Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
0660-23 51 10
eller gör en
förfrågan

Arken Konferens, Örnsköldsvik


Arken Konferens, Örnsköldsvik


Är du och ditt sällskap ute efter större och fler lokaler än vad hotellet erbjuder finns även tillgång till Arken Konferens. Konferensanläggningen drivs av oss på Elite Plaza Hotel och ligger endast 20 meter från hotellet. Här erbjuder vi totalt elva konferensrum med kapacitet för upp till 170 personer i vår största lokal Pinassen. Även på Arken Konferens finns en härlig Vip-våning med allt man kan önska sig så som matsal, relax, bastu och underbar utsikt över hamnen.

Det som är viktigt för oss är att vi uppnår era förväntningar och gärna mer där till  det är det vi kallar värdskap. Vi erbjuder även fyra möteslokaler på närliggande Elite Plaza Hotel.

Fakta


 • 11 konferenslokaler
 • 135 hotellrum (Elite Plaza Hotel)
 • 2170 personer
 • 2 restauranger (Elite Plaza Hotel och Restaurang Bella)
 • Wifi
 • Hiss
 • Parkering
 • Projektor
 • Whiteboard
 • Mikrofon
 • Block & pennor
 • Frukt & vatten


Vi erbjuder elva moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 170 personer. En av dessa är Arkens Vip-våning med tillhörande bastu och relaxavdelning. Varmt välkommen att konferera hos oss!

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Snäckan 26 - - - - 14
Bojorten 26 - - - - 14
Haxen 26 - - - - 14
Håpen 26 - - - - 14
Lodjan 46 32 20 16 18 -
Galejan 1 40 - 20 16 18 -
Galejan 2 70 - 40 24 24 -
Galejan 1+2 110 100 70 44 - -
Karibiska rummet 20 - - - 6 -
Pinassen 160 170 - - - -
Skeppet 65 46 - 14 - -
Arken vip-våning 120 - - - - 14

Beskrivningar


Snäckan


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Bojorten. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Bojorten


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Snäckan. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Haxen


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Håpen. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Håpen


  26 m2   14 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 26 kvm som ser likadant ut som rummet Haxen. Rymmer upp till 14 personer och är utrustat med all nödvändig mötesteknik. Går även att nyttja som grupprum vid behov. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Lodjan


  46 m2   20 personer

Ljust och luftigt konferensrum på 46 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik. Rymmer upp till 20 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 1


  40 m2   20 personer

Luftigt konferensrum på 40 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 20 personer och går även att öppna upp med en vikvägg in till Galejan 2. De kombinerade rummen blir då 110 kvm och rymmer upp till 70 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 2


  70 m2   40 personer

Luftigt konferensrum på 70 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 40 personer och går även att öppna upp med en vikvägg in till Galejan 1. De kombinerade rummen blir då 110 kvm och rymmer upp till 70 personer. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Galejan 1+2


  110 m2   100 personer

Luftigt konferensrum på 110 kvm, utrustat med all nödvändig konferensteknik plus hörslinga. Rymmer upp till 100 personer och är då en sammanslagning av rummen Galejan 1 och 2. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Karibiska rummet


  6 personer

Litet temasatt mötesrum för det mjuka mötet, inrett i karibiskt tema, rymmer upp till sex personer. Karibiska rummet går även att använda som grupprum i anslutning till vår lokal Skeppet. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Pinassen


  160 m2   170 personer

Stor och luftig hörsal utformad som en grekisk arena med sköna biofåtöljer där stolarna har egna skrivskivor. Salen rymmer upp till 155 personer, det går även att ställa in stolar i salen om så önskas och då ryms upp till 170 personer. Pinassen är utrustad med all nödvändig mötesteknik plus hörslinga, mickar, headset och trådlös uppkoppling mot projektor. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Skeppet


  46 personer

Litet konferensrum med sköna fåtöljer för upp till 36 personer. Det går även att ställa in stolar i Skeppet om så önskas och då ryms upp till 46 personer. Lokalen är utrustad med all nödvändig konferensteknik plus stationär dator och hörslinga. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Arken vip-våning


  14 personer

Etagevåning med ljus och fin matsalsdel, konferensdel samt bastu och relax med härlig utsikt. Konferensdelen rymmer upp till 14 personer. Bastun och relaxavdelningen rymmer fler personer beroende på ändamål. Konferensrummet är beläget på Arken Konferens.


Våra konferensgäster äter sin serverade lunch på Restaurang Bella, som är belägen i Arken-huset, där serveras husmanskost med en modern touch.

 


Buffémeny

FRANSK BUFFÉ
235 kr/person ex. moms

Burgundisk gryta, fransk kycklinggryta, tomat och löksallad, fransk sallad, kalla dressingar samt ris.

ITALIENSK BUFFÉ
255 kr/person ex. moms

Tre sorters kallskuret kött, pastasallad, potatissallad, mozzarellasallad, tomatsås, pesto, grönsallad, färsk frukt, bröd och smör.

TACOBUFFÉ
185 kr/person ex. moms

Tacofärs, majs, tomater, gurka, sallad, lök, tacochips, tortillabröd, tacosås, vitlöksdressing, baguette, smör, crème fraiche och kockens utvalda dessert.

