Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–105 cm   13 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra fina standardrum har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Alla rummen har en arbetsplats, tv, minibar, safteybox och WiFi samt dusch eller badkar. Några av rummen har även balkong, strykjärn och strykbräda. Rummen vetter mot Kungsgatan, Västra Torggatan eller in mot gården.

Se fler bilder

Från  811 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-22)

Nästa

  1–2 personer   140 cm   14 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större standardrum är utrustade med 140 cm bred säng.  Antingen kan du välja att sova själv i sängen och kan du njuta av gott om utrymme men det går även att sova två personer i detta rum om du vill. 

Samtliga av dessa rum rum har en bekväm arbetsplats, WiFi, safteybox, telefon, tv, minibar samt badrum med badkar eller dusch. Denna rumskategori är något mindre  än våra superiorrum. På en del av rummen finns balkong, strykbräda och strykjärn.

Se fler bilder

Från  855 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-06)

Nästa

  2 personer   160–180 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum håller en hög standard både på komfort och tekniska bekvämligheter. De har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta är modernt inredda med två stycken 90 cm breda sängar eller en hel säng, 160–180cm.(merparten av dessa är icke delbara).

Rummen är rökfria och har en arbetsplats, WiFi, safteybox, minibar, hårtork och tv. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar. På några av rummen finns balkong, strykjärn och stykbräda.

Se fler bilder

Från  946 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-22)

Nästa

  2 personer   160-180 cm   23 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum erbjuder plats för både arbete och vila. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta och är utrustande med arbetsplats, WiFi, safteybox, minibar och tv. Dessutom finns morgonrockar samt vattenkokare för lite extra bekvämlighet. Merparten av badrummen har både badkar och dusch. Dessa rum är mer generösa i storlek och har sittmöjligheter i form av soffa eller fåtöljer.

Se fler bilder

Från  961 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-11)

Nästa

  2 personer   160-180 cm   23 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe with a view är rum med utsikt mot Klarälven, några har balkong. Rummen är inredda med en dubbelsäng eller två enkelsängar, sköna sittmöbler, en praktisk arbetsplats samt kaffe och te. Golven har parkett eller heltäckningsmatta. Fräscha badrum med dusch o h morgonrock.

Se fler bilder

Från  1216 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-25)

Nästa

Familjerum


  2-4 personer   160-180 cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är extra rymliga och är utrustade med bäddsoffa för två barn.  Familjerummen håller en hög standard och har en smakfull modern inredning. På rummen finns arbetsplats, WiFi, safteybox, minibar och hårtork. För extra bekvämlighet finns även morgonrockar och vattenkokare.

Se fler bilder

Från  1126 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-25)

Nästa

  1–3 personer   180 cm    41 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra juniorsviter är ett extra rymliga och luftiga rum med en vacker utsikt mot Klarälven. Rummen har en mysig sittplats med soffa som även kan användas som bäddsoffa. Sängen är en icke delbar dubbelsäng. 

På rummen finns en arbetsplats, WiFi, safteybox, minibar och tv. För extra lyx och bekvämlighet finns morgonrockar, tofflor, strykjärn, strykbräda och vattenkokare med kaffe/te.

Se fler bilder

Från  1700 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-13)

Nästa

  2 personer   180 cm   47 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår svit är helt nyrenoverad och modernt inredd i härliga färger. Sviten har en balkong och ligger med vacker utsikt över Klarälven.

Sviten har parkettgolv och innehåller både ett sovrum och ett vardagsrum. I vardagsrummet finns en bekväm sittgrupp och sovrummet är inrett med en dubbelsäng (icke delbar) samt en arbetsplats. Badrummet är utrustat med både badkar och dusch. I sviten finner ni också safteybox, hårtork, minibar, tv, strykbräda, strykjärn, kaffemaskin, morgonrockar och tofflor.

Se fler bilder

Från  1900 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-13)

Nästa

Executive Suite


  2 personer   180 cm   47 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår största svit är helt nyrenoverad och modernt inredd i härliga färger. Den har en balkong och ligger med vacker utsikt över Klarälven.

