Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Shopping i Linköping

Uteserveringar i Linköping

Man behöver inte ha en anledning att gå i affärer. Det är både ett utmärkt tidsfördriv och en trevlig aktivitet på en ledig dag – och fönstershopping är minst lika kul som att spendera pengar! Att strosa runt i affärer, äta en lång lunch och att kunna göra sina ärenden i ett och samma hus är en ovärderlig kombination. Staden erbjuder en mix av kända märken, lokala butiker och välkända kedjor. Här har vi samlat några av våra bästa tips för att hitta just din favoritbutik i Linköping.


LINKÖPING INNERSTA

Linköping innersta kallar sig själva för Linköpings vardagsrum och är en plats för nöje. Innersta har jobbat hårt under åren efter drömmen att skapa en fantastisk stadskärna och stad. Här kan man spendera tid att upptäcka de många torgen, FOLK-kvarteret och de många galleriorna i området; Gyllenhuset, Gränden Galleria samt Galleria Filbyter. Här kan du botanisera runt kring alla butiker längs gatorna, både stora och små, fika, äta en bit mat eller ta en drink på de många restaurangerna och barerna i området.

GAMLA LINKÖPING

Stadskvarteren skiljer sig markant från de flådiga köpcentren, men erbjuder lika mycket trevlig shopping. I de små butikerna i Gamla Linköping kan du njuta av hantverk av hög kvalitet. Varför inte hitta en unik present till någon du tycker om. Ekologiska lyxiga tvålar, vackra träsniderier, gammeldags karameller i strut eller högkvalitativa svensktillverkade möbler. En promenad längs stadskvarteren är alltid en uppskattad utflykt, missa inte våffelstugan hos Ernia Interiör som bjuder på ljuvliga frasiga våfflor till lunch!

I-HUSET

I anslutning till Ikea, strax utanför centrala Linköping hittar du I-huset, tidigare kallat Ikano-huset. Denna enorma galleria erbjuder fler än 60 olika butiker och upplevelser som ger de 42 000 kvadratmetrarna en härlig mix och spännande karaktär. Parkeringen är helt gratis, lämna jackan i bilen och spendera en heldag och lär känna köpkvarteret ordentligt.

Inte långt från Linköping ligger Norrköping med ett lika stort utbud av shopping och upplevelser. Läs mer här!

Relaterade artiklar