Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Hotelldirektör utsedd


Elite Hotels har rekryterat Malin Selberg som hotelldirektör till Elite Hotel Academia i Uppsala. Det är kedjans första etablering i staden och blir en stor satsning med hotell-, konferens-, restaurang- och pubverksamhet. Malin Selberg har en lång erfarenhet från besöksnäringen och ska nu tillsammans med sina medarbetare skapa Uppsalas nya mötesplats. Läs mer här


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1-2 personer   2x90 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är 19 kvm och passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 3-4 och är smakfullt inredda med två enkelsängar, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga standardrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  840 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-09)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är 19 kvm passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 5-9 och är smakfullt inredda med en dubbelsäng, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga superiorrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda. Vänligen notera att det inte får plats extrasäng i dessa rum.

Se fler bilder

Från  952 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-22)

Nästa

  1-2 personer   2x100 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är 22 kvm passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 3-8 och är smakfullt inredda med två enkelsängar, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga superiorrum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  952 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-15)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra härliga deluxerum är 22 kvm och passar för en till två personer. Rummen ligger på våning 7-10 och de flesta erbjuder en fin utsikt. Rummen är smakfullt inredda med en dubbelsäng, arbetsplats och badrum med dusch. Samtliga deluxerum är utrustade med tv, minibar, hårtork, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  1192 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-22)

Nästa

  1-4 personer   2x100 cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är anpassade för två vuxna och två barn. Rummen ligger på våning 3-9 och är rymligt möblerade med  två enkelsängar och en bäddsoffa. Rummen har badrum med badkar.

Samtliga familjerum är utrustade med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar. I anslutning till familjerummen finns även möjlighet till ett connecting room.

Se fler bilder

Från  1352 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-15)

Nästa

  1-4 personer   200 cm   Bäddsoffa   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra härliga juniorsviter ligger på våning 8-10 och är rymligt möblerade med en stor dubbelsäng och bäddsoffa samt badrum med badkar. Rummen har plats för två vuxna och två barn alternativt tre vuxna. 

Samtliga juniorsviter är utrustade med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar.

Se fler bilder

Från  1512 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-15)

Nästa

  1-2 personer   200 cm   66 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår exklusiva svit ligger på våning 9 och har en vacker utsikt utöver staden. Sviten är 66 kvm och har separat sovrum, vardagsrumsdel och matsal/konferensdel.

Sviten är är utrustad med tv, safetybox, strykjärn och strykbräda, vattenkokare och minibar samt morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  1701 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-02)

NästaElite Hotel Academia
Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. 

Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 10 konferenslokaler samt gym med bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Vår ambition är att Elite Hotel Academia ska vara en central mötesplats för alla i staden. Vi erbjuder plats för umgänge både i den mysiga gastropuben The Bishops Arms på gatuplan och i den spektakulära restaurangen Miss Voon med skybar på elfte våningen.

 

Choklad och siden – Elite Hotels bygger vidare på kvarterets tradition, kvalitet och flärd
I kvarteret där Elite Hotel Academia öppnar har företagsamheten länge spirat. Bland annat låg här ursprungligen anrika Fyris Chokladfabrik, som grundades redan i början av 1900-talet. Här kokades det kola, karameller och det gjordes chokladpraliner i alla dess välsmakande former. Lokalerna togs därefter över av Uppsala Sidenväverier 1936, som tillverkade exklusiva och moderiktiga kollektioner av klänningstyger med högsta kvalitet. På 60-talet byggdes Posthuset med lokaler som var ytterst moderna för sin tid och här bedrevs en omfattande postverksamhet. Senare flyttade även både bank och länsstyrelse in.

Varmt välkommen!


  198 rökfria rum
  3 restauranger 
  2 barer
  10 konferenslokaler

  Parkering inomhus och utomhus
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  38 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. (Möjlighet till förlängd utcheckning fram till kl. 18:00)


Elite Hotel Academia, Uppsala

Vår frukostbuffé serveras varje morgon i vår restaurang Nobel. Frukosten ingår för våra hotellgäster, men även externa gäster är välkomna i mån av plats för 175 kr/person. 