Sviten har parkettgolv och innehåller både ett sovrum och ett vardagsrum. I vardagsrummet finns en arbetsplats och en stor bekväm sittgrupp. Sovrummet är inrett med dubbelsäng (icke delbar). Badrummet är utrustat med både badkar och dusch. Denna svit har även en separat gästtoalett. Rummet är utrustat med WiFi, safteybox, hårtork, minibar, tv, strykbräda, strykjärn, kaffemaskin, morgonrockar och tofflor.

Se fler bilder

Från  2100 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-13)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Karlstad!

Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet som erbjuder en härlig hotellvistelse för affärsresenärer, konferensgäster och alla som vill uppleva Karlstad. Här bor du bara några steg från shopping och nöjen och om du åker tåg ligger hotellet sju minuter från Karlstad centralstation.

Känn dig som hemma i hotellets moderna och inbjudande rum. Här finns sköna sängar i rymliga rum med plats för både avkoppling och arbete. Hotellet har ett gym med träningsmaskiner och fria vikter samt en gemensam bastu. I anslutning till hotellet ligger gastropuben The Bishops Arms som är en populär mötesplats för Karlstadsbor, hotellets gäster och besökare.

Elite Stadshotellet är ett fullservicehotell och erbjuder komplett service för konferenser, mingel och event. Vi har åtta moderna konferenslokaler och kapacitet för upp till 250 personer.

Vi vågar påstå att Elite Stadshotellet i Karlstad är ett av Sveriges vackraste hotell och när det stod klart år 1870 gav det ett imponerande intryck som man fortfarande ser spår av. Byggnaden har renoverats i omgångar och varsamt restaurerats för att behålla dess orginaldetaljer, allt för att ge Elite Stadshotellet sin genuina karaktär och känsla. Hotellet är även miljöcertifierat med den globala miljömärkningen Green Key.


  138 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym

  Gratis WiFi

  18 km till flygplatsen
  300 m till tågstationen
  50 m till buss


Historien om Elite Stadshotellet!

År 1870, när hotellet öppnades, hade man tillgång till material och en hantverksskicklighet som vi bara kan drömma om idag. Med marmor, ädelträ och kristallkronor samt stuckaturer och ornament skapades en speciell atmosfär som bidrog till att Stadshotellet i Karlstad ser ut som det gör även i dag. Det handlar om kvalitet och hantverksskicklighet rakt igenom!

Då, när det begav sig, var hotellet ett av Sveriges största och finaste hotell. År 1904 installerades elektricitet. Några år senare fick alla rum värmeledningar och varje våning ett eget WC. Det betraktades som en stor lyx – äntligen kunde pottskåpen tas bort en gång för alla.

Historien sitter i väggarna brukar man säga. År 1905 när unionsupplösningen mellan Sverige och Norge undertecknades i Karlstad, bodde hela den norska delegationen på Stadshotellet. Självklart har Stadshotellet även varit en mötesplats för många stamgäster. Gustaf Fröding hade till exempel ett stambord i matsalen där han drack sin punsch och hämtade motiv till sina dikter.

Under årens lopp när hotellet har renoverats och moderniserats har vi varit noga med att låta kvalitetstänkandet genomsyra varje steg så att Stadshotellet kan få behålla sin charmiga karaktär i ytterligare hundra år. Alla miljöer på hotellet har inretts med varsamhet i tidstypisk och funktionell stil.

Viktiga och moderna renoveringar är byte av avloppsstammar och elsystem. Samtliga hotellrum har nytt ventilationssystem med kyla och mellan 2007-2008 renoverades hundra rum. Under 2014 renoverades de resterande 38 rummen tillsammans med våra två sviter.

Från 1984 ägs Elite Stadshotellet av Elite Hotels of Sweden.Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stadshotellet Karlstad har kostnadsfritt trådlöst internet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access. För mer information, kontakta vår reception. Vi har dessutom ett gästkontor med dator och skrivare.


