Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
08-559 017 50
eller gör en
förfrågan

Konferens på Elite Hotel Carolina Tower


Konferens på Elite Hotel Carolina Tower


Vill du boka inspirerande konferenslokaler i Stockholm? Elite Hotel Carolina Tower i nya Hagastaden erbjuder åtta flexibla mötes- och konferenslokaler, utrustade med den senaste tekniken samt kapacitet för 2-130 personer. I anslutning till mötesrummen finns ett inbjudande konferensområde där vi dukar upp mat och fika till pauser och mingel. 

Elite Hotel Carolina Tower är granne med  Karolinska sjukhuset och Karolinska Institutet. Närmsta busshållplats är femtio meter från entren, St. Eriksplan är närmsta tunnebanestation och flygbussen stannar vid Norra Stationsgatan. Under byggnaden finns även ett parkeringsgarage. 

Exklusiva lokaler, två med panoramautsikt
På översta våningen finns två unika lokaler som är lämpade för styrelsemöten, event, mingel och fester. Lokalerna the View och the Club har exklusiv inredning och en spektakulär utsikt över Stockholm.

Lokalerna på konferensvåningen har döpts efter kända fysiker. I Röntgen, den största av  lokalerna, finns plats för upp till 130 personer. Våra lokaler är ljusa med stilren och bekväm inredningen samt bra luft. Det finns många möjligheter att arrangera små och stora konferenser hos oss. Vår engagerade och kunniga personal bidrar till en lyckad konferens.

Konferens med Övernattning
Elite Hotel Carolina Tower har 221 bekväma rum med sköna sängar,  arbetsplats och fräscha badrum. Högst uppe i byggnaden, på våning16 samt med fantastisk utsikt över Stockholm, finns hotellets skygym, bastu och relaxavdelning . 

Hotellet ligger i Stockholms nya stadsdel Hagastaden vid Torsplan. Med bil kör man av vid avfarten från E4/E18 alldeles intill hotellet och parkerar mot avgift i garaget under byggnaden. Flygbussen stannar omkring hundra meter från hotellet. Med tunnelbanans  gröna linje kliver man av vid St. Eriksplan och promenerar sju minuter till hotellet. Lokalbussar stannar vid hållplats ”Torsplan”.

Varmt välkommen att konferera på Elite Hotel Carolina Tower! 

Fakta


 • 9 konferenslokaler
 • 2-130 deltagare
 • Lounge med servering
 • Hiss
 • Parkering (mot avgift)
 • WiFi
 • Whiteboard
 • Projektor
 • Anteckningblock/Blädderblock/Pennor
 • Frukt
 • Vatten


Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Röntgen 122 130 60 30 55 40
Curie 80 70 30 20 30 20
Widerström 40 30 17 16 18 16
Fleming 62 60 32 25 36 20
Pavlov 43 30 24 18 18 12
Pasteur 42 30 16 16 18 12
Semmelweis 22 - - - - 10
The View 26 - - - - 12
The Club 97 30 - - - 18

Beskrivningar


Röntgen är vår största konferenslokal med plats för upp till 130 personer. En luftig lokal med bra ventilation och panoramafönster som ger stort ljusinsläpp. Takmonterade BOSE-högtalare erbjuder flexibla lösningar, bland annat kan lokalen delas av till två separata lokaler. Röntgen är anpassad för personer med hörselnedsättning och kan även mörkläggas.

Namnet Röntgen  kommer från den tyska fysikern Wilhelm Conrad Röntgen som blev känd för sin upptäckt av röntgenstrålarna. År 1901 belönades han med det första Nobelpriset i fysik.

Se fler bilder

Curie


Curie är en vacker och modern lokal som passar för konferenser på upp till 80 deltagare. Inredningen är genomgående ljus och stilfull vilket skapar en lugn och bekväm miljö. Lokalen är utrustad med projektor, BOSE-högtalare och lokalen går även att mörklägga.

Konferenslokalens namn kommer från Marie Curie,  den första kvinna som belönats med ett Nobelpris i fysik. Det var år 1903 när hon tillsammans med sin make tog emot priset för forskningen om radioaktivitet. År 1911 fick hon även Nobelpriset i kemi för sin upptäckt av grundämnena polonium och radium.


Widerström


Widerström är en lokal lämpad för konferens eller workshop med upp till 30 deltagare. Panoramafönstren ger fint ljus och kan om det behövs även mörkläggas. BOSE-högtalare bidrar med bästa ljudkvalité och lokalen är utrustad med modern teknik.

Namnet Widerström kommer från Karolina Widerström som blev Sveriges första kvinnliga läkare. Hon tog sin examen vid Karolinska Institutet i maj 1888.


Fleming är en medelstor konferenslokal med plats för upp till 60 personer. En luftig lokal med fint ljusinsläpp från stora panoramafönster. Här konfererar ni bekvämt och lugnt med tillgång till modern utrustning, projektor och takmonterade BOSE-högtalare.

