Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Kultur vid kusten i Helsingborg

Vakt- och försvarstornet Kärnan i Helsingborg

Upptäck Helsingborgs intressanta och stora kulturarv för både stora och små där äventyr inom scenkonst, utställningar, musik, bild och mycket mer väntar er. Passa även på att uppleva modern konst och kultur i grannlandet Danmark en knapp timmes bilresa bort.

 

BEREDSKAPSMUSEET

Beredskapsmuseet är Sveriges enda museum i en bevarad underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget, det förr så hemliga Batteri Helsingborg. Följ med till ett spännande museum, ett besök som är både intressant och lärorikt, oavsett ålder.

KÄRNAN

Kärnan var en gång i tiden en del av Helsingborgs Slott och är idag den enda del som finns kvar av slottet. Tornet uppfördes på medeltiden i början på 1300-talet och är idag Helsingborgs symbol och varumärke. Kärnan är 35 meter hög och för att komma högst upp behöver man ta sig upp för en hyfsat smal och speciell trappa. Det kan upplevas som ansträngande att ta sig högst upp men den fantastiska utsikten över hamnen, Öresund och Helsingör sedan gör mödan väl värd. 

LOUISIANA – MUSEUM OF MODERN ART

Ta tåget eller bilen över till Danmark och besök världsberömda Louisina - Museum of Modern Art som bara ligger 9 km om Helsingör. Muséet har bland annat en stor samling av internationell och dansk konst, imponerande skulpturpark med utsikt över Öresund samt en välbesökt restaurang.

DUNKERS KULTURHUS

I Dunkers kulturhus samlas både lokalbefolkning och turister för att uppleva och ta del av historia, samtida konst, scenkonst av olika slag, samtal och debatt om stort och smått. Upptäck olika konstnärliga uttryck i olika genrer och lokalhistoria bland de olika utställningarna som äger rum. Här får även besökare möjligheten att skapa själv genom bild, musik eller andra media. 

 

Relaterade artiklar