Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 aktiviteter och saker att göra i Norrköping

Närbild på kajaker ute på sjön

Ta med familjen eller vännerna och res till Norrköping för en weekend. Här listar vi roliga aktiviteter och saker att göra i Norrköping som passar för alla!

 

1. AKTIVERA DIG PÅ VATTNET

Gillar du vatten finns det många aktiviteter för dig att göra i Norrköping. Hyr kajak, paddla SUP, spela AquaGolf eller åka på en trivsam båttur. I Norrköping finns massor av roliga vattenaktiviteter att välja mellan och vi kan garantera att du kommer skapa härliga semesterminnen oavsett vilken aktivitet du väljer.

 

2. UPPLEV EXOTISKA DJUR PÅ KOLMÅRDEN

Ett måste att göra i Norrköping är naturligtvis att besöka Kolmården. Kolmården är Nordens största djurpark med djur från världens alla hörn. Apor, elefanter, lejon, tigrar och älgar är bara några exempel på de djur du kan få uppleva på nära håll här. För de allra minsta barnen är Bamses värld en höjdpunkt.

 

3. PROMENERA I KNÄPPINGSBORG

Något du definitivt bör göra i Norrköping är att vandra runt i det mysiga området Knäppingsborg. Detta kvarter ligger mitt i centrum och erbjuder allt från shopping och caféer till byggnader med en gedigen historia som dateras tillbaka ända till 1700-talet.

 

4. LÄR DIG NÅGOT NYTT PÅ VISUALISERINGSCENTER C

Ett besök på Visualiseringscenter C är givet att göra i Norrköping, framförallt om du är på semester med barn. Detta är ett digitalt science center med spännande, interaktiva utställningar. Här finns en dom där du kan omslutas av bild och ljud i 360 grader och se filmer som passar för både stora och små.

 

5. VANDRA I NORRKÖPINGS SKOGAR

En populär aktivitet i Norrköping är att vandra i de vackra skogarna. Det finns flera vandringsleder i olika längd och med olika svårighetsgrad som passar för såväl promenader som joggingturer.

 

VAD HÄNDER I NORRKÖPING?

När du bor hos oss på Elite Hotels är du välkommen att fråga oss i receptionen för information om evenemang i Norrköping som sker under din resa!

 

Fotograf: Nadim Merrikh

RELATERADE ARTIKLAR