Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Hotelldirektör utsedd


Elite Hotels har rekryterat Malin Selberg som hotelldirektör till Elite Hotel Academia i Uppsala. Det är kedjans första etablering i staden och blir en stor satsning med hotell-, konferens-, restaurang- och pubverksamhet. Malin Selberg har en lång erfarenhet från besöksnäringen och ska nu tillsammans med sina medarbetare skapa Uppsalas nya mötesplats. Läs mer här


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1-2 personer   2x90 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard twinrum har sober inredning med detaljer i mässing. Här finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och arbeta. Två separata sängar med sköna kuddar, en fåtölj och ett skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger på våning 3-4.

Se fler bilder

Från  712 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-05-01)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior har fint ljusinsläpp och är inredda med varma färger och detaljer i mässing. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer och en arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att ge maximal vila. Badrum med dusch. Rummen ligger på våning 3-9.

Se fler bilder

Från  792 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-05-01)

Nästa

  1-2 personer   2x100 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior twin är ljusa rum som är smakfullt inredda med varma färger och detaljer i mässing. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer och en arbetsplats. Sängarna är bäddade med sköna kuddar för att ge maximal vila. Badrum med dusch. Rummen ligger på våning 3-8.

Se fler bilder

Från  872 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-2 personer   180 cm   22 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe har mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Rummen ligger på våning 7-10 och de flesta erbjuder fin utsikt över Uppsala. Här kan du ställa jobbet på paus och varva ner i en bekväm fåtölj eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe är ett rymligare rum och givetvis finns en bekväm arbetsplats och en rymlig garderob. Badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  1112 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-4 personer   2x100 cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Uppsala och bo i våra trivsamma familjerum. Här finns gott om plats för att umgås, leka och vila. Hela familjen kan sova ut då rummet är möblerat med två enkelsängar och en bäddsoffa som rymmer två barn. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Badrum med badkar. Familjerummen finns på våning 3-9.

Se fler bilder

Från  1272 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-4 personer   200 cm   Bäddsoffa   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Juniorsviten är en plats för drömmar, idéer och god sömn. Ett rymligt rum på våning 8-10 med inbjudande atmosfär och fönster med utsikt över Uppsala. Juniorsviten är möblerad med en stor dubbelsäng och en bäddsoffa som rymmer två barn eller en vuxen. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns även arbetsplats. Badrum med badkar.

Se fler bilder

Från  1432 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-2 personer   200 cm   66 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår trivsamma svit på nionde våningen erbjuder fin utsikt över Uppsala. Sviten är en hotellupplevelse utöver det vanliga. Inredningen påminner mer om en exklusiv lägenhet och passar utmärkt till både boende och affärsmöten. Vardagsrummet är inrett med soffa och bekväma sittmöbler. Här finns även ett stort matbord. Sovrummet är stilrent med ljusa färger och en härlig dubbelsäng. Det eleganta badrummet är utrustat med dusch och badkar.

Se fler bilder

Från  2792 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

NästaElite Hotel Academia
Nu har vi slagit upp portarna till vårt första hotell i Uppsala, Elite Hotel Academia. Med absoluta toppläge, precis intill centralstationen i det gamla posthuset. 

Elite Hotel Academia erbjuder 198 flärdfullt inredda rum, 10 konferenslokaler samt gym med bastu. Hotellet ligger på gångavstånd från Uppsala Konsert & Kongress och endast 20 minuter från Arlanda.

Vår ambition är att Elite Hotel Academia ska vara en central mötesplats för alla i staden. Vi erbjuder plats för umgänge både i den mysiga gastropuben The Bishops Arms på gatuplan och i den spektakulära restaurangen Miss Voon med skybar på elfte våningen.

 

Choklad och siden – Elite Hotels bygger vidare på kvarterets tradition, kvalitet och flärd
I kvarteret där Elite Hotel Academia öppnar har företagsamheten länge spirat. Bland annat låg här ursprungligen anrika Fyris Chokladfabrik, som grundades redan i början av 1900-talet. Här kokades det kola, karameller och det gjordes chokladpraliner i alla dess välsmakande former. Lokalerna togs därefter över av Uppsala Sidenväverier 1936, som tillverkade exklusiva och moderiktiga kollektioner av klänningstyger med högsta kvalitet. På 60-talet byggdes Posthuset med lokaler som var ytterst moderna för sin tid och här bedrevs en omfattande postverksamhet. Senare flyttade även både bank och länsstyrelse in.

