Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standardrum bor du bekvämt i modernt inredda enkelrum. Här sover du gott i en skön säng som passar för dig som reser själv och önskar en god natts sömn. Rummen är utrustade med allt du behöver för en avkopplande vistelse, oavsett om du reser privat eller i tjänsten. I rummen finns skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch. 

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-11-04)

Nästa

  1–2 personer   160–180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra Grandlitrum får ni detta och lite till. Rummen är anpassade för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort under vistelsen. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-09-23)

Nästa

Superior


  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trevliga superiorrum är smakfullt inredda dubbelrum i härliga färger som passar för 1 eller 2 personer. Här bor du bekvämt i ett luftigt rum med en stor dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-10-06)

Nästa

Superior twin


  1–3 personer   2x100 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra moderna Superior Twin har gott om plats för både arbete och vila. Rummen är ljusa med två sängar som går att separera, vilket gör att dom passar bra för både par, vänner eller arbetskamrater som reser tillsammas. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-09-23)

Nästa

  1–3 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum är ljusa med modern inredning och tilltagen golvyta. Här sover du bekvämt i en bred komfortabel säng och kan koppla av i rummets sällskapsyta. Här finns även skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar eller dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1161 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-11-03)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra juniorsviter passar dig som vill unna dig lite extra bekvämlighet och lyx med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Vi erbjuder två stora juniorsviter med praktfulla takbjälkar och parkettgolv där du även har tillgång till morgonrock och tofflor. Juniorsviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1611 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-12-02)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Sviten är ett perfekt val för er som har något att fira eller som vill bo lite extra lyxigt. Här kan du unna dig flärd med separat sovrum och väl tilltagen sällskapsyta med matsalsgrupp. Vakna upp till doften av nybryggt kaffe med din egen espressomaskin. I vår svit har du tillgång till extra tillbehör som ger dig som gäst ytterligare bekvämlighet under din vistelse. I detta rum finner du inte bara ett, utan två helkaklade badrum varav ett med badkar. 

Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, safetybox och strykjärn med strykbräda. I sviten finns även en vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och extra tillbehör i badrummet.

Se fler bilder

Från  2871 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-11-04)

NästaElite Hotel Mimer Umeå

Elite Hotell Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå. Byggnaden som tidigare var skola är nu varsamt ombyggd till vackert 4-stjärnigt hotell i sann Elite-anda. Varje rum har sin unika touch och förutom mysig restaurang finns även gym, bastu och relaxavdelning till gästernas förfogande. Flygbuss och lokaltransporter ligger i direkt anslutning till hotellet.

Varmt välkommen!


  139 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis Wifi

  4.5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  900 m till buss
  16 km till hamnen


Receptionsdisk i svart med björklöv på fronten. I bakgrunden på vita väggar hänger tre tavlor med röda hjärtan på.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & it

Som gäst hos oss på Elite Hotel Mimer surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd, matskål, hundgodis och hundbajspåsar finns till ert förfogande för ett tillägg på 200 kr/natt. Kontakta oss på 090-203 94 10 för bokning och mer information.

 


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Det finns 20 platser i anslutning till hotellet varav två handikapparkeringar samt en laddstation för elbil. Platserna kan ej bokas i förväg, när det är fullt hänvisar vi till parkeringshuset Navet bakom hotellet, ovanpå badhuset. Alla platserna är avgiftsbelagda och receptionen kan hjälpa till vid köp av parkeringsbiljett vid ankomst, 130 kr/dygn. 


Baksidan av hotellet. Glasfasad som täcker restaurangen.

Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Mimer vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd, från 3,27 km till 9,57 km.

Rutt A - Broarna runt  (3,27 km)
Rutt B - Bölesholmarna  (6,46 km)
Rutt C - Gammliaskogen  (9,57 km)

 

 


Hotellets gym i ljusa och fräscha lokaler. Spegelvägg med fria vikter, cykel och andra maskiner.

Relax & gym

Vår relaxavdelning är öppen varje dag och erbjuder både torr- och ångbastu samt ett modernt gym. 

Gymmet: 06.00–22.00
Bastu/relax: 16.00–22.00

OBS! Ångbastun är tillfälligt stängd för renovering.