Frukost

Ordinarie frukostöppettider

Måndag - fredag

06.30 - 09.30

Lördag

07.30 - 10.30

Söndag

07.30 - 10.30*

*I samband med Snooze har frukosten öppet till 12.00


Gym at Elite Stadshotellet Karlstad

Gym med bastu

I vårt nyrenoverade gym finner ni löpband, crosstrainer, multistation samt fria vikter. I anslutning till gymmet finns omklädningsrum för dam och herr samt en gemensam bastu.

 

 

 


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Gäller måndag–fredag. Strykrum finns på våning 2.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vår roomservice-meny finns på rummet och erbjuds följande tider:

Måndag–fredag kl. 06.30-09.30 samt kl 16.00-23.00
Lördag-söndag kl. 07.30-10.30 samt kl 16.00-23.00

Roomserviceavgift tillkommer med 125 kr.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi använder oss av närliggande parkeringshus där gästen löser sin parkeringsbiljett på egen hand. Vi har även nio p-platser i ett eget garage till en kostnad av 175 kr per plats och dygn. I två av dessa garageplatser finns uttag för laddning av elbil. Garageplats kan förbokas via receptionen på tel. 054-29 30 00. Utöver de egna garageplatserna har vi 14 platser utomhus till en kostnad av 125kr/dygn, dessa kan inte förboka


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stadshotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till  12 kilometer. 

Rutt A - Sandgrund (3km)
Rutt B - Gubbholmen (6 km)
Rutt C - Klarälven (10 km)


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stadshotellet Karlstad är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning.
Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


Konferensbord i konferensrum

Elite Stadshotellet Karlstad


Centralt vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet med shopping, nöjen och kommunikationer inom bekvämt promenadavstånd. Här finns alla förutsättningar för lyckade möten, event och företagsmingel. Alla våra konferenslokaler har högt i tak och stora fönster och de flesta har vacker utsikt över Klarälven.


Restaurangen på Elite Stadshotellet


Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. För riktigt stora sällskap finns vår festvåning eller Vintermatsalen.

Öppettider

Välkommen att kontakta vår festvåningschef för mer information och bokning:

För frågor och bokning kontakta
Monica T Lindqvist, tel: 054-29 30 25
monica.t.lindqvist@elite.se 


Uteservering på The Bishops Arms

The Bishops Arms Karlstad


The Bishop´s Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky. Hit söker sig Karlstadsborna när de längtar efter något gott att dricka och en stunds samvaro med arbetskamrater och vänner. Här råder en gemytlig pubstämning och vi erbjuder god mat från vår mycket breda pubmeny i en avslappnad miljö, serverad av glad och kunnig personal. Som hotellgäst går Du in till puben direkt från hotellets lobby.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag: 16.00–01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: 16.00–23.00Fira dit bröllop med en bröllopsfest på vackra Elite Stadshotellet Karlstad. Med fina lokaler, god mat och erfaren personal tar vi hand om er på en av livets viktigaste dagar.

Stanna gärna hela natten och på något av våra fina rum. Bjuder ni in långväga gäster så finns självklart rum även för dem. Välkommen att läsa mer om våra bröllopserbjudanden.
Låt oss anordna ert nästa jubileumsfirande, födelsedag eller företagsfest. Hotellet erbjuder en helhetslösning - allt från lokal, meny och övernattning helt efter era önskemål! 
Elite Stadshotellet Karlstad erbjuder ett förmånligt och bekvämt hotellpaket till Something Rotten! En musikal som spelas på Wermland Opera mellan den 18 januari–3 mars 2019.


Från 2802 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Sandgrund är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan du se Lars Lerins utställning året om. Vi på Elite Stadshotellet erbjuder ett paket med boende till detta.
Läs mer

Foto: Svenerik Jakobsson


Från 1240 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Med klassiska smaker, läckra uppläggningar och med många moderna inslag skapar vi ett julbord utöver det vanliga. Vi dukar upp allt från julens självklara favoriter till rätter med mer modern touch och smaker och kombinationer som överraskar.


