Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Karlstad Kulturstad

Publiceringsdatum 2018-04-26

Det är något speciellt med Karlstad, något som får kreativitet och skaparglädje att gro. Kan det vara den härliga doften som sprids från Löfbergs kafferosteri? Eller är det ljuset och färgerna i vattendrag, skogar och landskap som väcker konstnärens lust att skapa?

I Karlstad möter du konsten och kulturen mitt i stadsbilden. Här är det enkelt att inspireras och ta del av spännande utställningar och konserter samt även pausa och njuta av en fika i utställarens café. Vi vill gärna tipsa dig om tre höjdpunkter i kulturstaden Karlstad.

Wermland Opera förser Karlstad med en högkvalitativ kulturscen

Operahuset i Karlstad har ett brett utbud av opera-, musikal och orkesterproduktioner. Just nu kan man avnjuta den populära musikalen Something Rotten! som kommer direkt från Broadway och hade Europapremiär i november på Wermland Opera i Karlstad. Something Rotten! spelades för första gången på Broadway 2015 och blev så populär att den nominerades till tio Tony Awards, bland annat för ”Bästa musikal”. I ett rasande tempo spelas historien upp och du kan inte låta bli att hänföras av dräkterna, humorn och den stjärnspäckade esemblen.

Something Rotten! spelas från den 8 nov till den 3 mars 2019 och biljetter säljs via Wermland Opera.

Här finns fler exempel från vinter- och vårprogrammet, aktuella datum och biljetter.

karlstad_opera_fasadshow-compressor.jpg

Lars Lerin är akvarellens mästare

Lars Lerin är inte bara en av Sveriges mest älskade konstnärer, han anses också vara en av Nordens främsta akvarellister. Efter flera populära SVT-program har han nått en ännu större publik och många vill se hans arbete i verkligheten.

Lars Lerin som är född i Värmlandska Munkfors har ett konstmuseum på Västra Torggatan i Karlstad. På Sandgrund visar Lars Lerin sina verk året om och bjuder även in gästutställningar. I sommar finns en utställning med Lerins lärjungar, kända från tv-programmet med samma namn.

På Sandgrund finns även böcker, affischer och vykort som bara finns att köpa på plats. Läs mer här.

Upphovsrätt Lars Lerin

Fantastiska Wermland Museum

Visste du att Wermlands museum är ett av Sveriges mest besökta länsmuseer, med en kvarts miljon besökare per år? Här samlas internationella succéutställningar med värmländsk kulturhistoria.

Det finns många intressanta utställningar i vår och sommar på Wermlands Museum. Modedesignern Naim Josefi presenterar nya möjligheter för den svenska gruvnäringen med sina fantastiska klänningar gjorda i stål.

Propaganda är en utställning som visar hur Tyskland och Sovjetunionen på 1930- och 40-talen använde propaganda för att visa ”det goda samhället”. En aktuell utställning som speglar dagens mediesamhälle, vad som styr och vad som påverkar. Värmland i konsten är en berättelse i bilder om platser, byggnader och personer i Värmland, från 1850- och nutid.

Se aktuella utställningar och öppettider här

Elite Hotels Karlstad

Vid Klarälvens strand, ligger Elite Stadshotellet med 138 moderna rum och vackra lokaler för möten och olika evenemang. På bekvämt promenadavstånd finner du shopping, nöjen och kommunikationer.

Läs mer
_