Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Hotelldirektör utsedd


Elite Hotels har rekryterat Malin Selberg som hotelldirektör till Elite Hotel Academia i Uppsala. Det är kedjans första etablering i staden och blir en stor satsning med hotell-, konferens-, restaurang- och pubverksamhet. Malin Selberg har en lång erfarenhet från besöksnäringen och ska nu tillsammans med sina medarbetare skapa Uppsalas nya mötesplats. Läs mer här


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1-2 personer   2x90 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är 19 kvm och passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 3-4 och är smakfullt inredda med två enkelsängar, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga standardrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-10-20)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är 19 kvm passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 5-9 och är smakfullt inredda med en dubbelsäng, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga superiorrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda. Vänligen notera att det inte får plats extrasäng i dessa rum.

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-10-21)

Nästa

  1-2 personer   2x100 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är 22 kvm passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 3-8 och är smakfullt inredda med två enkelsängar, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga superiorrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  981 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-10-21)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra härliga deluxerum är 22 kvm och passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 7-10 och de flesta erbjuder en fin utsikt. Rummen är smakfullt inredda med en dubbelsäng, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga deluxerum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  1251 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-09-30)

Nästa

  1-4 personer   2x100 cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är anpassade för två vuxna och två barn. Rummen ligger på våning 3-9 och är rymligt möblerade med  två enkelsängar och en bäddsoffa. Rummen har badrum med badkar.

Samtliga familjerum är utrustade med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar. I anslutning till familjerummen finns även möjlighet till ett connecting room.

Se fler bilder

Från  1431 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-09-30)

Nästa

  1-4 personer   200 cm   Bäddsoffa   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra härliga juniorsviter ligger på våning 8-10 och är rymligt möblerade med en stor dubbelsäng och bäddsoffa samt badrum med badkar. Rummen har plats för två vuxna och två barn alternativt tre vuxna. 

Samtliga juniorsviter är utrustade med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar.

Se fler bilder

Från  1566 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-09-22)

Nästa

  1-2 personer   200 cm   66 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår exklusiva svit ligger på våning 9 och har en vacker utsikt utöver staden. Sviten är 66 kvm och har separat sovrum, vardagsrumsdel och matsal/konferensdel.

Sviten är är utrustad med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar samt morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  3141 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-10-21)

Nästa
Elite Hotel Academia
Nu har vi slagit upp upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. 

Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 9 konferenslokaler samt gym med bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Vår ambition är att Elite Hotel Academia ska vara en central mötesplats för alla i staden. Vi erbjuder plats för umgänge både i den mysiga gastropuben The Bishops Arms på gatuplan och i den spektakulära restaurangen Miss Voon med skybar på elfte våningen.

 

Choklad och siden – Elite Hotels bygger vidare på kvarterets tradition, kvalitet och flärd
I kvarteret där Elite Hotel Academia öppnar har företagsamheten länge spirat. Bland annat låg här ursprungligen anrika Fyris Chokladfabrik, som grundades redan i början av 1900-talet. Här kokades det kola, karameller och det gjordes chokladpraliner i alla dess välsmakande former. Lokalerna togs därefter över av Uppsala Sidenväverier 1936, som tillverkade exklusiva och moderiktiga kollektioner av klänningstyger med högsta kvalitet. På 60-talet byggdes Posthuset med lokaler som var ytterst moderna för sin tid och här bedrevs en omfattande postverksamhet. Senare flyttade även både bank och länsstyrelse in.

Varmt välkommen!


  198 rökfria rum
  3 restauranger 
  2 barer
  9 konferenslokaler och en konferenssvit

  Parkering inomhus och utomhus
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  38 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. (Möjlighet till förlängd utcheckning fram till kl. 18:00)


vikter i gymmet

Gym & Bastu

I vår gym- och bastuavdelning kan du som gäst träna för att sedan varva ner och få en avkopplande avslutning på din dag med en värmande bastu. Här finns allt för både fysisk och mental återhämtning. Gymmet är kostnadsfritt för alla våra gäster.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Vi erbjuder gratis WiFi i hela hotellet.


