Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standardrum bor du bekvämt i modernt inredda enkelrum. Här sover du gott i en skön säng som passar för dig som reser själv och önskar en god natts sömn. Rummen är utrustade med allt du behöver för en avkopplande vistelse, oavsett om du reser privat eller i tjänsten. I rummen finns skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch. 

Se fler bilder

Från  756 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-24)

Nästa

  1–2 personer   160–180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

En skön säng och rofylld sömn är den bästa starten på dagen. I våra Grandlitrum får ni detta och lite till. Rummen är anpassade för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort under vistelsen. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, safetybox och badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-03-03)

Nästa

Superior


  1–2 personer   160-180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trevliga superiorrum är smakfullt inredda dubbelrum i härliga färger som passar för 1 eller 2 personer. Här bor du bekvämt i ett luftigt rum med en stor dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-01-27)

Nästa

Superior twin


  1–3 personer   2x100 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra moderna Superior Twin har gott om plats för både arbete och vila. Rummen är ljusa med två sängar som går att separera, vilket gör att dom passar bra för både par, vänner eller arbetskamrater som reser tillsammas. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med dusch eller badkar, strykjärn, strykbräda och safetybox.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-17)

Nästa

  1–3 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra större och mer exklusiva rum är ljusa med modern inredning och tilltagen golvyta. Här sover du bekvämt i en bred komfortabel säng och kan koppla av i rummets sällskapsyta. Här finns även skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar eller dusch, strykjärn, strykbräda, vattenkokare och safetybox.

Se fler bilder

Från  1161 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-02)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra juniorsviter passar dig som vill unna dig lite extra bekvämlighet och lyx med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Vi erbjuder två stora juniorsviter med praktfulla takbjälkar och parkettgolv där du även har tillgång till morgonrock och tofflor. Juniorsviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badrum med badkar, strykjärn, strykbräda, vattenkokare, morgonrock, tofflor och safetybox.

Se fler bilder

Från  1791 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-16)

Nästa

  1–2 personer   200 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder en magnifik svit med vackra detaljer och stora golvytor. Sviten är ett perfekt val för er som har något att fira eller som vill bo lite extra lyxigt. Här kan du unna dig flärd med separat sovrum och väl tilltagen sällskapsyta med matsalsgrupp. Vakna upp till doften av nybryggt kaffe med din egen espressomaskin. I vår svit har du tillgång till extra tillbehör som ger dig som gäst ytterligare bekvämlighet under din vistelse. I detta rum finner du inte bara ett, utan två helkaklade badrum varav ett med badkar. 

Sviten är utrustad med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, badkar, safetybox och strykjärn med strykbräda. I sviten finns även en vattenkokare, kaffemaskin, morgonrock, tofflor och extra tillbehör i badrummet.

Se fler bilder

Från  3051 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-02)

NästaElite Hotel Mimer Umeå

Elite Hotel Mimer ligger centralt beläget i Björkarnas stad Umeå. Byggnaden som tidigare var skola är nu varsamt ombyggd till vackert 4-stjärnigt hotell i sann Elite-anda. Varje rum har sin unika touch och förutom mysig restaurang finns även gym, bastu och relaxavdelning till gästernas förfogande. Flygbuss och lokaltransporter ligger i direkt anslutning till hotellet.

Varmt välkommen!


  139 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  4 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis Wifi

  4.5 km till flygplatsen
  800 m till tågstationen
  900 m till buss
  16 km till hamnen


Receptionsdisk i svart med björklöv på fronten. I bakgrunden på vita väggar hänger tre tavlor med röda hjärtan på.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & it

Som gäst hos oss på Elite Hotel Mimer surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd, matskål, hundgodis och hundbajspåsar finns till ert förfogande för ett tillägg på 200 kr/natt. Kontakta oss på 090-203 94 10 för bokning och mer information.

 


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Det finns 20 platser i anslutning till hotellet varav två handikapparkeringar samt en laddstation för elbil. Platserna kan ej bokas i förväg, när det är fullt hänvisar vi till parkeringshuset Navet bakom hotellet, ovanpå badhuset. Alla platserna är avgiftsbelagda och receptionen kan hjälpa till vid köp av parkeringsbiljett vid ankomst, 130 kr/dygn. 


Baksidan av hotellet. Glasfasad som täcker restaurangen.

Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Mimer vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd, från 3,27 km till 9,57 km.

Rutt A - Broarna runt  (3,27 km)
Rutt B - Bölesholmarna  (6,46 km)
Rutt C - Gammliaskogen  (9,57 km)

 

 


Hotellets gym i ljusa och fräscha lokaler. Spegelvägg med fria vikter, cykel och andra maskiner.

Relax & gym

Vår relaxavdelning är öppen varje dag och erbjuder både torr- och ångbastu samt ett modernt gym. 