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30–09.30
Lördag & söndag: 07.00–11.00


vikter i gymmet

Gym & Bastu

I vår gym- och bastuavdelning kan du som gäst träna för att sedan varva ner och få en avkopplande avslutning på din dag med en värmande bastu. Här finns allt för både fysisk och mental återhämtning. Gymmet är kostnadsfritt för alla våra gäster.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Vi erbjuder gratis WiFi i hela hotellet.


Dörr med röda bokstäver där det står Garage

Parkering

Vi erbjuder ett begränsat antal garage- och parkeringsplatser för uthyrning i mån av plats. Parkeringstillstånd löses i receptionen och kostar 220 kr/dygn.


Hund på rummet

Ta med dig hunden till oss. Vi erbjuder ett begränsat antal hundrum för er som inte kan eller vill lämna hunden hemma. För ett tillägg på 200 SEK/natt får ni bo med hunden på hotellrummet och njuta av en skön hotellvistelse tillsammans.

I erbjudandet ingår

  • Vatten och matskål att låna
  • Påsar att plocka upp efter hunden
  • Hundgodis

Även andra husdjur än hundar är välkomna.


Runkeeper

Vi på Elite Hotel Academia vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A - Stadsträdgården (3 km)
Rutt B - Stadsskogen (6,4 km)
Rutt C - Fyrisån (10,4 km)


Green Key

Elite Hotel Academia är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering.

Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key här


Elite Hotel Academia, Uppsala


Elite Hotel Academia erbjuder nio moderna mötes- och konferenslokaler för mellan 2-250 personer. Samtliga lokaler är utrustade med den senaste tekniken. Läget gör det enkelt för konferensdeltagaren att hitta hit. Hotellet ligger i hjärtat av Uppsala, ett stenkast från centralstationen, 18 minuter från Arlanda och 30 minuter från Stockholm. Parkering finns i hotellets garage eller på innergården.

I vackra miljöer med hög service samt personlig och engagerad personal bidrar vi till att skapa en minnesvärd konferens, från början till slut.

  • 198 rökfria rum
  • 2 restauranger 
  • 2 barer
  • 9 konferenslokaler

Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30 – 09.30
Lördag & söndag: 07.00 – 11.00

Brunch
Söndagar kl. 12.00‒15.30


The Bishops Arms Uppsala


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Söndag – Måndag 16.00 – 23.00 Köket öppet till 22.00

Tisdag – Torsdag 15.00 – 00.00 Köket öppet till 23.00

Fredag 15.00 – 01.00 Köket öppet till 23.00

Lördag 13.00 – 01.00 Köket öppet till 23.00


Restaurang Miss Voon i Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 Boka ert bröllop på Elite Hotel Academia och vi skräddarsyr er stora dag efter era önskemål. Inget bröllop är det andra likt och vi kan erbjuda helhetslösningar för både den lilla och stora tillställningen samt ge er och era gäster en övernattning i absolut toppläge.
Upplev golf utöver det vanliga på Söderby Golf eller Edenhof Golf i Uppsala. Vi lovar dig en spelupplevelse att minnas, oavsett om du är elitspelare, motionär eller nybörjare. Sov sedan gott på Elite Hotel Academia, här tar vi hand om dig på bästa sätt efter en dag på golfbanan. 


Från 895 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Vi erbjuder just nu ett härligt logipaket med på Elite Hotel Academia och inträde till Fyrishov Äventyrsbad som hela familjen kan njuta av. 


Från 1595 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Ta med familjen till Uppsala, njut av ett bekvämt boende på Elite Hotel Academia och ett roligt besök på Turbo Sport Zone. Här kan ni prova på aktiviteter som trampolin, parkour och klättring. 