Från 395 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Överraska familjen och boka ett hotellpaket som inkluderar inträde till Sundstabadet. Bo bra på Elite Stadshotellet Karlstad i samband med ert äventyrliga badbesök. Detta är garanterat något som passar såväl stor som liten. 


Från 1680 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Bo på Elite Stadshotellet och spela golf på några av de natursköna golfbanor som vi samarbetar med. Bland dessa banor finns ett komplett utbud med stor variation för alla spelare.


Från 1900 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi hjälper er att göra er bröllopsdag till ett minne för livet - läs mer om våra olika alternativ. Och tveka inte att slå oss en signal om du har andra önskemål.


Från 750 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Upplev hockey när det är som bäst - live! Boka in en hockeykväll på Löfbergs Arena och följ ditt favoritlag i SHL. Passa samtidigt på att bo bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet, mitt i centrala Karlstad.


Från 1790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet Karlstad har tre konferenslokaler som är lämpade för mindre möten. De är renoverade under 2014 och ligger på första våningen med en vacker utsikt över Klarälven.


Från 250 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka Sale@Elite och bo bekvämt på anrika Elite Stadshotellet Karlstad. Hotellet är vackert beläget alldeles intill Klarälven. Restauranger, shopping och nöjen är inom har du inom bekvämt promenadavstånd. Sov gott i våra sköna sängar och vakna upp till en härlig frukostbuffé. 


Från 600 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt weekenderbjudande på Elite Stadshotellet Karlstad. Här finns mycket att uppleva: besök Lars Lerins fantastiska konstmuseum som är beläget på natursköna Sandgrundsudden. Ta med familj/vänner på en heldag i Mariebergsskogen – där djur möter natur.


Från 990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira din ledighet med ett besök på Elite Stadshotellet Karlstad. Njut av sköna hotellsängar och vår generösa frukost. Välj och vraka mellan aktiviteterna Karlstad har att erbjuda.


Från 1175 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Ta med en kär vän och överraska med ett lovepaket i Karlstad. Hotellet är vacker beläget invid Klarälven och runt hörnet har du shopping, rikt kulturutbud och fina promenadstråk. Avnjut en god middag på The Bishops Arms innan ni sover gott i något av våra vackra rum. Varför inte passa på att unna er det lilla extra genom att boka till en VIP-korg som väntar på rummet? 


Från 1800 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


87%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 21 november 2018

Positivt: Receptionen, parkerings-garaget, rummens standard

Att förbättra: ta tillbaka grape-josen


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 november 2018

Positivt: Miljön

Att förbättra: Ha varm mjölk till frukstkaffet.

Övrigt: Mycket bra och trevligt bemötande av reseptionspersonalen.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 19 november 2018

Positivt: Det fina läget, trevlig personal, mycket vacker miljö i de allmänna utrymmena.

Att förbättra: Vi tyckte att rummet var litet och vi bodde i rum nr 307. Utsikten var inte den bästa. Sängen var för smal för 2 st 50 plussare. Och för mjuk. Vi gillade att det fanns bra sänglampor! Bra med kontakter och speglar! Rummet var rent och fräscht. Badrummet var mycket väl fungerande. Bra innehåll i mini baren.

Övrigt: Frukosten är fantastisk!


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 19 november 2018

Positivt: Rommet, sengen, minibar, service ved inn- og utsjekking.

Att förbättra: Ha et litt bedre utvalg på frokosten. F eks en kock på lørdag/søndag som lagde omelett eller pannekaker. Savner tekanner. Flere sitteplasser på pub og frokost.


Hotellet svarade den 20 november 2018

Bäste Thor! Tack för att du tagit dig tiden och återkopplat till oss gällande din vistelse. Vi Vi ta till oss av detta och vi uppskattar din feedback och dina förslag på förbättring. Önskar dig en fortsatt fin vecka och varmt välkommen tillbaka till oss! Vänligen Victoria Jensen Elite Stadshotellet, Karlstad


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 november 2018

Positivt: Trevligt bemötande, godaste räksmörgåsarna på roomservice:)

Att förbättra: Ge personalen bonus👍🏼


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 15 november 2018

Positivt: Enkel atkomst med bil

Att förbättra: Installere en mer normal servant på badet, og ikke sette rødvinen i kjøleskapet ...


