Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga saker att göra i Eskilstuna

Eskilstuna vid vattnet

Eskilstuna är en fantastisk destination året runt med många roliga saker att göra för hela familjen. Upplev stadens mysiga stadskärna eller den vackra naturen runt omkring. Ta del av våra bästa tips på saker att göra i Eskilstuna!

 

AKTIVITETER I ESKILSTUNA

Det finns gott om roliga aktiviteter i Eskilstuna såsom att paddla kanot mitt i stan, vandra i bandet KENTs fotspår eller uppleva 1600-talet på nytt.

UPPLEV RADEMACHERSMEDJORNA

Något att göra i Eskilstuna för både barn och vuxna är att besöka Rademachersmedjorna. Detta är ett spännande friluftsmuseum i en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer. Spendera en heldag bland områdets välbevarade hus och se hur man levde här förr. På Rademachersmedjorna kan du lära dig mer om Eskilstunas hantverkstradition och gå på spännande utställningar som är öppna dygnet runt. För de yngsta barnen finns en rolig leksmedja där kreativiteten flödar vilt. Inträdet är fritt och Rademachersmedjorna är öppna året runt.

FYNDA I GÅRDSBUTIKERNA PÅ WÄSBY MAGASIN

Wäsby Magasin ligger i Torshälla som du enkelt når med buss eller bil från centrala Eskilstuna. Här hittar du fina hantverk, inredning, delikatesser och unika presenter. Boka en privatkurs i drejning eller kombinera ditt besök i gårdsbutiken med en god lunch ute i solen. Wäsby Magasin har en trevlig bistro och ett café med gott om hembakade läckerheter. Intill finns även ett konstgalleri som regelbundet arrangerar vernissager med lokala konstnärer. Ta med familjen på en härlig aktivitet i Eskilstuna!

PADDLA KANOT RAKT GENOM STADSKÄRNAN

Ta sjövägen genom Eskilstuna och se staden från en ny vinkel. I Eskilstuna kan du paddla genom staden och färdas genom vackra landskap. Starta antingen i Skogstorp eller Gillbergabadet. Skogstorp passar bra för dig som tänkt att paddla tillsammans med familjen och turen tar ca 4–5 timmar. Vid start i Gillberga väntar en mer utmanande tur på 7–8 timmar med något bredare vatten och tunga lyft mellan sträckorna.

För den som vill ha en riktig utmaning finns möjlighet att kombinera både turerna och att vara ute en hel vecka. Detta är en rolig aktivitet som passar bra både under vår, sommar och höst. Bjud med dina närmaste vänner eller familj för en riktigt härlig dag utomhus och något att göra i Eskilstuna som ni sent ska glömma!

BESÖK SIGURDSRISTNINGEN

Färdas tillbaka till vikingatiden och se den välbevarade hällristningen Sigurdsristningen. Ristningen som är över tusen år gammal finns strax utanför Eskilstuna på en berghäll nära Sundbyholm. Runor är det skriftspråk som användes av vikingarna. Just denna berättar historien om den mäktiga kvinnan Sigrid Fafnesbanes som levde ett minst sagt spännande liv under 1000-talet. Vid Sigurdsristningen kan du lära dig mer om hennes historia och om vikingarnas liv.

VANDRA LÄNGS DE GYLLENHIELMSKA LEDEN

Upplev den vackra naturen utmed den Gyllenhielmska leden, en 24 km lång vandringsled som går mellan Sundbyholm och Årbystugan. Följ de orangea markeringarna och njut av en härlig naturupplevelse i Eskilstunas fina omgivningar. Under sommarhalvåret finns möjlighet till bad längst vägen och för den som vill ge sig ut på en riktig utmaning finns möjlighet att vandra till Strängnäs längst den anslutande Pilgrimsleden. Om man väljer att lägga till sträckan till Strängnäs blir vandringen hela 80 km lång, men det finns även möjlighet att korta ner vandringen till 12 km om man vänder vid Slätviken. Packa ner ordentligt med vatten, matsäck och bekväma skor och njut av en aktiv aktivitet i Eskilstuna!

VANDRA I KENTS FOTSPÅR

Är du ett KENT-fan och vill ha något att göra i Eskilstuna ska du vandra i deras fotspår! Bandet som var aktivt mellan 1990–2016 påverkade ett helt musiksverige med låtar som Kärleken väntar, Mannen i den vita hatten och FF. I Eskilstuna kan du följa deras karriär under en rolig guidning genom stadskärnan. Boka en guidad tur eller följ de plaketter som placerats ut i staden uppmärkta med bokstaven K.

VAD HÄNDER I ESKILSTUNA?

Vill du ha koll på vad som händer i Eskilstuna när du är på besök är du varmt välkommen att prata med personalen i vår reception. Vi kan guida dig till allt som finns att göra i Eskilstuna och kommer gärna med tips för att du ska få en så bra semester som möjligt!

 

Relaterade artiklar