Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Aktiviteter i Malmö

Skridskoåkning på isen

Malmö har något för alla! Nedan listar vi 10 aktiviteter i Malmö som passar alla familjer oavsett åldrar och intressen. Glöm att sitta stilla under semestern, gå ut och upptäck Malmös unika aktivitetsutbud!


AKVARIET

Det fantastiska slottet Malmöhus från 1500-talet är en del av Malmö museer som bland annat huserar det nyrenoverade Akvariet. Akvariet är hem för olika fiskar och kallblodiga reptiler som du får chansen att studera på riktigt nära håll – en sak du definitivt bör passa på att göra i Malmö.

I sammanlagt 60 terrarier och akvarier möter du små ekosystem från jordens alla hörn, korallrev, tropisk regnskog och hederlig grumlig svensk insjö. Sista onsdagen i varje månad kommer en dykare och rengör vårt största akvarium, helt klart roligare än vad det låter!

BOUNCE

En fartfylld aktivitet i Malmö är ett besök på Bounce. Utrustad med hinderbanor, trampoliner och parkourparker vill Bounce få dig att släppa taget om stress och krav och istället få ditt adrenalin att pumpa. Du sätter själv ribban för ditt besök i parken och tar dig an utmaningarna på ditt eget sätt. Säkerheten är hög och personalen på plats är välutbildad och redo att hjälpa dig för att optimera ditt besök. Se till att kasta loss ordentligt och samtidigt ladda batterierna.

BUSFABRIKEN

Busfabriken har aktiviteter i Malmö som alla busfrön kommer älska. Europas största inomhuslekland erbjuder aktiviteter för alla. De minsta barnen och även de allra äldsta kan utan problem känna sig hemma på Buslandet vare sig man vill tumla runt i rutschkanor och hoppborgar eller ta det lugnare i babyhörnan eller cafédelen.

EXTREME ZONE

Äventyrsparken Extreme Zone beläget i Entré Köpcenter i Malmö brinner för att rörelse ska vara roligt. I de stora lokalerna kan du prova på en mängd olika aktiviteter med mycket studs, klättring och fart. Eller varför inte utmana kroppen och sinnena i de virtuella verklighetsspelen som erbjuds. Extreme Zone utlovar en heldag med häftiga saker att göra i Malmö.

FOLKETS PARK

I 125 år har den lummiga folkparken varit en samlingsplats för människor, kultur och aktivitet i Malmö. Här finns bland annat stans bästa klubbscen och sköna uteserveringar, kulturhuset och det anrika danspalatset. Alla är välkomna till Folkets Park och det är alltid fri entré. Om man inte är sugen på äventyrsgolf eller att kolla in reptilerna i terrariet kan man även komma hit för en picknick i gräset vid den stora plaskdammen. En plats som är lika trevlig om vintern då barnen kan åka skridskor på det frusna vattnet.

HYLLIEBADET

Hylliebadet strävar mot att alla ska känna sig välkomna och bekväma i sina lokaler. De är stolta över att vara ett HBTQ-diplomerat bad och att alla bassänger är anpassade för personer med funktionsvariation. Hylliebadet är en perfekt destination för vattenlek för hela familjen men har också plats för simskolan som är öppen för alla åldrar, motionssim, gym och relaxavdelning. I badets kafé tar man igen sig efter badet med en energirik smoothie, glass eller en mer mättande korv med bröd.

KOCKUMS FRITID SKRIDSKOÅKNING

En perfekt aktivitet i Malmö på vintern! Vecka 33 till 17 är ishallen i Kockums inomhusanläggning öppen för allmän skridskoåkning. I sportshopen i anslutning till hallen finns det hjälmar, klubbor och skridskor för uthyrning, även skridskoslipning finns att tillgå. Åkningstillfällena är uppdelade i två nivåer som är aktuella olika veckodagar så var noga med att kolla upp detta innan ditt besök. Antingen så vill du njuta av en lugn härlig stund på isen, rekommenderas för små barn och nybörjare. Eller önskar du lite mer fart på skridskorna dyker du upp på hockeykvällarna, övar slagskott på mål och kanske sluter upp i en spontan vänskapsmatch.

MODERNA MUSEET

I en av Malmös vackraste byggnader, ett elektricitetsverk från 1901, ligger Moderna Museet. Den gamla industrianläggningen är idag utbyggd med en orange byggnad som har blivit Moderna Museets främsta kännemärke. Museet är en statlig myndighet som har i uppgift att lagra, bibehålla modern och samtida konst men framför allt exponera dessa verk för allmänheten. Utställningarna är därför alltid storslagna och imponerande och lämnar ingen oberörd. Moderna museet har även en omfattande programverksamhet med workshops för stora och små, filmvisning och föreläsningar för att nämna några saker att gör i Malmö.

Relaterade artiklar