Hotellet svarade den 19 november 2018

Tack Henning för det fina omdömet! Du har alldeles rätt i att vi inte borde sätta det röda vinet i den kalla minibaren. Vi har tagit detta vidare internt och kommer att förändra det framöver. Önskar dig varmt välkommen tillbaka! Vänligen Anna Björkenstam Wedberg Elite Stadshotellet, Karlstad


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 11 november 2018

Positivt: Bra sängar och frukost samt centralt läge.


Hotellet svarade den 12 november 2018

Bäste Henrik! Vi uppskattar att du tagit dig tiden och svarat på vår gästenkät. Tack för dina fina ord om hotellet. Kul att se att ni haft en bra vistelse hos oss. Vill passa på att önska en fortsatt fin vecka och varmt välkommen tillbaka! Vänligen Victoria Jensen Elite Stadshotellet, Karlstad


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 10 november 2018

Positivt: Trevlig personal och en god frukost


Hotellet svarade den 11 november 2018

Bäste Kenth! Stort tack för att ni tagit er tiden och svarat på vår gästenkät och för ert fina omdöme. Vill passa på att önska er en fin söndag och varmt välkomna tillbaka! Vänligen Victoria Jensen Elite Stadshotellet, Karlstad


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 9 november 2018

Positivt: Utomordentlig trevlig personal med ett friskt o härligt bemötande. Bra läge med gångavstånd till sevärdheter. Positivt med pub i anslutning till hotellet. Rent o fräscht i rummet och mkt trevligt med tillgång till bastu👍🏼👍🏼


Hotellet svarade den 11 november 2018

Bäste Jonas! Stort tack för ert fina omdöme. Kul att se att ni haft en bra vistelse hos oss. Vi uppskattar att ni tagit er tiden och svarat på vår gästenkät! Vi ser fram emot att få hälsa er varmt välkomna tillbaka till oss! Vänligen Victoria Jensen Elite Stadshotellet, Karlstad


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 november 2018

Positivt: Frukost. Bra faciliteter.

Att förbättra: Se till att skaffa microvågsugn i familjerum. Reser man med ett litet barn under ett år är det svårt att få till välling, värma mat m.m. På rummen. Ser inte hur en mikro inte kan finnas.


Hotellet svarade den 9 november 2018

Hej Fredrik! Tack för ditt fina omdöme och för att du tagit dig tiden och återkopplat med feedback till oss. Vill önska er en trevlig helg och varmt välkomna tillbaka till Elite Hotels of Sweden! Vänligen Victoria Jensen Elite Stadshotellet, Karlstad


 Kontakta oss

Hitta hotellet

GPS Koordinater 
59.381136 | 13.500813

FLYGPLATS
Karlstad Airport

TÅG
Hotellet ligger ca 500 meter från Karlstad centralstation. Följ Järnvägsgatan som går rätt upp från centralstationens entré mot Klarälven och på höger sida om bron ser du hotellet.

BUSS
Karlstad busstation ligger på Drottninggatan. Följ Drottninggatan öster ut, mot centrum och sväng vänster till Järnvägsgatan. Hotellet ligger precis innan bron, på höger sida om Klarälven.

BIL
Från E18: kör mot Skåre sedan mot Centrum. Elite Stadshotellet ligger i hörnet av Kungsgatan/Museigatan, med entré från Kungsgatan.
Från Karlstad Airport: ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m sväng höger vid T-korsningen till Sandbäcksgatan. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida efter bron.

PARKERING
Det finns ett fåtal platser i hotellets egna garage som behöver förbokas via receptionen. Utöver det finns parkering utomhus och i ett närliggande parkeringshus.

_