Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
0660-23 51 10
eller gör en
förfrågan

Arken Konferens, Örnsköldsvik

 • Glasad husfasad med en stor entrétrappa, blommor och flaggor
 • Utsikten över hamnen och Elite Plaza Hotel
 • Konferensmatsalen på hotellet med högt i tak, öppna våningar, stolar och bord samt gitarrer på väggen
 • Trevlig sitthörna med korgstolar och utsikt

Arken Konferens, Örnsköldsvik


Är du och ditt sällskap ute efter större och fler lokaler än vad hotellet erbjuder finns även tillgång till Arken Konferens. Konferensanläggningen drivs av oss på Elite Plaza Hotel och ligger endast 20 meter från hotellet. Här erbjuder vi totalt elva konferensrum med kapacitet för upp till 170 personer i vår största lokal Pinassen. Även på Arken Konferens finns en härlig Vip-våning med allt man kan önska sig så som matsal, relax, bastu och underbar utsikt över hamnen.

Det som är viktigt för oss är att vi uppnår era förväntningar och gärna mer där till – det är det vi kallar värdskap. Vi erbjuder även fyra möteslokaler på närliggande Elite Plaza Hotel.

Arken konferens blir Elite konferens
Nu renoverar vi Elite Plaza Hotel & Arken Konferens! I augusti har vi fyra nyrenoverade lokaler i Arken och fortsätter med renoveringen under höst och vinter. Det blir dock ingen byggkänsla då vi tar lokalerna i olika etapper för att inte störa våra gäster.

Fakta


 • 11 konferenslokaler
 • 135 hotellrum (Elite Plaza Hotel)
 • 2170 personer
 • 2 restauranger (Elite Plaza Hotel och Restaurang Bella)
 • Wifi
 • Hiss
 • Parkering
 • Projektor
 • Whiteboard
 • Mikrofon
 • Block & pennor
 • Frukt & vatten


Vi erbjuder elva moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 170 personer. En av dessa är Arkens Vip-våning med tillhörande bastu och relaxavdelning. Varmt välkommen att konferera hos oss!

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Snäckan 26 - - - - 14
Bojorten 26 - - - - 14
Haxen 26 - - - - 14
Håpen 26 - - - - 14
Lodjan 46 32 20 16 18 -
Galejan 1 40 - 20 16 18 -
Galejan 2 70 - 40 24 24 -
Galejan 1+2 110 100 70 44 - -
Karibiska rummet 20 - - - 6 -
Pinassen 160 170 - - - -
Skeppet 65 46 - 14 - -
Arken vip-våning 120 - - - - 14

Beskrivningar


Snäckan


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Bojorten. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Bojorten


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Snäckan. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Haxen


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Håpen. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Håpen


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Haxen. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Lodjan


  46 m2   20 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 46 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik. Rymmer upp till 20 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 1


  40 m2   20 personer

Luftigt konferensrum på 40 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 20 personer och går även att öppna upp med en vikvägg in till Galejan 2. De kombinerade rummen blir då 110 kvm och rymmer upp till 70 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 2


  70 m2   40 personer

Luftigt konferensrum på 70 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 40 personer och går även att öppna upp med en vikvägg in till Galejan 1. De kombinerade rummen blir då 110 kvm och rymmer upp till 70 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 1+2


  110 m2   100 personer

Luftigt konferensrum på 110 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 100 personer och är då en sammanslagning av rummen Galejan 1 och 2. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Karibiska rummet


  6 personer

Litet temasatt mötesrum för det mjuka mötet, inrett i karibiskt tema, rymmer upp till sex personer. Karibiska rummet går även att använda som grupprum i anslutning till vår lokal Skeppet. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.

Se fler bilder

Pinassen


  160 m2   170 personer

Stor och luftig hörsal utformad som en grekisk arena med sköna biofåtöljer där stolarna har egna skrivskivor. Salen rymmer upp till 155 personer, det går även att ställa in stolar i salen om så önskas och då ryms upp till 170 personer. Pinassen är utrustad med all nödvändig mötesteknik plus hörslinga, mickar, headset och trådlös uppkoppling mot projektor. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


  46 personer

Litet konferensrum med sköna fåtöljer för upp till 36 personer. Det går även att ställa in stolar i Skeppet om så önskas och då ryms upp till 46 personer. Lokalen är utrustad med all nödvändig konferensteknik plus stationär dator och hörslinga. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.

