Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tips på saker att göra i Umeå

Tjej glider fram på knä på en SUP

Umeå är en stad som erbjuder allt från shopping och kultur till vandring och olika vattenaktiviteter. Här ger vi dig våra bästa tips på saker att göra i Umeå!


UPPTÄCK ALL KONST OCH KULTUR

Något som är populärt att göra i Umeå är att gå museum, teater eller besöka små mysiga galleri för att upptäcka konst. Umeå blev 2014 utsedd till Europas kulturhuvudstad och detta är något som fortfarande lever kvar. Bildmuseet, Guitar – The museum, och Västerbottens museum är bara några exempel som du bör besöka. Passa på att gå en av de två konstrundor som finns i de centrala delarna av staden så upptäcker du både Umeås vackra stad och underbar konst.

SHOPPA LOSS I STAN

Shopping är en bra aktivitet i Umeå som har ett stort utbud av butiker, både lokala och stora kedjor. Strosa runt i stan och besök butiken där du kan handla allt från mode och inredning till lokalproducerad mat.

AKTIVITETER PÅ VATTNET

Hyr kanot, kajak, eller SUP och paddla runt i den vackra norrländska naturen. Du kan paddla på insjöar, älvar och i vattendrag. Detta är en underbar aktivitet i Umeå både för dig som är nybörjare på paddling och dig som är mer van vid att vara ute på vattnet.

VANDRA I NATURRESERVAT

En vacker dag är det få saker som är så underbara att göra i Umeå som att vandra i den storslagna naturen. Här finns många olika vandringsleder att välja mellan som är både lätta och mer utmanande.

VAD HÄNDER I UMEÅ?

När du besöker Umeå är du välkommen att bo hos oss på elite Hotel Mimer. Hotellet är beläget i en anrik gammal skolbyggnad från 1897 som är en upplevelse i sig. Fråga gärna vår personla i recpetionen för tips på evenmang i Umeå som sker under din vistelse!

Relaterade artiklar