Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Upptäck Karlstad från vattnet

En person paddlar kajak

Utforska Karlstad och dess vackra omgivningar från vattnet. Hoppa på båtbussen, njut av en middag under en mysig räkkryssning i skärgården eller hyr en kanot och ge dig ut på ett eget äventyr. Här finns aktiviteter för alla!


PADDLA KANOT ELLER KAJAK

Hyr en kanot eller kajak och utforska Klarälven och Vänern. Karlstads paddlarklubb arrangerar kurser för den som vill lära sig grunderna i paddling och hyr även ut kanoter och kajaker för de som vill åka på en egen tur. Klarälven har otroligt vackra omgivningar där man ofta kan se vilda djur som bäver och hoppande laxar. Fråga Karlstads Paddlarklubb för att få tips om turer i olika längder och i svårighetsgrader som passar just dig.

Båtbuss i en kanal

Båtbuss i Pråmkanalen. Foto: Ylwa Svensson

ÅK BÅTBUSS

Upplev Karlstad från vattnet med en av stadens trevliga båtbussar. Köp din biljett direkt ombord och ta en trevlig båttur längst Karlstads vackra omgivningar. Båtbussarna finns tillgängliga för alla och även fyrbenta gäster är välkomna ombord. Passa på att utforska stadens härliga aktivitetsutbud, båtbussen tar dig smidigt fram i staden och stannar vid ett flertal olika besöksmål.

RÄKFROSSA TILL SJÖSS

Kliv ombord på Stella Polaris för en härlig räkkryssning i Karlstads och Vänerns norra skärgård. Under fredagar och lördagar bjuds det på live-musik för en extra festlig stämning. Kryssningen är ca 3,5–4 timmar lång och passar utmärkt som en trevlig aktivitet för kompisgänget. I priset ingår obegränsat med räkor och tillbehör, kaffe och kaka. 

FÄRDAS MED ÅNGBÅTEN POLSTJÄRNAN

Följ med Polstjärnan, ett äkta ångbåtsfartyg från år 1929, på en vacker tur ute i skärgården. Detta är en unik upplevelse där ni får ta del av en fridfull tur ute bland kobbar och skär. Köp en kaffe i båtens servering och njut av en härlig dag ute i naturen. Skärgårdsturen är gratis för barn upp till sju år.

Vy över hela Karlstad

Flygbild över Karlstad. Foto: Bergslagsbild AB

Bada vid natursköna Mariebergsskogen

Spendera sommarens soliga dagar vid Mariebergsviken. Denna trevliga badplats ligger vid Karlstads stadspark Mariebergsskogen med en stor lekpark och fin natur. Här ligger även djurparken Lillskogen med svenska lantraser som kor, hästar, kaniner, getter och höns. Badplatsen är en trevlig sandstrand vid Vänern som erbjuder utomhusduschar, toaletter, beachvolleyboll och mycket mer.

 

Relaterade artiklar