotel Arcadia, Stockholm


Elite Hotel Arcadia är en lugn oas mitt i centrala Stockholm. Hotellet är ett perfekt val för mindre möten och för dig som vill konferera privat och ostört. Här finns fyra ljusa och luftiga konferenslokaler för upp till 55 personer. Lunch- och middagsmöjligheter erbjuds i hotellets trevliga restaurang och under sommaren kan måltiderna även serveras ute i trädgårdens solsida.
Här finns även bra kommunikationer, hotellet ligger endast 100 meter från bussar och tunnelbana som snabbt tar dig till Centralstationen samt övriga Stockholm. Med högsta prioritet gör vi allt för att ni ska få en trevlig och givande konferensdag hos oss. Varmt välkommen!

Fakta


 • 4 konferenslokaler
 • 2-55 deltagare
 • Restaurang med uteservering
 • Hiss
 • WiFi
 • Whiteboard
 • Projektor
 • Anteckningblock/Blädderblock/Pennor
 • Frukt
 • Vatten

 

Easy meetings

EASY MEETINGS


Läs mer


På Elite Hotel Arcadia kan du arrangera möten för upp till 55 personer.  Hos oss är du alltid i centrum och vi gör allt för att dina mötesdagar ska bli så bra som möjligt.
Våra 4 konferenslokaler ligger på entréplan med ljusa fönster ut mot trädgårdens lugna sida. Ni finner även stora ytor i anslutning till lokalerna för grupparbeten samt fika pauser.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Valhall 27 20 12 10 - 12
Professorn 27 20 12 10 - 12
Valhall + Professorn 54 55 28 28 24 20
Studenten 37 20 18 16 - 12
Doktoranden 27 20 10 - - 10

Beskrivningar


Valhall


Valhall är en ljus konferenslokal med stora fönster ut mot den trevliga trädgården. Här kan ni konferera upp till 20 personer i biosittning och önskar ni annan möblering är max antalet 12 personer. Utanför lokalen finner ni fikabuffén.


Professorn


Denna lokal finner ni vägg i vägg med Valhall, de stora fönsterna mot trädgården samt dörren ut mot trädgården gör att lokalen är ljus och luftig. Även här kan ni sitta upp till 20 personer i biosittning samt 12 om annan möblering önskas.


Valhall + Professorn


När vikväggen är borta mellan dessa två lokaler erbjuder vi en ljus lokal för 55 personer i biosittning och 28 personer i annan möblering. Lokalen som är i direkt anslutning till trädgården har mycket ljusinsläpp.


Studenten


Denna konferenslokal passar utmärkt för styrelsemöte eller konferenser upp till 16 personer med bord och önskar ni biosittning rymmer den 25 personer. Ni sitter avskilt och privat- lokalen har även den härligt ljusinsläpp från trädgården.


Doktoranden


Doktoranden är en konferenslokal som ligger i direktanslutning till restaurangen. Det är en ljus lokal som passar utmärkt för styrelsemöten eller middagar i avskildmiljö. Ni finner dels en ingång direkt från receptionen men även från restaurangen, precis utanför finner ni vår härliga trädgård för lunch eller fika under sommarmånaderna.


I vår trevliga restaurang kan ni i en avslappnad miljö njuta av vällagade rätter. På sommaren öppnar vi upp vår trädgårdsservering och då serveras även härliga rätter från grillen. Hos oss kan du alltid välja från säsongens Á la carte meny eller vår buffémeny med teman från olika delar av världen. Läs mer om vår restaurang här.

 


tårtbit med hallon

Konferensmiddag

Blomkålssoppa smaksatt med tryffel, serveras med friterad kapris, rökt sidfläsk och bröd
Laxtartar på surdegsbröd med sikrom och dillolja
___________________________

Entrecôte serveras med brynt dragonsmör, rödvinssås samt haricots verts
Fisk och- skaldjursgryta, musselveloute, saffran & fänkål
Ankbröst med scheuchenpepparsky, ugnsbakade tomater, krämig potatisbakelse
___________________________

Vitchoklad med annanastartar chilisockerlag
Kokos rullad sabayonneparfait med färska bär


Whiskeyprovning

Öl & whiskeyprovning

Tillsammans med The Bishop Arms så erbjuder vi härliga öl- och Whiskeyprovningar. Ni får själv välja om ni vill ha provningen på hotellet eller på närliggande The Bishops Arms pub. Ni väljer vad som passar bäst.


Champagneprovning

Champagne- eller Vinprovning med inspirerande Eva Weckström. Välj mellan 3 olika typer av provningar, önskar ni kan dessa kombineras med mat.

Champagne, och/eller mousserande vin ( 4 olika)
Vi talar om hur man provar mousserande vin, framställning, regioner och olika typer, vinernas karaktär, bubblor och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Provningen går mycket bra att utöka med olika tilltugg som passar vinerna, ex brie, skagen, löjrom, anklevermousse- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar.

 

Grundprovning
5 olika viner- 1 mousserande, 2 vita, 2 röda

Vi talar om hur man provar vin, lite historik, vinframställning, vinernas karaktär och druvor, vad vinet passar till i matväg och självklart likheter och skillnader.

