Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Möt vintern i Umeå

Ett par gamla och slitna skridskor hänger på en krok

Prova på vinterns roligaste aktiviteter i Umeå. Låt dig hänföras av Umeås vackra vinterlandskap och ta med familjen på ett riktigt äventyr. Här är våra favoriter på aktiviteter som passar både stora som små.


Utförsåkning på Bräntberget

Ta med familj och vänner för en härlig dag i Umeås egen skidbacke. Med bland annat big-jumps, rails och pulkabacke passar Bräntberget både för stora och små familjemedlemmar. Backen är lättillgänglig med lokaltrafik och erbjuder även gratis parkering för de med bil.

Följ med på slädtur med Granö hästar

På Granö Beckasin erbjuds en oförglömlig slädtur genom Umeås hänförande vinterlandskap. I en vacker hästdragen släde färdas du genom Umeås djupaste skogar med chans att få se Norrsken. Under turen görs ett kort stopp vid en hölada där värmande dryck och färdkost serveras. Kryp sedan in under varma fårskinnsfällar i släden innan hästarna åter igen för er hemåt genom skogarna.


Hyr skidor och annan vinterutrustning

Prova på sporter som längdskidåkning, klättring och långfärdsskridskor. I uthyrningsbutiken Sarek vid IKSU kan du hyra all nödvändigt utrustning för ditt nästa äventyr i Umeå. För den friluftsintresserade finns allt ifrån tält och sovsäckar till snöskor och lavinsändare att hyra. Perfekt för familjen som vill prova på något nytt på sportlovet!

Testa isbanan i Tavelsjö

Isbanan i Tavelsjö är väl värd ett besök under en solig vinterdag. Denna fyra meter breda isbanan är plogad ända fram till mars och är öppen för skridskoåkning varje helg. Isbanan är ca 18 kilometer lång och förutom skridskor är den även öppen för sparkåkning och promenader.

Relaterade artiklar