Se fler bilder

Arken vip-våning


  14 personer

Etagevåning med ljus och fin matsalsdel, konferensdel samt bastu och relax med härlig utsikt. Konferensdelen rymmer upp till 14 personer. Bastun och relaxavdelningen rymmer fler personer beroende på ändamål. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Talarforums logga och en person på en scen

Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 


Närbild på flaska som fyller på champagneglas

Champagneprovning

Avsluta en lyckad mötesdag med en uppskattad champagneprovning!
Eva Weckström är sommeliern från Ängelholm med gedigen erfarenhet inom yrket. Under hennes champagneprovningar ges möjlighet att smaka på exklusiv champagne samtidigt som ni får lära er allt om mat och dryck i kombination.


Ett kollage med olika aktiviteter hotellet erbjuder

Aktivitetförslag

PARADISET BAD & SPA
Njut av härliga Spa-aktiviteter eller bad på ett av Europas största upplevelsebad.

AKTIVATOR
Team building och spännande aktiviteter som till exempel Segway och skoteråkning.

GOLF
Vi samarbetar med Veckefjärdens GC, endast 1,5 km från hotellet, en av Norrlands högst rankade banor som grundats av Peter och Kent Forsberg.

BUNGY PUMP
Testa ett skräddarsytt pass där en instruktör leder er på en promenad med de unika stavarna. Passar alla årstider.

MODO HOCKEY
Vi ordnar platser till en rafflande match på Fjällräven Center med eller utan förtäring.

RÄKKRYSSNING
Räkkryssa från mitten av maj fram till hösten med underhållning av populära trubadurer och med fullständiga rättigheter ombord.


Middag med quiz

Boka en middag med quiz på vår gastropub The Bishops Arms. Detta är en rolig aktivitet som passar för sällskap på minst 15 personer. Tidsåtgång ca 1,5 timme. Pris ges på förfrågan. 


Elite Plaza Hotel ligger centralt beläget vid hamnen på Hotellgatan i Örnsköldsvik. Byggnaden invigdes 2013 och är stadens högsta med härlig utsikt och relaxavdelning längst upp. Gastropuben The Bishops Arms ligger i anslutning till hotellet och erbjuder på sommaren en populär uteservering. Konferenslokaler finns både på hotellet och på närliggande Arken Konferens.


The Bishops Arms Örnsköldsvik


Mat och dryck avnjuter du på The Bishops Arms som ligger på gatuplan i hotellet. Här serveras rustik och vällagad mat i genuin engelsk pubmiljö. På sommarhalvåret erbjuder restaurangen även en magnifik uteservering precis intill vattnet.

Öppettider

Måndag: 17.00–23.00
Tisdag: 17.00–23.00
Onsdag: 17.00–00.00
Torsdag: 17.00–23.00
Fredag: 11.30–02.00 (à la carte fr. 16.00)
Söndag: 17.00-22.00

Med reservationer för avvikelser under storhelger och evenemang.

Dagens Lunch gör uppehåll från och med vecka 51.
Under vecka 51 serverar vi istället jullunch där vi dukar upp ett julbord i gastropuben. Pris 249 kr per person.
Välkommen!

 


Frukost på Elite Plaza Hotel


Med glimtar mot havet och den marina atmosfären är detta ett utmärkt ställe att starta sin dag på.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.00–09.00
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–11.00


Lunch på The Bishops Arms i Örnsköldsvik


Njut av en härlig lunch med panoramavy över hamninloppet. I vår gastropub The Bishops Arms serveras en vällagad lunch med det lilla extra.

Öppettider

Måndag-fredag: 11.00 – 13.30


Afternoon tea på Elite Plaza Hotel


Upplev en klassisk engelsk afternoon tea.

Öppettider

Varje lördag från och med den 5 oktober t.o.m. 23 november

kl. 14.00‒16.00


Konferensbokning

Elite Plaza Hotel och Arken Konferens
Hotellgatan 9, 891 33 Örnsköldsvik 

0660- 23 51 10 

arkenkonferens@elite.se

_