Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Aktiviteter och evenemang i Örnsköldsvik

Surströmming på knäckebröd

Örnsköldsvik är staden med många kontraster. Det finns allt från magisk natur och rolig shopping till underbara kulinariska upplevelser. Här ger vi dig tips på aktiviteter i Örnsköldsvik som ger dig semesterminnen för livet!


VANDRA HÖGA KUSTEN-LEDEN

Ett måste att göra i Örnsköldsvik är att vandra Höga Kusten-leden. Leden erbjuder magisk vandring på 128 kilometer som går genom Sveriges vackraste natur. Den är uppdelad i 13 etapper så du behöver naturligtvis inte vandra hela sträckan om du inte vill – oavsett kommer du att få njuta av en underbar utsikt och vackra miljöer.

BESÖK ÖRNSKÖLDSVIK MUSEUM OCH KONSTHALL

En stillsam och lärorik aktivitet i Örnsköldsvik är ett besök på Örnsköldsviks museum och konsthall. Här finns ett arkiv med bilder och fokminnessamlingar från 1860-talet och framåt. Du kan även se en samling av 3000 glasplåtar från Hägglund & Söners tillverkning av möbler, bussar, rälsbussar och spårvagnar.

SHOPPA I STAN

Shopping är en utmärkt aktivitet att göra i Örnsköldsvik. I den vackra stadskärnan finns allt från små lokala butiker till stora kedjor. Strosa runt på stan i butikerna och pausa gärna för en fika på ett av caféerna.

ÄT EN UNDERBAR MIDDAG PÅ RESTAURANG

I Örnsköldsvik finns det mängder med restauranger att välja mellan som alla garanterar en unik smakupplevelse. Några vanliga delikatesser är vildfångad lax, älgfilé, lingon och kantareller. En sak du definitivt bör smaka på när du är på besök i staden är surströmming.

UPPLEV STRUTSAR PÅ NÄRA HÅLL

I Gerdal utanför Örnsköldsvik hittar du en strutsfarm där du kan uppleva strutsar på nära håll. På farmen kan du få mata strutsarna och och i deras restaurang kan du prova olika maträtter med strutsprodukter.

VAD HÄNDER I ÖRNSKÖLDSVIK?

Vill du veta vilka evenemang i Örnsköldsvik som händer under din vistelse är du mer än välkommen att fråga oss på Elite Hotels. Vi guidar dig gärna för att du ska få en underbar resa i denna vackra stad!

Relaterade artiklar