Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Cykla i Västerås

Cykel parkerad i en stad

Upplev friheten från cykeln i sommar och njut av Västerås bästa cykelleder! Vi bad Jessica Juhlin, receptionschef på Elite Stadshotellet i Västerås om hennes bästa tips för en lyckad dag på cykel i stadens vackra omgivningar.


TIPS FÖR EN HÄRLIG CYKELSEMESTER I VÄSTERÅS

När Jessica Juhlin på Elite Stadshotellet själv får välja är cykeln att föredra framför bilen. Västerås erbjuder mycket bra cykelbanor och ofta går det fortare att cykla än att köra när man ska ta sig någonstans i staden. Det finns gott om cykelparkeringar och även pumpstationer när luften i hjulen behöver fyllas på.

”Min favorittur är cykelturen ut till Skultuna. Det är en bra cykelväg dit och ett trevligt besöksmål med mässingsbruk och flera outletbutiker. Björnön är också ett trevligt cykelutflyktsmål och ett bra ställe för promenader och bad vid den fina badplatsen om vädret tillåter.” - Jessica Juhlin

Västerås vackra läge intill Mälarens strand gör staden till en unik plats med många natursköna utflyktsmål. Här blandas skärgård med praktfull natur och en mysig stadskärna fylld av trevliga restauranger, butiker och caféer. Jessica cyklar dagligen från sitt hem drygt en mil utanför staden in till Elite Stadshotellet som ligger centralt beläget i Västerås. Hon tipsar om att alltid ha en powerbank redo för snabb mobilladdning, regnkläder för oväntade väderomslag och något svalkande att dricka.

En cykelsemester i Västerås innebär massor av spännande utflyktsmål. Anundshög, Anundshögsområdet och Badelundaåsen tillhör Sveriges främsta fornlämningsområden och är väl värda ett besök. Här finns även den stora gravhögen "Anundshögen" som anses vara Sveriges största gravhög. Den byggdes någon gång kring 500–1050 e. Kr, och bildar ett storslaget monument tillsammans med två närliggande skeppssättningar. Hit tar du dig på ca 30 minuter från centrala Västerås.

"Ta med en ryggsäck med kaffe och smörgås och tillåt dig att stanna på någon plats du tycker är rogivande."

JESSICA JUHLIN, RECEPTIONSCHEF PÅ ELITE STADSHOTELLET VÄSTERÅS

En cykelsemester i Västerås innebär gott om tid för reflektion och avkoppling. Planera gärna dina rutter redan innan resan för att hitta bra cykelvänliga boenden, mysiga restauranger och spännande besöksmål. För dig som inte har en egen cykel med dig finns cyklar till utlåning på Elite Stadshotellet. Dessa är gratis att låna för hotellets gäster och kan förbokas redan innan ankomst.

OM JESSICA

Jessica Juhlin har arbetat på Elite Stadshotellet sedan år 1994. Hon började som våningsvärdinna och har sedan dess arbetat inom flera olika avdelningar på hotellet. Idag är Jessica receptionschef och brinner för miljöfrågor där hon arbetar mycket med hotellets miljöcertifiering hos Green Key. Både gäster och kollegor ligger henne varmt om hjärtat och hennes nästa mål är att kunna erbjuda förmånscyklar även för personalen.

Relaterade artiklar