Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Att göra i Helsingborg

En blå gammal cykel parkerad vid en sten i en landskapsmiljö.

I vackra Helsingborg finns något för alla. Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Helsingborg – allt från cykling i vackra miljöer till shopping i den pittoreska staden.

 

CYKLA I VACKRA MILJÖER

Vill du ha en fartfylld men avkopplande aktivitet i Helsingborg ska du ta med cykeln och ge dig ut på någon av alla cykelleder. Vill du cykla långt startar Sveriges första nationella cykelled här, Kattegattleden. Den är 390 km lång och går längs kusten hela vägen till Göteborg.

SHOPPA I STAN ELLER PÅ VÄLA

Shopping är en perfekt sak att göra i Helsingborg. Kullgatan är Sveriges äldsta gågata och ligger mitt bland butiker och caféer i den vackra staden. Ta en tur hit för en härlig shoppingdag. Utanför Helsingborg hittar du även köpcentret Väla som är fyllt med 200 butiker.

VANDRA LÄNGS NÅGON AV ALLA LEDER

En populär aktivitet i Helsingborg är att vandra i den vackra naturen. Här är både skog, hav och stad närvarande och erbjuder en oslagbar miljö. Kullaleden, Tallskogsleden, Söderåsen och Rååns dalgång är bara några exempel på vackra promenader.

GOLFA PÅ NÅGON AV ALLA GOLFBANOR

Gillar du att spela golf kommer du ha att göra i Helsingborg. Här ligger golfbanorna tätt och erbjuder härliga rundor och unika matupplevelser i vacker natur. Passa på att ta med golfklubborna och slå några slag när du ändå är på semester.

BESÖK UNDERBARA VEN

Ett måste att göra i Helsingborg är att besöka ön Ven. Ven är en liten pärla med mysiga butiker och restauranger. Hyr cyklar och cykla runt ön och njut av de vackra vidderna. Glöm inte att avsluta dagen med en glass på Hvens Glassfabrik.

VAD HÄNDER I HELSINGBORG?

Vill du veta mer om vad som händer i Helsingborg är du varmt välkommen att fråga oss i receptionen på Elite Hotels. Vi har koll på alla aktiviteter i Helsingborg och tipsar gärna dig på saker att göra!

 

Relaterade artiklar