Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Naturskön golf runt Karlstad

Golfbana från drönarvy

Njut av natursköna golfbanor i världsklass. Karlstad med omnejd erbjuder ett flertal utmanande golfbanor som kan ta ditt golfspel till nästa nivå. Spela golf i lummig skogsmiljö eller ta en paus vid vackra Klarälven, här finns golfbanor för alla.


Upptäck natursköna Billeruds Golfklubb

I lummiga omgivningar, mellan skog och sjö, hittar ni Billeruds Golfklubb. Golfklubben kallar sig själva för ”Värmlands naturskönaste golfbana” och vi håller med om att golfbanan är väl värd ett besök. Billeruds golfklubb är en av Värmlands äldsta golfklubbar och byggdes ursprungligen för de som arbetade på fabrikerna i närheten. Byggd på kulturmark pryds den av ståtliga ekar och bevarade kulturminnen. Efter en dag ute på golfbanan finns här även restaurangen Ankans Golfkrog som erbjuder vällagade luncher, fika och smörgåsar.

Hammarö Golfklubb ovanifrån

Hammarö Golfklubb

GOLFSPEL MED UTSIKT ÖVER VÄNERN

Ge dig ut på golfbanan för en härlig 18 hålsrunda eller utmana kompisgänget i fotbollsgolf. På Hammarö Golfklubb kan du välja det spel som passar dig bäst. Golfbanan har utsikt över Vänern och är en lätt kuperad skogs- och parkbana som ramas in av vacker tallskog. För dig som vill ta grönt kort eller få professionella speltips finns här även möjlighet att gå kurser med en utbildad PGA Professional. Golfbanan samarbetar även med Golfstore i Karlstad och erbjuder ett brett utbud av utrustning och kläder inför din dag ute på banan. 

Golfbana med golfare i solnedgång

Karlstad Golfklubb

BESÖK VÄRMLANDS STÖRSTA GOLFKLUBB

Karlstad Golfklubb erbjuder golf i världsklass med 27 hål, träningsytor och restaurang med lunch och à la carte. Här finns även korthålsbanan Solslingan, en så kallad ”pay & play” bana där alla kan prova på att spela golf även om man inte har ett grönt kort. Njut av de välskötta golfbanorna där ett flertal internationella mästerskap arrangerats under åren och avsluta med en energigivande lunch på restaurangen Abbes Golfkrog. På Karlstads Golfklubb är det lätt att spendera en heldag tillsammans med gamla eller nya vänner.

Kils Golfklubb

Kils Golfklubb

UPPLEV EN AV SVERIGES BÄSTA GOLFRESTAURANGER

På Kils Golfklubb spelar du golf med fin utsikt över den rofyllda sjön Fryken. De första 9 hålen utmanar med kuperad skogsterräng medan de sista 9 hålen spelas i ett mer öppet parklandskap. Här finns även en korthålsbana på 6 hål, en övningsgreen med två flaggor och en Driving Range. Missa inte prisbelönade restaurangen Kils golfrestaurang som välkomnar såväl golfspelare som andra gäster. Restaurangen serverar klassiska rätter som mättar väl efter en härlig golfrunda.

Golfbana hos Bryngfjorden

Bryngfjordens Golfklubb

SPELA GOLF INTILL KLARÄLVENS STRAND

Utveckla ditt golfspel på Bryngfjordens utmanande skogsbana. Här spelar du golf precis intill vackra Klarälven som är Sveriges längsta älv. Välj tee efter din nivå då avståndet från utslagsplatserna varierar mellan 4200–6400 meter. Bryngfjorden är en golfbana som passar golfare på alla nivåer och handikapp. Oavsett om du vill nå singelhandikapp eller lära dig hur du bäst undviker bunkern finns här duktiga tränare som kan inspirera och ge tips för ett ännu vassare golfspel under en privatträning eller grupplektion. 

 

Relaterade artiklar