Gymmet: 06.00–22.00
Bastu/relax: 16.00–22.00

Vår relaxavdelning kommer att vara stängd 13–26 november pga. att vi renoverar vår ångbastu. Gymmet är öppet som vanligt. 


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Tvätt som lämnas i receptionen före kl. 08.00, måndag–fredag, returneras samma dag efter kl. 19.00. Tvättpåse och prislista finns i garderoben.


Elite Hotel Mimer, Umeå


Vi erbjuder sammanlagt fyra konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 200 personer, alla med anor från tidigt 1900-tal. Våra möteslokaler är utrustade med modern konferensteknik och du guidas tryggt av våra konferensvärdinnor från start till mål.

  • 4 konferenslokaler
  • 139 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

Vy från restaurangen med ljusa färger och på ett vitt bord står en liten frukost uppdukad. Skål med fil och flingor, frukter av olika slag, juice, kaffe och en smörgås.

Frukost


Vår generösa frukostbuffé serveras i restaurangen, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00

Avvikande öppettider:
27–29/12: 07.00–10.00
1/1: 08.00–13.00
2–5/1: 07.00–10.00
6–7/7: 07.00–12.00

 


Detalj i restaurangen. Dukat bord med tallrikar, glas, bestick, servetter och glas med rött vin.

Lunchmeny


Välkommen på lunch, här kan du läsa vad vi serverar i restaurangen denna vecka.

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–13.30


Del i restaurangen med hög i tak och fint ljusinsläpp. Runda bord med stolar och stora fikusträd.

Artonnittiosju


Vår restaurang Artonnittiosju är hjärtat av Elite Hotel Mimer. Här serverar vi vår generösa frukostbuffé på morgonen och på kvällen kan du avnjuta vår vackert komponerade middagsmeny. För bordsbokning och mer info ring 090 203 94 00.

"Ett år efter öppningen av vår restaurang har vi äntligen fastslagit dess nya namn Artonnittiosju (tidigare Restaurang Mimer). Vi önskar både nya och gamla gäster varmt välkomna!" 

Sara Johansson, 
Hotelldirektör

 

Öppettider

Måndag–torsdag: 17.00–23.00
Fredag: 18.00–00.00
Lördag: 17.00–00.00
Söndag: Stängt

Köket stänger kl. 21.30 måndag-torsdag och kl. 22.00 lördag-söndag.

Avvikande öppettider

29/11–16/12: Julbordservering lunch- och kvällstid
11/12 och 18/12: Stängt
17/12–30/12: Stängt
31/12: Nyårsmiddag 18.00–00.00, läs mer här
1–8/1: Stängt

Vår lunchservering gör ett uppehåll och är åter den 8 januari 2018.Hos oss förgyller du en av de största dagarna i ditt liv. Inget bröllop är det andra likt. Vi vill hjälpa er att skapa det mest unika ögonblicket. Vi finns till hands för att hjälpa er att skräddarsy er bröllopskoordinering. Från det lilla till det större sällskapet på 150 personer bistår vi er med härliga lösningar.
Upplev ett julbord utöver det vanliga på Elite Hotel Mimer. Vi serverar ett traditionellt julbord med modern twist uppdukat i vår härliga restaurang artonnittiosju. Varmt välkommen!


Från 450 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Ta med hela familjen på en härlig badupplevelse på nya Navet i Umeå. Bo bekvämt hos oss på Elite Hotel Mimer. Avkoppling och lek för hela familjen med vårt förmånliga badpaket. Välkommen att boka!


Från 1590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira kärleken hos oss på nyöppnade Elite Hotel Mimer! Vi erbjuder ett romantiskt bröllopspaket för er som går i bröllopstankar. Välkommen att boka.


Från 3495 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira in det nya året hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå. Läs vad erbjudandet innehåller och hur du bokar här.


Från 2990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Lös en mordgåta under en rafflande 3-rättersmiddag och bo bekvämt på Elite Hotel Mimer.


Från 2580 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga hotellpaket med boende på Elite Hotel Mimer, en 3-rättersmiddag, vår härliga frukostbuffé och ett besök på Västerbottens museum med guide.


Från 1195 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Välkommen att bo på Elite Hotel Mimer när Uno Svenningsson kommer till Umeå den 22 mars 2018. Vi erbjuder ett förmånligt logipaket där konsertbiljetter och boende för två personer ingår.


Från 2080 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Se Eriks Saade live i Umeå den 7 april! Vi erbjuder ett logipaket där konsertbiljett och boende för två personer på Elite Hotel Mimer ingår.


Från 2080 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en avkopplande vistelse på nyöppnade Elite Hotel Mimer i Umeå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra allra bästa helgpriser. Besök vår uppskattade relaxavdelning eller ät en god bit mat i restaurangen. Varmt välkommen!


