Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
Vill du veta mer om vad vi erbjuder?
Ring oss på
054-29 30 00
eller gör en
förfrågan

Konferens & möten

 • Konferensbord i konferensrum
 • Handelskammaren förbered för konferens
 • Empiren dukad för middag
 • Franska Salen
 • Empiren på Elite Stadshotellet Karlstad
 • Franska Salen med vacke utsikt
 • En konferensskylt
 • Fint konferensrum på Elite Stadshotellet

Konferens & möten


Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand finns Elite Stadshotellet med inbjudande konferenslokaler. Här finns takhöjd, stora fönster och de flesta lokalerna erbjuder utsikt över Klarälven. Franska Salen är perfekt för mässor, vernissage och större middagsbjudningar och i anrika Vintermatsalen serveras lunch och fika. Förvänta dig en mötesplats med service och måltider i toppklass.


Fakta


 • 8 konferenslokaler
 • 138 rum
 • 1 restaurang
 • 2-250 personer
 • Projektor
 • WiFi
 • Whiteboard
 • DVD
 • Mikrofon
 • Blädderblock & Anteckningsblock
 • Pennor
 • Vatten
 • Frukt & karameller
Easy meetings

EASY MEETINGS


Läs merVi erbjuder dig fem fullt utrustade konferenslokaler och ytterligare tre lokaler som är utmärkta festlokaler. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum. 
Stora Salen, Empiren och Röda Salongen tillhör vår Festvåning och ingår inte i våra klassiska konferenslokaler. Dessa festlokaler, Stora Salen, Röda Salongen och Empiren passar perfekt till allt från en träffpunkt för det lilla företaget till ett stort företagsevent.

Sittningar


Lokaler KVM Bio Skolsittning U-sittning Öar Styrelsesittning
Franska Salen 260 250 120 40 12 40
Stora Salen 224 230 96 40 12 -
Handelskammaren 50 50 36 22 5 24
Empiren 45 30 20 16 - 18
Erik Gustaf Geijer 20 15 - - - 8
Esias Tegnér 27 30 - - - 14
Carl Jonas Love 24 20 - - - 14
Röda Salongen 50 40 28 24 4 12

Beskrivningar


Franska Salen


Franska Salen är vår största konferenslokal på 260 m2 med högt i tak och stora fönster med utsikt mot Klarälven. Lokalen lämpar sig mycket väl för möten för ca 40-250 personer alternativt till mässor eller mingel. Med placering ett par trappsteg upp från Vintermatsalen, där vi serverar luncher och middagar, kan ni med enkelhet röra er till och från lokalen och möjlighet finns även att nyttja båda lokalerna för den större mässan/evenemanget.

Se fler bilder

Stora Salen


I Stora Salen arrangerar vi allt ifrån den lilla intima middagen till den stora mässan. Hela vår festvåning inklusive Stora Salen har högt i tak och stora vackra fönster med utsikt över Klarälven. Stora Salen rekommenderar vi till den som vill sätta lite extra guldkant på sitt evenemang.

Se fler bilder

Handelskammaren


Den tidigare kungasviten är idag konferenslokal med en magnifik balkong ut mot Klarälven. Lokalen tar upp till 50 personer, upp till 36 personer i skolsittning lämpar den sig bäst för. Genomgående för Elite Stadshotellets lokaler är den höga takhöjden och stora fönster som ger härlig rymd och ljus i varje rum, så även i Handelskammaren. Lokalen är placerad på första våningen, en våning upp från Vintermatsalen.

Se fler bilder

Empiren ligger i anslutning till vår vackra festvåning och har en connecting door till stora festsalen. Det är en nyrenoverad klassisk konferenslokal som likväl kan användas för fester, dryckesprovningar eller andra arrangemang. Lokalen har en fantastisk utsikt över Klarälven.

 

Se fler bilder

Erik Gustaf Geijer


Vår minsta lokal, som är 20 m2,  lämpar sig bäst för mötet upp till åtta personer i styrelsesittning. Ett fönster och en balkong mot Klarälven ger lokalen ett härligt ljusinsläpp. Erik Gustaf Geijer ligger i nära anslutning till lokalerna Carl Jonas Love och Esias Tegnér på första våningen

Se fler bilder

Esias Tegnér


Lokal på 27 m2 med två stora fönster mot baksidan av hotellet. Lämpar sig bäst för styrelsesittningen upp till 14 personer. Placerad jämte lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esias Tegnér på första våningen.

Se fler bilder

Carl Jonas Love


En långsmal lokal på 24 m2 med plats för upp till 14 personer i styrelsesittning. Fyra stora fönster mot Klarälven och Stadshotellets trädgård samt terrass. Placerad på första våningen i nära anslutning till lokalerna Erik Gustaf Geijer och Esias Tegnér.

Se fler bilder

Röda salongen är en nyrenoverad klassisk konferenslokal med stora fönster och högt i tak som likväl kan användas till fest. Röda salongen går i rött och ljust grått och är inredd i Gustaviansk stil.