Cyklar

På Elite Hotel Mimer finns 4 cyklar för utlåning där cykelhjälm och ett ordentligt lås ingår. Umeå är en fantastisk cykelstad med över 24 mil av cykelvägar. Vi lånar gärna ut cykelkorgar och plädar för dig som vill ta med picknick inför dagsutflykten och kan ge tips på många vackra utflyktsmål. Våra cyklar är även ett perfekt transportmedel för dig som snabbt vill ta dig till mötet eller konferensen. Välkommen att kontakta vår reception för mer information!


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00, måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 19.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Elite Hotel Mimer, Umeå


Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 200 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 4 konferenslokaler
  • 139 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost


Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00


Detalj i restaurangen. Dukat bord med tallrikar, glas, bestick, servetter och glas med rött vin.

Lunchmeny


Välkommen på lunch, här kan du läsa vad vi serverar i restaurangen denna vecka.

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–13.30


Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Vår restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny. För bordsbokning och mer info ring 090 203 94 00.

"Ett år efter öppningen av vår restaurang har vi äntligen fastslagit dess nya namn Artonnittiosju (tidigare Restaurang Mimer). Vi önskar både nya och gamla gäster varmt välkomna!" 

Sara Johansson, 
Hotelldirektör

 

Öppettider

Måndag–torsdag: 17.00–23.00
Fredag: 18.00–00.00
Lördag: 17.00–00.00
Söndag: Stängt

Köket stänger kl. 21.30 måndag-torsdag och kl. 22.00 lördag-söndag.

Brunch
Lördagar 13.00–15.00

After Work
Fredagar 16.00-18.00


After Work på Elite Hotel Mimer


Nu kör vi äntligen After Work hos oss på fredagar och lördagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Fredagar kl. 16.00–18.00


Brunch på Elite Hotel Mimer


Vår populära brunch är äntligen tillbaka! Starta helgen på bästa varje lördag 13.00–15.00.

Öppettider

Lördagar 13.00-15.00.


Artonnittiosju by ...


Missa inte premiären av Artonnittiosju by – vårt nya specialkoncept där framstående kockar gästspelar på vår restaurang under utvalda datum i höst.

Öppettider

Den 30 september 2017, kl. 18.00-ca 21.30.

Hos oss förgyller du en av de största dagarna i ditt liv. Inget bröllop är det andra likt. Vi vill hjälpa er att skapa det mest unika ögonblicket. Vi finns till hands för att hjälpa er att skräddarsy er bröllopskoordinering. Från det lilla till det större sällskapet på 150 personer bistår vi er med härliga lösningar.
Vi erbjuder golfpaket i samarbete med Umeå Golfklubb och Norrmjöle Golfklubb. Efter en härlig dag på banan vilar du ut i våra sköna sängar och vaknar upp till en rejäl frukostbuffé i vår vackra restaurang. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 755 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Mimer. Vi serverar ett traditionellt julbord med modern twist uppdukat i vår härliga restaurang artonnittiosju. Varmt välkommen!


Från 450 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Ta med hela familjen på en härlig badupplevelse på nya Navet i Umeå. Bo bekvämt hos oss på Elite Hotel Mimer. Avkoppling och lek för hela familjen med vårt förmånliga badpaket. Välkommen att boka!


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken hos oss på nyöppnade Elite Hotel Mimer! Vi erbjuder ett romantiskt bröllopspaket för er som går i bröllopstankar. Välkommen att boka.


Från 3495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga hotellpaket där delat boende i dubbelrum på Elite Hotel Mimer Umeå, välkomstöl och goodiebag ingår. 


Från 595 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Bo hos Elite Hotel Mimer under ditt besök på MåBraFestivalen till ett riktigt förmånligt pris! 


Från 615 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Lös en mordgåta under en rafflande 3-rättersmiddag och bo bekvämt på Elite Hotel Mimer.


Från 695 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande vistelse på nyöppnade Elite Hotel Mimer i Umeå. Med Dream bokar du våra allra bästa helgpriser. Besök vår uppskattade relaxavdelning eller ät en god bit mat i restaurangen. Varmt välkommen!