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Under lov och storhelger bor du till bästa pris hos oss på Elite Hotel Mimer i Umeå. Det nyöppnade hotellet erbjuder moderna rum, mysig restaurang samt gym och populär relaxavdelning. Upplev allt som Umeå har att erbjuda endast ett stenkast från shoppinggator och nöjen.


Från 750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på nyöppnade Elite Hotel Mimer. Den tidigare skolbyggnaden är vacker ombyggd till kvalitetshotell med hög 4-stjärnig standard mitt i centrala Umeå. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både restaurang och relaxavdelning.


Från 1690 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Ronald Wrejde

Betyg: 2/10

Omdömet skrevs den 8 december 2017

Positivt: Utcheckningen gick fort

Att förbättra: Servera ngt alternativ till julbord.

Övrigt: Lova inte stamgästfördelar utan att erbjuda dem.


Silhouette of a person

Jan Strandberg

Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 7 december 2017

Positivt: Centralt och personligt hotell i en vacker klassisk byggnad.

Att förbättra: Se till att frukosten är klar 06.30!! Nu var inte frukosten framdukad och klar(två dagar av två...) förrän 06.50! Jag och flera med mig börjar tidigt och måste äta frukost senast 06.30, helst tidigare. Att då behöva vänta i 20 minuter är inte OK, det är tom skäl för att boka ett annat hotell nästa gång.


Silhouette of a person

Marina Andersson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 november 2017

Positivt: Rent snyggt och trevligt

Övrigt: Toppenhotell


Hotellet svarade den 12 december 2017

Hej Marina, Tusen tack för dina fina ord! Finns det något som du vill tipsa om eller önskar framföra är du alltid välkommen att kontakta mig. Passar på att önska en trevlig jul- och varmt välkommen tillbaka till oss! Vänligen, Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Britt-Inger Strandman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 november 2017

Positivt: Fräscht, trevligt bemötande


Silhouette of a person

Sten-Olov Berg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 23 november 2017

Positivt: Härligt hotell, nytt i gamla miljöer

Att förbättra: Frukostbuffén skulle ha kunnat innehålla fler delar av hälsofrämjande mat


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 15 november 2017

Positivt: Läget mitt i stan, fräscht och rymligt med snygg design i rummen. Bra isolering och tysta rum.

Att förbättra: Byta ut plattorna utanför entrén, de blev superhala vid väderomslaget till kallt väder och man såg inte isfilmen som bildats. Jag halkade omkull trots att hag gick i bra kängor och gick långsamt och det kunde gått illa. Skulle inte hjälpt med sandning tror jag, behövs annat underlag.


Silhouette of a person

Synnöve Eriksson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 12 november 2017

Positivt: Trevligt bemötande. Fantastisk god mat och dryck. Super frukost med stort utbud. Kanon bra underhållning med Fröken Signe. Rent och fräscht och sköna sängar.


Hotellet svarade den 14 november 2017

Hej Synnöve, Jag ville bara skriva och tacka för att du tagit dig tid att ge oss din feedback efter din senaste vistelse hos oss. Så roligt att höra att ni hade en trevlig vistelse hos oss och att ni njöt av underhållningen som vi hade uppe i vår Mimersal tillsammans med Fröken Signe. Passar på att önska en fin höst - och varmt välkommen tillbaka till oss! Vänligen, Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Silhouette of a person

Anna Simu

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 5 november 2017

Positivt: Läget!!! Ljusa, luftiga och fräscha rum.

Att förbättra: Ha bättre skohorn på rummen. Man skulle få två nycklar till rummet. Det skulle vara bättre info om relax och bastun inne på rummet. Det skulle finnas krokar på badrum dörren för handdukar.


Silhouette of a person

Jenny Degerman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 november 2017

Positivt: Frukosten är underbar och rummen jättefina!

Att förbättra: Grönt te på rummen skulle uppskattas.

Övrigt: Badpaketet rekommenderas till familjer!


Silhouette of a person

Ronny Overgaard

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 november 2017

Positivt: Bra service, trevlig miljö, trevliga hotellrum med bra sängar. Resturangen på hotellet serverar god mat. Trevligt bemötande från personalen. Jag ger hotellet fem stjärnor av fem, toppen med andra ord.

Övrigt: Kan rekommendera detta hotell.


Hotellet svarade den 5 november 2017

Hej Ronny, Jag ville bara skriva och tacka för att du tagit dig tid att ge oss din feedback efter din senaste vistelse hos oss. Så roligt att höra att du ännu en gång uppskattat den service som vi gett dig. Finns det något som du vill tipsa om eller önskar framföra är du alltid välkommen att kontakta mig. Passar på att önska en fin höst - och varmt välkommen tillbaka! Vänligen, Marie Sandberg Elite Hotel Mimer, Umeå


Kontakta oss


 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.825368, 20.269315
_