Dörr med röda bokstäver där det står Garage

Parkering

Elite Hotel Academia erbjuder ett begränsat antal parkeringsplatser. Dessa kan inte förbokas. Vill du parkera i garaget, åk först till receptionen, där du hämtar ett parkeringstillstånd och blir hänvisad parkeringsplats.

Garage: 220 kr/dygn

 


Hund på rummet

Ta med dig hunden till oss. Vi erbjuder ett begränsat antal hundrum för er som inte kan eller vill lämna hunden hemma. För ett tillägg på 200 SEK/natt får ni bo med hunden på hotellrummet och njuta av en skön hotellvistelse tillsammans. Runt hotellet finns natursköna promenadstråk och vackra miljöer att utforska. Välkommen att boka redan idag!


Runkeeper

Vi på Elite Hotel Academia vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A - Stadsträdgården (3 km)
Rutt B - Stadsskogen (6,4 km)
Rutt C - Fyrisån (10,4 km)


Elite Hotel Academia, Uppsala


Välkommen till Elite Hotel Academia, hotellet ligger på absolut bästa läge precis intill centralstationen i det gamla posthuset, endast 18 minuter från Arlanda, här erbjuds vi nio moderna konferenslokaler. Våra lokaler är ljusa och moderna samt utrustade med den senaste tekninken. Vi lägger stor på fokus på personlig service och på de kulinariska inslagen när ni konfererar hos oss. 

  • 198 rökfria rum
  • 2 restauranger 
  • 2 barer
  • 6 konferenslokaler

Brunch


Under hela maj månad kommer vi duka fram en härlig brunchbuffé varje lördag och söndag, med start 6-7 maj. Kom till oss för att lyxa till helgen och njut av en generös brunch i en vacker miljö. Boka bord redan idag!

Öppettider

Söndagar 1 oktober-17 december.
Kl. 11.30-16.00


The Bishops Arms


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Måndag-torsdag: 15.00-24.00
Fredag: 14.00-01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: 15.00-23.00

Köket är öppet till kl. 22.00 varje dag.


Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30 – 09.30
Lördag: 07.00 – 11.00
söndag: 07.30 – 12.00


Miss Voon - Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 Upplev ett Julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Academia i Uppsala.


Från 495 SEK /person

Boka
Ändra hotell


 Upplev golf utöver det vanliga på Söderby Golf eller Edenhof Golf i Uppsala. Vi lovar dig en spelupplevelse att minnas, oavsett om du är elitspelare, motionär eller nybörjare. Sov sedan gott på Elite Hotel Academia, här tar vi hand om dig på bästa sätt efter en dag på golfbanan. 


Från 895 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder ett förmånligt hotellpaket med stadsvandring i Uppsala, middag på The Bishops Arms och boende på Elite Hotel Academia.


Från 1595 SEK /två personer

Boka
Ändra hotell


Nu har du chansen att vandra på Uppsala slott med dess magnifika utsikt och spännande historia! Vi erbjuder ett förmånligt hotellpaket med boende och middag på Elite hotel Academia.


Från 2395 SEK /två personer

Boka
Ändra hotell


Bo på Elite Hotel Acadmia och besök höghöjdsbana i Fjällnora. En av Sveriges största banor med över 30 sammanhängande stationer i huvudbanan i två nivåer, samt en mängd äventyrliga separata stationer.


Från 1995 SEK /två personer

Boka
Ändra hotell


Njut av en weekend på Elite Hotel Acadmia i Uppsala. Här bor ni på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden och på entréplan hittar ni vår gastropub The Bishops Arms.


Från 1190 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Besök Uppsala under lov och storhelger och bo på Elite Hotel Academia. Hotellet ligger på bästa läge intill stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden och på entréplan hittar ni vår gastropub The Bishops Arms.


Från 1190 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en romantiskvistelse på Elite Hotel Acadmia i Uppsala, ett helt nytt hotell på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden.


Från 1990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Thomas Lindfors

Omdömet skrevs den 20 september 2017

Positivt: Centralt nytt och fräscht, bra frukost och lunch. Tyst och bekvämt rum


Silhouette of a person

Susanne Gustavsson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 17 september 2017

Positivt: Närheten

Att förbättra: Vet ej! Var där så kort tid.


