Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Linköping

Linköpings Domkyrka

Ta en tur till Linköping och upplev allt fantastiskt denna stad har att erbjuda. Här har vi samlat ett antal sevärdheter i Linköping som är ett måste att besöka på resan.


LINKÖPINGS DOMKYRKA

En vacker och imponerande sevärdhet i Linköping är Linköpings Domkyrka. Detta är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral i gotisk stil. Det 107 meter höga kyrktornet sträcker sig över staden och gör det enkelt att hitta kyrkan. Besök kyrkan och ta in den magiska atmosfären eller passa på att be en bön i stillhet.

EKENÄS SLOTT

Ekenäs Slott är en sevärdhet utanför Linköping som är väl värd att besöka. Slottet byggdes på 1600-talet och ser ut som ett sagoslott med sina vackra torn på en klippa precis vid sjön. Här anordnas det flera event varje år såsom riddarspel, konserter, julmarknad och sommarunderhållning.

BJÄSÄTERS KVARN

Bjäsäters Kvarn är en gammal kvarn med turbindrift som tar dig till svunna tider. Vid kvarnen finns även en smedja, ett kvarnstall, ett lantbruksmuseum och en örtagård så här finns mycket att upptäcka inom samma område.

KORNETTGÅRDENS SAMLINGAR OCH CAFÉ

Detta är en sevärdhet i Linköping för dig som älskar historia. Kornettgården är ett privat museum med samlingar av föremål från 1800-talet och framåt. Vill du se hur en lanthandel såg ut förr i tiden så har du kommit rätt. I caféet kan du avnjuta en fika i gammaldags miljö.

VRETA KLOSTER RUIN

Vreta Kloster ruin är efterlämningarna av Sveriges första kloster som byggdes i början på 1100-talet. På 1580-talet när de sista nunnorna dog upplöstes klostret och idag finns bara ruinerna kvar precis intill Vreta kloster kyrka.

FRÅGA OSS FÖR FLER SEVÄRDHETER I LINKÖPING

Bo hos oss på Elite Hotels så hjälper vi dig att planera din semester och vilka sevärdheter i Linköping som du vill upptäcka!

Relaterade artiklar