Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 sevärdheter i Malmö du inte får missa

Helikoptervy över Malmö med många bostadshus, Turning Torso och havet i bakgrunden

Vackra Malmö är staden med såväl nyare som mer historiska sevärdheter. Här har vi samlat fem sevärdheter i Malmö som du måste besöka under din resa!

 

1. TURNING TORSO

Turning Torso är en välkänd sevärdhet i Malmö och ett landmärke för Sverige. Skyskrapan är hela 190,4 meter hög och därmed Nordens högsta skyskrapa. Det som är speciellt med tornet är att det vrider sig, som namnet antyder. Turning Torso hittar du i Västra Hamnen men du kan se det i princip från hela Malmö.

 

2. ST PETRI KYRKAN

En historisk sevärdhet i Malmö är den vackra kyrkan St Petri kyrka. Kyrkan byggdes redan under 1300-talet och ligger mitt i hjärtat av Malmö. Den är byggd som en basilika i en så kallad baltisk tegelgotisk stil.

 

3. MALMÖHUS SLOTT OCH SLOTTSPARK

Malmöhus slott började byggas år 1434 och är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Här bodde de danska kungarna när de var på besök i Malmö. När Skåne blev svenskt år 1658 användes slottet som en fästning mot Köpenhamn och blev sedan ett fängelse mellan år 1829-1909. I slottsparken kan du se den gamla slottsmöllan och vandra längs den vackra vallgraven.

 

4. KATRINETORP LANDERI

Katrinetorp landeri är en populär sevärdhet i Malmö. Herrgården är landets bäst bevarade empireanläggning med vackra trädgårdar och en engelsk landspark. Huvudbyggnaden är från 1813 och har varsamt renoverats till den byggnaden som står idag. Här hålls det under året ett flertal evenemang såsom utställningar, mässor, konferenser och fester.

 

5. MODERNA MUSEET

Moderna museet i Malmö är en sevärdhet både när det kommer till byggnaden och innehållet Museet huserar i John Smedbergs elektricitetsverk från 1901 och visar konst från betydande konstnärer.

 

TIPS PÅ FLERA SEVÄRDHETER I MALMÖ

Vill du ha tips på flera sevärdheter i Malmö som du inte får missa är du varmt välkommen att fråga personalen i vår reception på Elite Hotels!

Fotograf: Pontus Ohlsson.

RELATERADE ARTIKLAR