Dryck tillkommer, fullständiga rättigheter finns. Priset gäller vid 15 deltagare eller fler. Gäller tillsvidare från 2018-01-01. Boka på konferens.ornskoldsvik@elite.se eller 0660-23 51 10.

Gruppmeny

MENY BUFFÉDUKNING
190 kr/person (170 kr, 12 % moms)

MENY 1
Kycklinggratäng med ananas, purjolök och curry. Serveras med ris.

MENY 2
Köttfärslimpa med champinjonsås och kokt potatis.

MENY BORDSSERVERING
Två rätter: 270 kr/person (241 kr, 12 % moms)
Tre rätter: 350 kr/person (313 kr, 12 % moms)

FÖRRÄTTER
Laxtartar på Mjälloms tunnbröd

Tunnbrödsrulle med renstek på salladsbädd med lingon- och tranbärsolja

Toast skagen toppad med laxrom.

VARMRÄTTER
Helstekt ryggbiff med timjansky, rostade rotsaker och potatisgratäng

Stekt laxfilé med vitvinsås, buljongkokta grönsaker och dillslungad potatis

Ädelostfylld majskyckling med rödvinsås, smörstekt haricotsverts och paprikaris

DESSERT
Björnbärspannacotta

Hemgjord lingon- och tranbärsglass

Creme brulée med färska bär


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. 

 


Champagneprovning

Avsluta en lyckad mötesdag med en uppskattad champagneprovning!
Eva Weckström är sommeliern från Ängelholm med gedigen erfarenhet inom yrket.
Under hennes champagneprovningar ges möjlighet att smaka på exklusiv champagne samtidigt som ni får lära er allt om mat och dryck i kombination.

Pris ges vid förfrågan. 


Upplev surströmming på ett helt nytt sätt!

Får vi fresta med en provsmakning av Höga Kustens stolthet Surströmming?
Konferens, Kick-off eller After work - Elite Plaza Hotel och The Bishops Arms
i Örnsköldsvik erbjuder surströmming på menyn året runt. Ta med kollegorna, vännerna eller ditt företagsbesök för en upplevelse utöver det vanliga. Vår kökschef har ett brinnande intresse för surströmming och serverar fyra munsbitar surströmming toppade med spännande smaker på en träbricka. 


Aktivitetförslag

PARADISET BAD & SPA
Njut av härliga Spa-aktiviteter eller bad på ett av Europas största upplevelsebad.

AKTIVATOR
Team building och spännande aktiviteter som till exempel Segway och skoteråkning.

GOLF
Vi samarbetar med Veckefjärdens GC, endast 1,5 km från hotellet, en av Norrlands högst rankade banor som grundats av Peter och Kent Forsberg.

BUNGY PUMP
Testa ett skräddarsytt pass där en instruktör leder er på en promenad med de unika stavarna. Passar alla årstider.

MODO HOCKEY
Vi ordnar platser till en rafflande match på Fjällräven Center med eller utan förtäring.

RÄKKRYSSNING
Räkkryssa från mitten av maj fram till hösten med underhållning av populära trubadurer och med fullständiga rättigheter ombord.


Middag med quiz

Boka en middag med quiz på vår gastropub The Bishops Arms. Detta är en rolig aktivitet som passar för sällskap på minst 15 personer. Tidsåtgång ca 1,5 timme. Pris ges på förfrågan. 


Elite Plaza Hotel ligger centralt beläget vid hamnen på Hotellgatan i Örnsköldsvik. Byggnaden invigdes 2013 och är stadens högsta med härlig utsikt och relaxavdelning längst upp. Gastropuben The Bishops Arms ligger i anslutning till hotellet och erbjuder på sommaren en populär uteservering. Konferenslokaler finns både på hotellet och på närliggande Arken Konferens.


Påskbuffé


Kom och fira in påsken med oss!

Öppettider

21–22 APRIL

KL. 16.00–20.00


The Bishops Arms Örnsköldsvik


Mat och dryck avnjuter du på The Bishops Arms som ligger på gatuplan i hotellet. Här serveras rustik och vällagad mat i genuin engelsk pubmiljö. På sommarhalvåret erbjuder restaurangen även en magnifik uteservering precis intill vattnet.

Öppettider

Måndag-tisdag: 16.00–23.00
Onsdag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag: 16.00–02.00
Lördag: 14.00–02.00
Söndag: 16.00–22.00

Under JVM i Hockey öppnar vi kl. 14.00 (18-28 april)

Med reservation för ändringar.


Lunch på Elite Plaza Hotel


Fräsch vällagad mat med det lilla extra.

Öppettider

Måndag-fredag 11.30 – 14.00

Vår lunch har stängt från 28 april och välkomnar er åter den 6 maj.

Med reservation för storhelger och evenemang.


Afternoon tea på Elite Plaza Hotel Örnsköldsvik


Upplev en klassisk engelsk afternoon tea.

Öppettider

Stängt för säsongen.Elite Plaza Hotel och The Bishops Arms erbjuder dryckesprovningar inom områdena whisky och öl.

 


Från 250 SEK /Person

Boka
Ändra hotell

Konferensbokning

Elite Plaza Hotel och Arken Konferens
Hotellgatan 9, 891 33 Örnsköldsvik 

0660- 23 51 10 

arkenkonferens@elite.se

_