Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Spontana tips på saker att göra i Dalarna

En kvinna vandrar i skogen

Om du gör en spontan resa till Dalarna och söker efter roliga aktiviteter och sevärdheter att utforska, så är du på rätt plats! Dalarna är en av Sveriges vackraste och mest kulturrika regioner, och här finns det något för alla att upptäcka. Från natursköna platser till spännande evenemang - I Dalarna finns det massor att göra.

 

ATT GÖRA I DALARNA IDAG

Dalarna är en dynamisk region som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla smaker. Om du är här just idag och letar efter något att göra, här kommer några förslag på saker att se i Dalarna:

  • Ta en avkopplande båttur på Siljan eller Orsasjön och njut av den vackra naturen. Detta är något av ett måste att se i Dalarna.
  • Besök någon av de pittoreska byarna, som Tällberg eller Rättvik, och promenera längs de charmiga gatorna.
  • Utforska Dalarnas kulturhistoria genom att besöka något av de traditionella hembygdsgårdarna eller museerna.
  • Ta en promenad i de vackra naturområdena vid Falu Gruva. Falu Gruva är en ikonisk sevärdhet i Dalarna och ett UNESCO-världsarv. Utforska de fascinerande gruvtunnlarna och lär dig mer om gruvdriftens historia. Du kan även besöka den berömda röda gruvstugan, symbolen för Dalarna.

 

AKTIVITETER I DALARNA

Dalarna erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar och intressen. Oavsett vad du som fångar ditt intresse är du på rätt plats.

VANDRING OCH FRILUFTSLIV I NATURSKÖNT LANDSKAP

Dalarnas natursköna landskap är perfekt för vandring och friluftsliv. Utforska någon av de fantastiska vandringslederna, som Vasaloppsleden eller Siljansleden, och upplev den otroliga naturen på nära håll. En skön och trevlig aktivitet i Dalarna vår som höst.

SE SILJAN OCH ORSASJÖN FRÅN VATTNET

Dalarna är känt för sina vackra sjöar som Siljan och Orsasjön. Hyr en kanot eller kajak och ge dig ut på sjön för en avkopplande dag på vattnet. Du kan också fiska, simma eller bara njuta av den fantastiska utsikten under sommaren.

BERIKA DIG MED DALARNAS KULTUR OCH TRADITIONER

Dalarna har en rik kultur och traditioner som är väl värda att kika närmare på. Besök Dalarnas museum i Falun för att lära dig mer om regionens historia, eller delta i något av de traditionella evenemangen, som till exempel Granny Goes Street eller Dansbandsveckan i Malung om du råkar vara på plats.

 

AKTIVITETER I SÖDRA DALARNA

Om du befinner dig i södra Dalarna finns det också massor av spännande aktiviteter att prova på. Här är några riktigt trevliga tips på saker att göra i södra Dalarna.

SE EN FÖRESTÄLLNING I DALHALLA

Dalhalla är en unik utomhusscen belägen i ett nedlagt kalkstensbrott. Under sommarmånaderna erbjuds en rad spektakulära musik- och teaterföreställningar. Att uppleva en konsert i denna unika miljö är något som kommer ge dig minnen för livet.

UTFORSKA DALARNAS VACKRA NATURRESERVAT

Södra Dalarna har flera vackra naturreservat, som Njupeskär och Fulufjället. Gå på vandring i de orörda skogarna, upptäck imponerande vattenfall och njut av den stillhet som naturen erbjuder.

 

Relaterade artiklar