Konferenslokalens namn kommer från Alexander Fleming som upptäckte penicillinet. Han belönades med Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 1945.

Se fler bilder

Pavlov är en lokal som vi gärna rekommenderar för en medelstor konferens, upp till 30 deltagare. En ljus lokal med takmonterade BOSE-högtalare, projektor och modern teknik. De stora fönstren skapar en öppen och luftig känsla.

Namnet Pavlov kommer från Ivan Pavlov som 1904 fick Nobelpriset i fysiologi eller medicin för sin forskning om hur nerverna styr bukspottskörteln. Utöver det är Ivan Pavlov känd för det psykologiska experimentet –  Pavlos hundar.

Se fler bilder

Pasteur


Pasteur är också en lokal som passar konferenser på upp till 30 deltagare. Lokalen har modern teknisk utrustning samt BOSE-högtalare i taket. Inredningen är bekväm och trevlig, lokalen ljus och luftig. 

Namnet kommer från den franske kemisten och biologen Louis Pasteur. Han blev känd för metoden att upphetta livsmedel så att farliga bakterier dödas (pastörisering) samt för att han utvecklade ett vaccin mot rabies.

Se fler bilder

Semmelweis


Semmelweis är en möteslokal för upp till tio personer. Med modern utrustning, BOSE-högtalare i taket och projektor finns teknik för effektiva möten. En ljus och luftig lokal med panoramafönster.

Namnet på lokalen kommer från den ungerska läkaren Ignaz Semmelweis. Han  upptäckte att barnsängsfeber både var smittsam och att dödligheten kunde minskas om vårdgivaren tvättade händerna med klorkalklösning före undersökningen.


The View


The View är ett exklusivt styrelserum på 16:e våningen. Det här är lokalen med det lilla extra. Här erbjuds en vidunderlig utsikt över Haga Parken. Lokalen har en 65" tv-skärm.

Se fler bilder

The Club ligger högst upp på våning 16. En unik och exklusiv lokal som passar arrangemang som kräver något utöver det vanliga. Här finns soffgrupper, bar och ståbord vilket skapar flexibilitet och möjligheter.  

Känslan i rummet och utsikten över Stockholm gör The Club till en lämplig lokal för specialarrangemang, fester och mingel för mellan 20-60 personer.

Se fler bilder

Elite Hotel Carolina Tower ligger i den nya stadsdelen Hagastaden intill Karolinska Institutet. Här erbjuds 221 hotellrum med helkaklade badrum, moderna och bekväma konferenslokaler, skygym och relaxavdelning och en restaurang med uteservering.


Haga Bottega


På Haga Bottega är du välkommen från tidig morgon till sen kväll. De flesta platserna lämnar vi obokade för det spontana besöket men vill du vara säker på att få ett bord till middagen kan rekomenderar vi att boka bord. Vid lunch tar vi emot bokningar för större sällskap. 

Öppettider

Måndag-Fredag 06.30-23.00
Lördag 17.00-22.00
Söndag 17.00-22.00

Frukost
Måndag-fredag 06.30-10.00
Lördag 07.30-11.00
Söndag 07.00-12.00


Kontakta oss

Hitta hit

GPS Koordinater
Latitud: 59.348657 | Longitud: 18.031870

 

FLYGPLATSER
Flygbussarna från Stockholm Arlanda Airport stannar vid hållplats "Karolinska Sjukhuset Eugeniavägen”, cirka 75 meter från hotellet. Arlanda Express går direkt till Stockholm Centralstation. Taxi från Arlanda tar omkring 30 minuter beroende på trafikläget. Vi rekommenderar priset
bekräftas innan du stiger in i taxin.
Från Bromma flygplats finns taxi eller flygbuss till Stockholm Cityterminalen. Med kommunaltrafik tar man buss 110 till Alvik och fortsätter med tunnelbana.

TUNNELBANA
Gröna linjens tunnelbanestation S:t Eriksplan och uppgång Torsgatan. Hotellet ligger ca 10 minuters promenad från S:t Eriksplan alternativt ta buss 3, 67, 73, 77 eller 507 från Torsgatan.

BUSS
3, 67, 73, 77 eller 507 till hållplats ”Karolinska Sjukhuset Eugeniavägen”.

BIL
E4:an norrifrån: ta avfart 164-165, håll till höger och fortsätt på avfart 165, följ skyltarna mot Karolinska. Fortsätt på Karolinska Vägen, sväng av till Gävlegatan och sedan mot Eugeniavägen. 
E4:an söderifrån: ta avfarten mot Sankt Eriksplan. Sväng vänster till Solnavägen, kör i mittfilen och sväng sedan höger in på Eugeniavägen.”

PARKERING
Köp parkeringsbiljett i receptionen till parkeringsgaraget i hotellets byggnad.

_