Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga aktiviteter att göra i Växjö

Fåglar som flyger över Växjö

Det finns mycket att göra i Växjö för både stora och små. Staden har blivit en riktig idrottsstad med flera moderna arenor och ett roligt nöjescenter. Dessutom är det nära till den småländska skogen som bjuder in till äventyr. Nedan listar vi några aktiviteter i Växjö som passar för hela familjen.


UPPLEV IDROTT I ARENASTADEN VÄXJÖ

Växjös hockeytempel VIDA Arena är hemmaarena för Växjö Lakers HC. Här njuter du av hockey på allra högsta nivå när Sveriges bästa hockeylag gör upp på isen.

I Fortnox Arena spelar innebandylaget Växjö Vipers sina matcher i Svenska Superligan, under vinterhalvåret blir det många spännande matcher i arenan. Förutom innebandy används även arenan till konserter, mässor, kulturarrangemang och mycket mer.

Telekonsult Arena är Sveriges modernaste inomhusarena för friidrott. Här upplever du rafflande friidrottstävlingar under vinterhalvåret.

Visma Arena är en renodlad fotbollsarena för 12 000 åskådare. Här kan fotbollsintresserade besökare se Växjö DFF och Östers IF spela spännande matcher i Superettan.

ÄT PÅ PRISADE RESTAURANGER

Ett måste att göra i Växjö är att äta på någon av alla de fantastiska restauranger staden har att erbjuda. Guide Michelin och White Guide har listat flera restauranger som utmärker sig som extra speciella, däribland PM & Vänner som har belönats med en stjärna.

KNOCK 'EM DOWN NÖJESCENTER

​Knock 'em Down är ett nöjescenter i Växjö med närmare fyrtio aktiviteter som passar för hela familjen. Här kan du anordna 3-kamp, bowla, spela shuffleboard, biljard och mycket mer. Dessutom njuter du av god mat och dryck i någon av de tre barerna eller i den stora restaurangen. Här kan vi garantera att både stora och små hittar roliga saker att göra i Växjö.

ÅSNENS NATIONALPARK

Den småländska skogen är berömd och vill du uppleva den på bästa sätt är ett besök i Åsnens Nationalpark en rolig aktivitet i Växjö. Nationalparken bildades i mars 2018 och är därmed Sveriges nyaste nationalpark på 1873 hektar. Här får du en äkta vildmarksupplevelse och kan även njuta av en unik insjöskärgård med mer än 1000 öar. Trollberget på västra sidan av Åsnen bjuder på spännande skogsvandring för de små. Har du tur kan du möta både havsörn, älg, utter, lodjur och rådjur i nationalparken.

FRÅGA OSS OM EVENEMANG I VÄXJÖ

När du besöker Växjö är du välkommen att bo hos oss på Elite Hotels. Vi har två hotell som ligger centralt i staden. Fråga gärna i vår reception vilka evenemang i Växjö som händer under ditt besök!

Relaterade artiklar