Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Julshopping i Stockholm

Röda mattan i Mood under jultider

Endast ett stenkast från mysiga humlegården hittar du några av Stockholm mest trendsättande shoppingkvarter. Här hittar du både exklusiva märkeskläder, mindre konceptbutiker, pop up-butiker och de större butikskedjorna.


MOOD STOCKHOLM

I samma kvarter som Biblioteksstan ligger gallerian Mood. Här kan du shoppa under tak utan snåla vindar och decemberslask, men egentligen behövs inga ursäkter. Mood är inte bara vår favorit! Här samlas Stockholmare och besökare för att inspireras av mode och design samt umgås på caféer och matställen. Några favoritmärken är Valerie samt Samsøe & Samsøe. Här finns också Posh Living för dig som gillar inredning.

Det finns många ställen att pausa på för en fika, matbit eller dryck.

BIBLIOTEKSSTAN

Området som ligger mellan Norrmalmstorg och Stureplan kallas numera för Biblioteksstan. Här finns många inspirerande flaggskeppsbutiker för dig som vill fönstershoppa eller investera i det allra senaste modet. Vad sägs om t ex Jimmy Choo, Louis Vuitton, Gucci, Acne Studios, Ralph Lauren, Monclear och Chanel?

Ta en välbehövlig paus på Pas de art och Eataly två populära och imponerande mötesplatser.

Frusen sjö vid Södermalm i Stockholm

SÖDERMALM

På Södermalm kan en hel dag kännas som ett enda ögonblick. Här kan du hitta årets julklapp på någon av alla second hand och vintagebutiker eller unika gåvor i småbutiker utan de stora varumärkena. Botanisera bland kläder, skor, accessoarer, vintage affischer och prylar. I kvarteren kring Nytorget, speciellt på Åsögatan, Bondegatan och Nytorgsgatan finns massor av små butiker och second hand.

En populär och smakrik julklapp finns på Pärlans konfektyr. Där använder man gammaldags recept och naturliga ingredienser för att koka den godaste kolan. Stig in i butiken och upplev 30-talet i musik, inredning och de anställdas kläder.

På Södermalm finns så många mysiga caféer att det är svårt att nämna någon. Du hittar säkert din favorit. Här finns även restauranger från alla världens kök. Ett tips från oss är Urban Deli på Nytorget, en mötesplats som erbjuder både smått och gott. Vill du se Söder ovanifrån är Himlen på Götgatan ett tips, sitt ner högst uppe i Skrapan (104 meter ovan marken) och njut av mat, dryck och utsikt.

En gata vid Stureplan

STUREGALLERIAN

Vi är tillbaka till området kring Biblioteksstan, närmare bestämt Stureplan och Sturegallerian, en av Stockholms mest klassiska gallerior. Här finns många fina butiker, några av våra favoriter är Wink, Stylein och Zara såklart. När du är klar med alla julklappar är det bara att glida in på Sturebadet och glömma allt vad julhets innebär.

Relaterade artiklar