Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Upplev Sverige från tågrälsen

Tåg som åker på bro över vattnet

Resandet med tåg i Sverige ökar och är utmärkt transportmedel för att uppleva mycket av Sverige på ett enkelt och hållbart sätt. Här har vi samlat några av våra bästa tips för att göra resan mot din slutdestination ännu bättre.


RES I OTTAN

En av fördelarna med att resa med tåg är att du själv inte behöver vara fokuserad på vägen. Väljer du morgontåget kan du med fördel sova dig igenom hela resan, vaknar utvilad och har hela dagen för roliga aktiviteter på plats på slutdestinationen. De flesta tåg erbjuder även liggvagnar så du bekvämt kan färdas även nattetid för att ytterligare få ut det mesta av dagen.

 

Cyklist på tåg

RES MED CYKELN SOM SÄLLSKAP

På flera tåg kan du ta smidigt med dig din cykel på tågresan, och hinner på så sätt uppleva ännu mer på destinationen där du kliver av. Hör med tågbolaget vad som gäller på sträckan du önskar resa. Vill du hellre lämna cykeln hemma, erbjuder alla större städer cykeluthyrning på t.ex. hotell eller turistbyråer.

RES I EN ANNAN VÄRLD

Dröm dig bort till en annan värld med en härlig ljudbok. För den som lätt blir åksjuk av att läsa på tåget är ljudbok ett ypperligt alternativ. Dessutom går du inte miste om några vackra vyer från tågfönstret. Ladda ner böckerna innan du startar din resa så behöver du inte vara orolig om mottagningen skulle ge vika längs vägen.

Barn som åker tåg med sin nallebjörn i famnen

RES MED BARN – OCH RYGGSÄCK

När du reser med barn underlättar det mycket att lägga packningen i en ryggsäck. Då får du båda händerna fria för barnhänder och en famn redo om tröttheten hos de små slår till. Kom ihåg att packa matsäcken högst upp i väskan och lägg snacks och mellis lättåtkomligt i ytterfacken.

 

Relaterade artiklar