Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Uppsala

Hus med putsad, rosa fasad och vita pelare, omgiven av en stor trädgård med buskar och träd

Uppsala har allt och lite till. Gör ett besök i denna vackra stad och upptäck allt från kyrkor och slott till mysiga trädgårdar. Här har vi samlat några sevärdheter i Uppsala du bör se under ditt besök!

 

UPPSALA DOMKYRKA

En av de mest populära sevärdheterna i Uppsala är Uppsala domkyrka. Kyrkan började byggas redan 1270 men invigdes inte förrän 1435. De imponerande tornspirorna är hela 118,7 meter höga. Inuti kyrkan finns flera mäktiga föremål såsom skrinet med Erik den heliges reliker, ett medeltida altarskåp och en predikstol från 1700-talet. I kyrkan hittar du även Skattkammaren som har en imponerande samling av medeltida kyrkotextil.

 

UPPSALA SLOTT

Uppsala slott byggdes 1549 av Gustav Vasa. Slottet är en mäktig byggnad som fick återuppbyggas efter en brand år 1702. Numera är slottet bostad åt landshövdingen men här finns även två spännande museer: Uppsala konstmuseum och Vasaborgen. Besök museerna, strosa runt i den vackra slottsparken och avnjut en härlig fika i slottets café.

 

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Botaniska trädgården är en mysig sevärdhet i Uppsala. Här kan du se växter och blommor från världens alla hörn. Vandra runt i den tropiska regnskogen och den härliga parken för att avsluta med en fika på Café Victoria.

 

LINNÉS HAMMARBY

Linnés Hammarby är en välbevarad 1700-talsgård som en gång i tiden var sommarbostad åt Carl von Linné. Denna sevärdhet utanför Uppsala visar upp hur familjen levde på gården och i parken finns det ett rikt växtliv samt ett mysigt café.

 

TIPS PÅ FLER SEVÄRDHETER I UPPSALA

Ska du besöka Uppsala är du välkommen att bo hos oss på Elite Hotel Academia. Hotellet ligger centralt precis vid stationen så du har nära till allt du vill upptäcka. Fråga gärna personalen i vår reception för fler tips på sevärdheter och roliga saker att göra.

Fotograf: Emil Widlund.

 

RELATERADE ARTIKLAR