Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 saker att göra i Kiruna

Landskapsmiljö med berg och sjö

Det finns massor med roliga saker att göra i Kiruna. Här tipsar vi dig om 5 aktiviteter i Kiruna som kommer bli fantastiska semesterminnen.


1. BESTIGA KEBNEKAISE

Kebnekaise är Sveriges högsta berg med sina 2096,8 meter över havet. Är du en person som gillar äventyr är det ett måste att bestiga detta magnifika berg. Hur lång tid det tar beror på väder men räkna någonstans mellan 10-14 timmar fram och tillbaka. Den bästa årstiden för att bestiga Kebnekaise är mellan juli till augusti.

2. BESÖK ISHOTELLET I JUKKASJÄRVI

Något alla borde göra i Kiruna är att besöka ishotellet. Hotellet startades år 1989 och är ett hotell helt skapat av is och snö. Du är välkommen att bo över i ett av de spektakulära rummen men är du rädd för att frysa går det även bra med ett dagsbesök för att spana in den otroligt vackra konsten. Hotel Bishops Arms i Kiruna välkomnar dig gärna in i värmen efter ett spännande besök vid den unika byggnaden.

3. DYK NER I KIRUNAGRUVAN

Ett besök i världens största järnmalmsgruva är en spännande aktivitet i Kiruna som passar den vågliga. Den djupaste delen av gruvan är hela 1600 meter och gruvan sträcker sig 4 kilometer från norr till söder. Tillsammans med LKAB kan du få en guidad tur och en inblick i hur gruvindustrin ser ut idag.

4. VANDRA I LAPPLÄNDSKA NATUREN

Den lappländska naturen är inget annat än magisk. Att vandra är en uppskattad aktivitet att göra i Kiruna och detta är inte konstigt. Packa en matsäck och bege dig ut bland fjäll, älvar och öppna vidder.

5. UNNA DIG EN NATT PÅ HOTELL

Passa på att bo på hotell när du besöker denna lappländska stad. Hotel Bishop Arms i Kiruna är centralt beläget med flera trevliga rum och en trevlig pub där det serveras brittiskinspirerad mat och öl från hela världen. Fråga gärna personalen i receptionen för mer information om evenmang och vad som händer i Kiruna!

Relaterade artiklar