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Under lov och storhelger bor du till bästa pris hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå. Det nyöppnade hotellet erbjuder moderna rum, mysig restaurang samt gym och populär relaxavdelning. Upplev allt som Umeå har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen.


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på nyöppnade Elite Hotel Mimer. Den tidigare skolbyggnaden är vacker ombyggd till kvalitetshotell med hög 4-stjärnig standard mitt i centrala Umeå. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.


Från 1690 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Maria Singh

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 18 september 2017

Positivt: Trevligt bemötande, och receptionen pålästa och engagerade.


Hotellet svarade den 21 september 2017

Hej Maria, Tusen tack för dina fina ord! Vad roligt att du trivdes hos oss och att vi lyckades överträffa förväntningarna, det gläder mig. Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen och så länge önskar jag er en fin höst! Vänligen, Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Hannele Mitsopoulos Taengsri

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 september 2017

Positivt: Läge/fräsht/modernt/frukost


Silhouette of a person

Gunther Linortner

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 6 september 2017

Positivt: Rent och fräscht, trevlig personal.

Att förbättra: Sluta använda småförpackningar för tvål, schampo mm. Riktigt dumt med tanke på miljön.


Silhouette of a person

Jenny Borglin

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 augusti 2017


Silhouette of a person

Robert Lundberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 25 augusti 2017

Positivt: Alltid ett trevligt Bemötande från Peronalen, man känner sig välkommen.


Hotellet svarade den 29 augusti 2017

Hej Robert, Tusen tack för dina fina ord! Vad roligt att du trivdes hos oss och att vi lyckades överträffa förväntningarna ännu en gång. Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen. Så länge önskar jag er en fin höst! Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Syrta Landström

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 22 augusti 2017

Positivt: Receptionspersonalen kunde inte varit bättre.

Att förbättra: Kontrollera lutningen på golven.. byggnaden måste ha sjunkit för golvet lutar så mycket att man märker det. Kanske lite längre öppet-tider i restaurangen.

Övrigt: Vi njöt trots att vi bara sov en natt, kommer gärna tillbaka.


Silhouette of a person

Mia Karlsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 18 augusti 2017

Positivt: Trevlig personal i fräscha utrymmen i allt från badrum till restaurang.

Att förbättra: Inte så mycket

Övrigt: Gillar att man har behållt känslan av skolan själ , med bl a plancher i restaurangen osv. Trapporna känns också som skola !!


Hotellet svarade den 22 augusti 2017

Hej Mia, Till en början vill jag tacka för att du tagit dig tid att skriva till oss efter din senaste vistelse. Vad roligt att du trivdes hos oss och att vi lyckades överträffa förväntningarna ännu en gång. Stentrappan är original och det finns till och med lite klotter bevarat på vissa trappsteg sedan skoltiden. Väldigt kul att höra att du gillar den. Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen. Så länge önskar jag er en fortsatt fin sommar och en härlig höst. Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Peo Bergqvist

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 14 augusti 2017

Positivt: Nytt&fräscht

Att förbättra: Om möjligt ordna med mera parkeringar.


Hotellet svarade den 15 augusti 2017

Hej Peo, Till en början vill jag tacka för att du tagit dig tid att skriva till oss. Vad roligt att du trivdes hos oss och att vi lyckades överträffa förväntningarna. När det gäller parkeringarna försöker vi skapa så goda förutsättningar som möjligt för att parkera i parkeringshusen i stan så att alla ryms med sina bilar i stan. Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen. Så länge önskar jag er en fin höst. Sara Johansson Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Peter Fallström

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 augusti 2017

Positivt: Mysigt Fräscht Modernt Hotell som samtidigt andas anrik atmosfär


Hotellet svarade den 15 augusti 2017

Hej Peter, Till en början vill jag tacka för att du tagit dig tid att skriva till oss. Vad roligt att du trivdes så bra - det gör mig både glad och stolt! Varmt välkommen tillbaka till oss snart igen. Så länge önskar jag er en fin höst. Sara Johansson Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Mona Vallström

Omdömet skrevs den 14 augusti 2017

Positivt: Trevligt och bra sängar


Kontakta oss


 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.825368, 20.269315
_