Varmt välkommen!


  198 rökfria rum
  3 restauranger 
  2 barer
  10 konferenslokaler

  Parkering inomhus och utomhus
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  38 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. (Möjlighet till förlängd utcheckning fram till kl. 18:00)


Elite Hotel Academia, Uppsala

Vår frukostbuffé serveras varje morgon i vår restaurang Nobel. Frukosten ingår för våra hotellgäster, men även externa gäster är välkomna i mån av plats för 175 kr/person. 

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30–09.30
Lördag & söndag: 07.00–11.00


vikter i gymmet

Gym & Bastu

I vår gym- och bastuavdelning kan du som gäst träna för att sedan varva ner och få en avkopplande avslutning på din dag med en värmande bastu. Här finns allt för både fysisk och mental återhämtning. Gymmet är kostnadsfritt för alla våra gäster.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Vi erbjuder gratis WiFi i hela hotellet.


Dörr med röda bokstäver där det står Garage

Parkering

Vi erbjuder ett begränsat antal garage- och parkeringsplatser för uthyrning i mån av plats. Parkeringstillstånd löses i receptionen och kostar 220 kr/dygn.


Hund på rummet

Ta med dig hunden till oss. Vi erbjuder ett begränsat antal hundrum för er som inte kan eller vill lämna hunden hemma. För ett tillägg på 200 SEK/natt får ni bo med hunden på hotellrummet och njuta av en skön hotellvistelse tillsammans.

I erbjudandet ingår

  • Vatten och matskål att låna
  • Påsar att plocka upp efter hunden
  • Hundgodis

Även andra husdjur än hundar är välkomna.


Runkeeper

Vi på Elite Hotel Academia vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A - Stadsträdgården (3 km)
Rutt B - Stadsskogen (6,4 km)
Rutt C - Fyrisån (10,4 km)


Green Key

Elite Hotel Academia är miljöcertifierat med Green Key, världens största hotellmiljöcertifiering.

Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Läs mer om Green Key här


Elite Hotel Academia, Uppsala


Elite Hotel Academia erbjuder nio moderna mötes- och konferenslokaler för mellan 2-250 personer. Samtliga lokaler är utrustade med den senaste tekniken. Läget gör det enkelt för konferensdeltagaren att hitta hit. Hotellet ligger i hjärtat av Uppsala, ett stenkast från centralstationen, 18 minuter från Arlanda och 30 minuter från Stockholm. Parkering finns i hotellets garage eller på innergården.

I vackra miljöer med hög service samt personlig och engagerad personal bidrar vi till att skapa en minnesvärd konferens, från början till slut.

  • 198 rökfria rum
  • 2 restauranger 
  • 2 barer
  • 9 konferenslokaler

Restaurang Nobel


I restaurang Nobel serveras hotellets generösa frukostbuffé varje morgon. Nobel är även en perfekt lokal att abonnera för mingel, event och middagar för över 10 personer.

Öppettider

Frukosttider
Måndag-fredag: 06.30 – 09.30
Lördag & söndag: 07.00 – 11.00

Brunch
Söndagar kl. 12.00‒15.30


The Bishops Arms Uppsala


Välkommen till vår engelska gastropub The Bishops Arms. Här kan du njuta av vällagad mat och ett brett dryckessortiment i en ombonad miljö.

Öppettider

Söndag – Måndag 16.00 – 23.00 Köket öppet till 22.00

Tisdag – Torsdag 15.00 – 00.00 Köket öppet till 23.00

Fredag 15.00 – 01.00 Köket öppet till 23.00

Lördag 13.00 – 01.00 Köket öppet till 23.00


Restaurang Miss Voon i Uppsala


Miss Voon drivs av välrenommerade Grupp F12 och är en restaurang som kombinerar smaker från alla de asiatiska köken med en europeisk grund. Miss Voons bar är en självklar mötesplats där man kan slinka in en för stund eller umgås en hel kväll. I drinklistan avspeglas också restaurangens asiatiska karaktär.