Se fler bilder

Elite Stadshotellet erbjuder utmärkta möjligheter för kulinariska upplevelser i vackra miljöer i samband med din konferens. I våra konferenspaket ingår förmiddagsfika och eftermiddagsfika på buffé samt en 3-rätters konferenslunch med närproducerade råvaror.

 


I samarbete med eventföretaget Projecta kan vi erbjuda ett stort utbud av temafester och teambuildingaktiviteter. - Vi ordnar givetvis även med olika slags provningar; vin, champagne, öl eller whisky, eller varför inte choklad?

Mordgåtan på Stadshotellet där gästerna tas tillbaka till slutet av 1800-talet har blivit ett mycket populärt alternativ. Det bjuds en festmiddag med länsman, hotelldirektören, majorskan på Ekeby och prosten. Redan vid drinken avbryts det hela av att kuplettsångaren är mördad! Gästerna engageras i arbetet att tillsammans lösa mordet – det bjuds en helkväll med såväl humor som kulturellt och historiskt djup.

De stilfulla festlokalerna passar också bra för middagsarrangemang som Schlagerfest, Internationell afton, musikalisk krogkväll med Bellman eller företagets egna profilerade galamiddag. Eller varför inte uppleva värmländska stôlligheter där ”Sola i Kallsta” och/eller Gustaf Fröding är värdar/värdpar? Det bjuds en trerätters middag med värmländska specialiteter på tallriken och med mycket humor och överraskningar i ord och ton!


Prova choklad, ost, vin, champagne.

Prova choklad, ost vin och / eller champagne under ledning av sommelier och kock Bibbi Kringlund. Det blir en smakresa gom och själ. Historia och kvalité blandas med afroditiska berättelser om produkterna.


Aktiviteter på The Bishops Arms

Vi arrangerar whiskey och ölprovningar, men kan även erbjuda andra dryckesprovningar, middagar och mingel. Varför inte runda av kvällen med en Pub Quiz?


Externa talare

Vi vet att ett lyckat möte kräver ett bra och genomtänkt innehåll. Elite Hotels samarbetar därför med Talarforum som är Skandinaviens ledande kunskapshus för externa föreläsare med mer än tjugo års erfarenhet. Med över 8 000 föreläsare, utbildare, experter, underhållare och inspiratörer kan de hjälpa till med att hitta precis det upplägg som är rätt för ert tillfälle. Det finns en mängd olika alternativ för både små och stora plånböcker. Kontakta hotellets konferensbokning på telefon 054-29 30 00 eller
mejla reservation.karlstad@elite.se så berättar vi mer.


I en anrik byggnad från 1870, belägen mitt i centrala Karlstad, vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet. Shopping, nöjen, sevärdheter och stadens lokaltrafik hittar du strax utanför hotellets portar. Elite Stadshotellet i Karlstad erbjuder 138 bekvämt och fräscht inredda hotellrum, en trivsam frukostrestaurang, ”Vintermatsalen” och i samma hus ligger den genuina engelska puben, The Bishop´s Arms, med stadens bästa solläge. Alla hotellets gäster har möjlighet att träna i vårt i gym och koppla av i vår bastu. Elite Stadshotellet i Karlstad erbjuder en totalupplevelse och inte bara ett rum för natten. Karlstad är strategiskt beläget mellan Oslo, Göteborg och Stockholm.


Restaurangen på Elite Stadshotellet


Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. För riktigt stora sällskap finns vår festvåning eller Vintermatsalen.

Öppettider

Välkommen att kontakta vår festvåningschef för mer information och bokning:

För frågor och bokning kontakta
Monica T Lindqvist, tel: 054-29 30 25
monica.t.lindqvist@elite.se 


Uteservering på The Bishops Arms

The Bishops Arms Karlstad


The Bishop´s Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky. Hit söker sig Karlstadsborna när de längtar efter något gott att dricka och en stunds samvaro med arbetskamrater och vänner. Här råder en gemytlig pubstämning och vi erbjuder god mat från vår mycket breda pubmeny i en avslappnad miljö, serverad av glad och kunnig personal. Som hotellgäst går Du in till puben direkt från hotellets lobby.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag: 16.00–01.00
Lördag: 16.00-01.00
Söndag: 16.00–23.00

Midsommarafton 21 juni stängt. 


Frukost på Elite Stadshotellet


Börja dagen på bästa sätt med frukost i restaurangen på hotellet precis vid Klarälvens strand.

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag–söndag: 07.30–10.30Boka en uppskattade konferensaktivitet.


Från 1243 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Boka ett dagpaket med julbord och och förena arbete med en härlig stunds julmingel.


Från 516 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Möten med kort varsel till ett förmånligt pris.


Från 250 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Boka in en dagskonferens i någon av våra moderna och trevligt inredda konferenslokaler.


Från 430 SEK /person

Boka
Ändra hotell

_