Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Skellefteå

Helikoptervy över stad med hus, gator och angränsande skog borta i horisonten

Upptäck vackra Skellefteå i norr. Här nedan listar vi flera sevärdheter i Skellefteå som du inte får missa under ditt besök!

 

SKELLEFTEÅ MUSEUM

Skellefteå museum är ett museum där du kan lära dig mer om Skellefteås historia, framförallt om teknik- och industrihistoria från 1900-talet och framåt. Detta kulturhistoriska museum samlar, bevarar och förmedlar kunskap och hur livet i Skellefteå såg ut förr.

 

BONNSTAN

Bonnstan är en sevärdhet i Skellefteå med anor ända tillbaka till 1600-talet. Denna vackra kyrkstad består av mängder med stugor där församlingsmedlemmar som kom långväga ifrån kunde sova över när de skulle till kyrkan. Numera hålls det flera event i Bonnstan sommartid såsom midsommarfirande och olika marknader.

 

LEGO MUSEUM

En häftig sevärdhet i Skellefteå som är rolig för både barn och vuxna är LEGO museum på Bureå Camping. Här kan du se en av världens största legosamlingar med bland annat LEGO Star Wars, Indiana Jones, Scooby Doo och Angry Birds. I butiken kan du köpa LEGO med dig hem och själv börja skapa egna konstverk.

 

BURTRÄSK EXPERIENCE CENTER

Gillar du den klassiska osten Västerbottensost får du inte missa ett besök på Burträsk Experience Center. Här får du veta mer om historien bakom osten och hur den unika smaken kom till. Du kan få en guidad visning eller upptäcka centret på egen hand. I caféet kan du köpa något gott att äta eller köpa med dig en bit västerbottensost hem.

 

Stor byggnad inifrån med högt i tak, bjälkar och stolpar i ljust trä

 

SARA KULTURHUS

Sara Kulturhus är en ny, storslagen sevärdhet i Skellefteå. Denna vackra träbyggnad är världens högsta trähus och erbjuder allt från konserter, utställningar, föreställningar och andra evenamng. Det är även här du hittar The Wood Hotel by Elite med sina 205 rum, tre restauranger och mysiga Vana Spa.

 

FRÅGA OSS FÖR FLER SEVÄRDHETER I SKELLEFTEÅ

Varmt välkommen att fråga oss på Elite Hotels för fler tips på sevärdheter i Skellefteå. Vi hjälper dig gärna med att guida dig till din bästa resa!

 

RELATERADE ARTIKLAR