Silhouette of a person

Kent Essberg

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 15 september 2017

Att förbättra: Se till så att det finns mer att välja på till frukost för laktos och glutenallergiker.


Silhouette of a person

Elisabet Andersson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 september 2017

Positivt: Stora rejäla ytor, i t.ex. frukostmatsalen, som gjorde att den av oss som går med rollator, hade väldigt lätt att ta sig fram.

Att förbättra: Se till att det finns mer personal i Bishop Arms. Nu fanns det en bartender och en servitör. Nu hade vi visserligen inte bråttom, men vi fick vänta en timme på vår mat. Den stackars servitören sprang som en skållad rått!

Övrigt: Entrecoten på Bishop Arms, är vi väl fick den, var en av de bästa vi ätit på på någon restaurang!


Silhouette of a person

Emil Ekman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 augusti 2017

Positivt: Centralt & bra

Att förbättra: finns ej något att klaga på

Övrigt: hotel är bra nära till allt.


Silhouette of a person

Bjorn Mr Aspman

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 26 augusti 2017


Silhouette of a person

Krister Häll

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 augusti 2017

Positivt: Mycket frächt och fina rum.

Att förbättra: jag bor en hel del på hotel I tjänsten främst men även privat och jag tycker Elit ligger klart I toppen av hotel I Sverige och ändå en bra prisbild. Det ända jag kan tycka om man skall vara petig. Ha inte för mycket val på frukostarna utan hellre bra närproduserade produkter villket jag märkter att ni jobbar för på deflästa hotelena jag besökt I sommar. Det är en sak jag tycker är vicktig och det är frukost juice. Färskpressat allternativ att man presser själv? Appelsin, apple och thomat tycker jag räcker bara dom e bra.


Silhouette of a person

Willy Forsman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 augusti 2017

Positivt: Bra rum med sköna sängar och fantastisk god och varierad frukost. Läge mycket centralt

Att förbättra: Undanplock av disken och torkning av borden efter frukost gästerna kunde vara smidigare och bättre.


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 10 augusti 2017

Positivt: Det var rent snyggt och fräscht, personalen var trevlig. Mycket fina rum och gemensamma utrymmen. Nära till shopping och caféer.

Att förbättra: Kaffet på morgon frukosten, i övrigt toppen frukost!


Silhouette of a person

Anders Skytt

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 1 augusti 2017

Positivt: Rent och snyggt.

Att förbättra: Strypa vattentillförseln till duschen! möjlighet till onödigt hårt tryck i duschmunstycket, vattnet rann ut på golvet.


Kontakta oss


Hitta hit


GPS Koordinater:
Latitud: 59.856773, Longitud: 17.647462

Bil från Arlanda
Följ skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala och sväng av in på E4. Följ E4 i ca 15 minuter. Ta avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Restid ca 30 min Tåg från Arlanda
Med SL-pendeln tar du dig från Uppsala till Arlanda på 18 minuter. Från Arlanda Centralstation mitt i SkyCity avgår SL:s pendeltåg till Uppsala. Följ skyltar mot Arlanda Centralstation och SkyCity, som ligger mellan terminalerna 4 och 5. Informationsdisk finns vid Arlanda Centralstation.

Biljetter Upplands Lokaltrafik

  • Arlanda Visitor Center i Terminal 5 eller i övriga informationsdiskar i terminalerna 2 och 4
  • Biljettautomater finns vid hållplatsen i Terminal 2, 4 och 5
  • Sms-biljett
  • Endast kortbetalning ombord på bussen

SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda.

Bil från Stockholm
Följ skyltar mot E4 N norrgående riktning mot Solna/Arlanda/Sundsvall. Följ sedan skyltar mot E4 Sundsvall/Uppsala. Total tid på E4 ca 50 min. Ta sedan avfart 186 mot Uppsala S C. Följ Kungsängsleden/väg 255 genom två rondeller och ta sedan höger in på Kungsgatan. Sväng höger in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km. Bilvägen ut från Stockholm mot Arlanda är avgiftsbelagd med vägtullar.

Tåg/Buss från övriga Sverige
Åk mot Uppsala Centralstation. Hotellet ligger i direkt anslutning till stationen.

_