Från 1595 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken med era nära och kära på Elite Hotel Academia. Spendera natten i svit och vakna upp utvilade till en underbar frukost!


Från 2995 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en weekend på Elite Hotel Acadmia i Uppsala. Här bor ni på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden och på entréplan hittar ni vår gastropub The Bishops Arms.


Från 1032 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en romantiskvistelse på Elite Hotel Acadmia i Uppsala, ett helt nytt hotell på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden.


Från 2090 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


90%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 16 februari 2019

Positivt: Ligger bra till, centralt

Att förbättra: Ha mindre kuddar. Dom var för tjocka

Övrigt: Fräscht


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 februari 2019

Positivt: Fantastiskt bra läge samt super personal

Att förbättra: Fortsätta som ni gör

Övrigt: Helnöjt med vistelsen !


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 1 februari 2019

Positivt: Kanon frukost . Fina och bra rum .

Att förbättra: Inget . Bra som det är


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 6 januari 2019

Att förbättra: Ordna kontakt på båda sidor av sängen och uttag flr laddare på bådasidorna


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 januari 2019

Positivt: Frukosten och badrummet

Att förbättra: en bra restaurang där barnfamiljer kunde äta middag till bra priser och ett lekrum till barnen.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 december 2018

Positivt: Svala och tysta rum. Jättesköna sängar.

Att förbättra: Duschens vattenkran

Övrigt: Mysigt med Bishop som granne.


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 18 december 2018

Positivt: Läget.


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 10 december 2018


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 8 december 2018

Positivt: Närheten till allt

Att förbättra: Jag vet att man inte kan ändra det men utsikten från rummen mot busscentralen var inte den bästa tyvärr.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 2 december 2018

Positivt: Personalen och läget vid tågstationen

Att förbättra: Ta bort engångsförpackningar schampo duschcreme


Elite Hotel Academia
Suttungs Gränd 6
75319 Uppsala

Tel: 018-780 99 00

info.academia@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 018-780 99 00
reservation.academia@elite.se
Konferens
Tel: 018-780 99 00
konferens.academia@elite.se
Gruppbokning
Tel: 018-780 99 00
reservation.academia@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Malin Selberg
Tel: 070-333 73 50
malin.selberg@elite.se
Försäljningschef
Susanne Kylberg
Tel: 072-182 3746
Susanne.kylberg@elite.se
Konferens - och bokningschef
Beatrice Nordebrink
Tel: 010-583 20 13
beatrice.nordebrink@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Pendeltåg till/från Arlanda Airport tar endast 18 minuter. Upplands Lokaltrafik, UL, kör linje 801 mellan Uppsala och Stockholm Arlanda Airport. Bussen går en gång i halvtimmen mellan klockan 03.00 och midnatt.

Ankomst via bil

Kör E4 och följ skyltarna mot Uppsala. Ta avfart 186 mot Uppsala C. Följ Kungsängsleden (väg 55) genom två rondeller och sväng sedan höger in på Kungsgatan. Sväng in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km till Elite Hotel Academia.

Ankomst via tåg/buss

Tåg och pendeltåg
Uppsala Centralstation ligger i direkt anslutning till hotellet. Här stannar alla tåg och SL pendeltåg.

Buss
Upplands Lokaltrafik till Uppsala Centralstation. SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda. Läs mer här.

I närheten

Kommunikationer
Centralstationen: 0 m
Stockholm Arlanda Aiport: 28 km
Stockholms centralstation: 63 km
Stora torget mitt i stan: 650 m

Sevärdheter
Stadsparken: 550 m
Uppsala domkyrka: 850 m
Uppsala slott: 800 m
Botaniska trädgården: 1,3 km

Företag
Akademiska sjukhuset: 750 m
Uppsala universitet: 1,2 km
Galderma Nordic AB: 2,4 km
Läkemedelsverket: 1,6 km
Thermo Fisher: 3,5 km

_