Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tips på roliga saker att göra med barn i Linköping

Riddarspel
Riddarspel. Fotograf: Christian Körtke, Pixabay.

Linköping är en fantastisk stad att resa till med hela familjen. Här har vi samlat våra bästa tips på saker att göra med barn i Linköping!

 

UPPLEV RIDDARSPELEN PÅ EKENÄS SLOTT

En självklarhet att göra med barn i Linköping om ni är på besök i maj är att gå på Riddarspelen på Ekenäs slott. Slottsområdet förvandlas till en medeltidsstad och det anordnas tornerspel, en historisk marknad samt en mängd andra roliga aktiviteter som alla barn kommer att älska.

 

UPPTÄCK FLYGVAPNETS HISTORIA PÅ FLYGVAPENMUSEUM

Ett måste att göra med barn i Linköping är att besöka Flygvapenmuseum. Följ med på en historia om flygvapnet under hela 1900-talet. Ni kan se på alla häftiga flygplan samt testa att flyga i en flygsimulator. Här finns något för alla flygfantaster till barn. När magen börjar kurra kan ni besöka restaurangen Calle C med en barnvänlig meny.

 

LEK I LILL-VALLA

Ett besök till Lill-valla är givet att göra med barn i Linköping. Lill-Valla är Linköpings största lekpark med allt från linbanor och rutschkanor till gungor och klätterställningar. Låt dina energiska barn få springa av sig energin medan de vuxna tar en picknick eller upptäcker Valla gård och Vallamuseerna som visar Linköpings landsbygdshistoria.

 

BESÖK ÄVENTYRSGÅRDEN AMUNDEBO SÖDERGÅRD

Äventyrsgården Amundebo är belägen strax utanför Linköping och är perfekt att besöka med barn. Gården har hoppborgar, klätterställningar, trampbilsland, och annat kul som passar för barn med spring i benen. Naturligtvis har gården även ett antal djur såsom höns, getter och kaniner som barnen får klappa.

 

LYXA TILL DET MED EN HOTELLVISTELSE

Passa på att lyxa till det och bo på hotell några nätter. På Elite Hotels har vi plats för hela familjen och guidar er gärna till roliga aktiviteter att göra med barn i Linköping!

 

RELATERADE ARTIKLAR