Öppettider

Restaurangen

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

17.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt


Baren

Måndag – Torsdag:

17.00 – 00.00

Fredag:

16.00 – 01.00

Lördag:

17.00 – 01.00

Söndag:

Stängt

 

 

 Boka ert bröllop på Elite Hotel Academia och vi skräddarsyr er stora dag efter era önskemål. Inget bröllop är det andra likt och vi kan erbjuda helhetslösningar för både den lilla och stora tillställningen samt ge er och era gäster en övernattning i absolut toppläge.
Spela på Söderby Golf eller Edenhof Golf i Uppsala.


Från 895 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Upplev ett badäventyr med hela familjen och sov sen ut i våra sköna sängar.


Från 1595 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Sstadsvandring och middag på The Bishops Arms.


Från 1595 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Takvandring, boende och middag på The Bishops Arms.


Från 2395 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Besök en av Sveriges största höghöjdsbanor.


Från 1995 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Prova på aktiviteter som trampolin, parkour och klättring. 


Från 1595 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken med era nära och kära och spendera natten i en vacker svit.


Från 2995 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Förgyll helgen med en härlig övernattning och brunch.


Från 1295 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en härlig vistelse som startar med en mysig afternoon tea.


Från 1195 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en härlig tvårättersmiddag på The Bishops Arms.


Från 1295 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en weekend på Elite Hotel Acadmia i Uppsala. Här bor ni på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden och på entréplan hittar ni vår gastropub The Bishops Arms.


Från 1032 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Besök Uppsala under påsklovet och bo på Elite Hotel Academia. Hotellet ligger på bästa läge intill stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden och på entréplan hittar ni vår gastropub The Bishops Arms.


Från 968 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en romantiskvistelse på Elite Hotel Acadmia i Uppsala, ett helt nytt hotell på bästa läge vid stationen. Högst upp i hotellet erbjuds en spektakulär restaurang med skybar och utsikt över hela staden.


Från 2090 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


90%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 17 april 2019


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 april 2019


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 april 2019


Elite Hotel Academia
Suttungs Gränd 6
75319 Uppsala

Tel: 018-780 99 00

info.academia@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 018-780 99 00
reservation.academia@elite.se
Konferens
Tel: 018-780 99 00
konferens.academia@elite.se
Gruppbokning
Tel: 018-780 99 00
reservation.academia@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Malin Selberg
Tel: 070-333 73 50
malin.selberg@elite.se
Försäljningschef
Susanne Kylberg
Tel: 072-182 3746
Susanne.kylberg@elite.se
Konferens - och bokningschef
Beatrice Nordebrink
Tel: 010-583 20 13
beatrice.nordebrink@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Pendeltåg till/från Arlanda Airport tar endast 18 minuter. Upplands Lokaltrafik, UL, kör linje 801 mellan Uppsala och Stockholm Arlanda Airport. Bussen går en gång i halvtimmen mellan klockan 03.00 och midnatt.

Ankomst via bil

Kör E4 och följ skyltarna mot Uppsala. Ta avfart 186 mot Uppsala C. Följ Kungsängsleden (väg 55) genom två rondeller och sväng sedan höger in på Kungsgatan. Sväng in på Bäverns Gränd efter ca 1,5 km till Elite Hotel Academia.

Ankomst via tåg/buss

Tåg och pendeltåg
Uppsala Centralstation ligger i direkt anslutning till hotellet. Här stannar alla tåg och SL pendeltåg.

Buss
Upplands Lokaltrafik till Uppsala Centralstation. SL kör även nattbuss nummer 593 mellan Uppsala och Stockholm via Arlanda. Läs mer här.

I närheten

Kommunikationer
Centralstationen: 0 m
Stockholm Arlanda Aiport: 28 km
Stockholms centralstation: 63 km
Stora torget mitt i stan: 650 m

Sevärdheter
Stadsparken: 550 m
Uppsala domkyrka: 850 m
Uppsala slott: 800 m
Botaniska trädgården: 1,3 km

Företag
Akademiska sjukhuset: 750 m
Uppsala universitet: 1,2 km
Galderma Nordic AB: 2,4 km
Läkemedelsverket: 1,6 km
Thermo Fisher: 3,5 km

_