Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 sevärdheter i Norrköping du inte får missa

Närbild på en kopp kaffe

I Norrköping finns det mycket att se. Allt från Motala ström till Löfstad slott och Industrilandskapet. Här ger vi dig 5 sevärdheter i Norrköping som du inte får missa!

 

1. INDUSTRILANDSKAPET

Industrilandskapet ligger mitt i centrala Norrköping och är en sevärdhet väl värd att besöka. Här finns flera vackra byggnader som alla har en gedigen historia. Arbetets Museum är en av de vackra byggnader du bör spana in!

 

2. LÖFSTAD SLOTT

Löfstad slott är en sevärdhet utanför Norrköping med en historia som tar sin början redan på 1600-talet. Slottet brann ner 1750 men byggdes upp igen och ser ut nu precis som det gjorde då. Du kan få guidade visningar på slottet året runt, njuta av god mat på värdshuset samt besöka handelsträdgården och köpa lite nya växter.

 

3. KAKTUSPLANTERINGEN

Varje år i Carl Johans park planteras det ut 25 000 kaktusar i olika motiv som fångar en aktuell händelse. Detta blir till en häftig sevärdhet i Norrköping som är otroligt uppskattad av åskådarna. Planteringen börjar i maj och invigs sedan i juni.

 

4. HÄLLRISTNINGARNA

I Norrköping hittar du ett helt gäng med hällristningar, faktiskt hela 7000 stycken som är fördelade över flera platser runt om i staden. I området Himmelstalund finns över 1700 hällristningar samlade och är en av Skandinaviens största koncentrerade hällristningsplatser.

 

5. KNÄPPINGSBORG

Knäppingsborg är ett idylliskt område och en sevärdhet i Norrköping som andas kultur. Området är fullt med anrika och vackra byggnader som är belägna längs små mysiga gränder och som alla har en gedigen historia.

 

FLER TIPS PÅ SEVÄRDHETER I NORRKÖPING

Varmt välkommen att bo hos oss på Elite Hotels när du besöker Norrköping. Vi tipsar dig gärna om fler sevärdheter och allt annat du vill veta för en magisk semester!

 

Fotograf: Mai Rodriguez.

Relaterade artiklar