Här går det att utöka provningen med mat/vin i kombination. Man får på tallrik 5 olika smårätter som matchar vinerna, och vi talar extra om mat/vin i kombination- kostnad tillkommer beroende på vad ni önskar

 

Ripasso och Amarone:
4 olika viner (Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto)

Vi provar 4 olika röda viner från omåttligt populära vinområdet Valpolicella, i Veneto i norra Italien. Vi diskuterar Italien som vinland, regionen, dess druvor och traditioner och de olika stilarna på vinerna. 

Även här går det att utöka provningen med choklad/vin i kombination. Man får på tallrik 4 olika chokladbitar som matchar respektive vin. Vi talar om chokladbönans historia, odling och framställning samt självklart hur man matchar med vinet.

Läs mer på www.evasvinochmat.com.

Provningarna kostar 3500 SEK ex moms, kostnad för vinet tillkommer samt för eventuellt tilltugg.


Chokladtryfflar i olika färger

Chokladprovning

I sammararbete med Chokladfabriken erbjuder vi chokladprovning för våra gäster.
Chokladfantaster från Chokladfabriken kommer till Elite Hotel Arcadia och håller en provning för er samt berättar historik om choklad. Ni bestämmer när under dagen eller kvällen som passar er bäst, kanske i samband med eftermiddags fikat eller en middag på hotellet.
Pris: 384 SEK/person ex moms passar för 8-50 gäster

Läs mer om Chokladfabriken här


Människor som lagar mat

Aktiv matlagning med AVEQIA

Avsluta konferensen med en gemensam aktivitet. I samarbete med AVEQIA så erbjuder vi Aktiv Matlagning efter er konferens. Ta en kort promenad på 10 minuter till AVEQIAs fina lokaler och avnjut en underbar 4 rätters middag där ni själva har lagat maten tillsammans men en erfaren kock. 

Pris är från 1900 kr per person ex moms och inkluderar:

 • Egen kock/kockar
 • Eget kök/chambre separée
 • Fördrink och Amuse Bouche
 • Matlagningsaktiviteten
 • 4-rätters middag inklusive vinpaket, kaffe/the och chokladtryffel
 • AVEQIA förkläde till alla deltagare som får tas med hem efter aktivitet

Mer info hittar ni här 


piano

Musikquiz

Avsluta er konferens med ett underhållande musikquiz!
Våra duktiga quizmasters från Bishop Arms kommer till hotellet och håller ett musikquiz för er. Quizet passar både i samband med en fördrink på hotellet eller under middagen.

Kostnad 2 000 SEK/tillfälle passar grupper på 10-40 personer.


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 08-566 215 00 eller mejla konferens.arcadia@elite.se så berättar vi mer.


Elite Hotel Arcadia är ett mysigt hotell beläget intill legendariska Stadion och Kungliga Tekniska Högskolan. Här bor du i en lugn oas mitt i centrala Stockholm. Utanför hotellet finns tunnelbanan som tar dig till Centralstationen på bara fem minuter. Hotellet erbjuder 90 hotellrum, gym med relaxavdelning och restaurang med uteservering.


Restaurangen på Elite Hotel Arcadia

Restaurang Arcadia


Välkommen till Elite Hotel Arcadias trevliga restaurang!

Öppettider

Restaurang
Måndag–Fredag: 18.00–22.00

Frukost
Måndag-fredag 06.30-10.00
Lördag 07.30-11.00
Söndag 07.30-12.00Med vårt nya koncept Easy meetings bokar du enkelt och smidigt möten med kort varsel.


Från 400 SEK /Person

Boka
Ändra hotell

Kontakta oss

Hitta till hotellet

GPS koordinater
Latitude 59.34836 | Longitud 18.06443
 
FLYGPLATSER
Från Stockholm Arlanda Airport går Flygbussarna och Arlanda Express till Stockholm Centralstation. Fortsätt från Stockholm Centralstation med tunnelbana till hotellet. Taxi från Arlanda tar omkring 30 minuter beroende på trafikläget. Vi rekommenderar att du ber om fast pris innan du stiger in i taxin.
Från Bromma Flygplats finns taxi eller flygbuss till Stockholm Centralstation. Med kommunaltrafik tar man buss 110 till Alvik och fortsätter med tunnelbana.
 
TUNNELBANA
Röda linjen mot Mörby Centrum och tunnelbanestation Tekniska Högskolan. Följ skyltarna mot Körsbärsvägen där ni finner hotellet, hundra meter från uppgången.

TÅG
Stockholms Centralstation. Ta sedan tunnelbana eller taxi till hotellet.

BUSS
Lokalbussar norrifrån stannar vid hållplats Tekniska Högskolan, omkring hundra meter från hotellet. Stadsbussar stannar vid hållplats Valhallavägen och hotellet ligger hundra meter därifrån.

BIL
E4 från norr och söder, kör mot Norrtull, följ skyltarna mot Värtahamnen och kör in på Valhallavägen. Efter cirka 200 meter syns hotellet på vänster sida, gör då en vänstersväng i korsningen Valhallavägen – Odengatan. Där börjar Körsbärsvägen och hotellet ligger framför er.

PARKERING
Hotellet har ett fåtal egna parkeringsplatser som kan bokas genom receptionen. Det finns även en stor kommunal utomhusparkering nedanför hotellet på Valhallavägen.
_