Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

7 roliga aktiviteter i Stockholm

En person sitter på en brygga och håller en mobil med utsikt över Stockholm

I Stockholm finns det alltid något att hitta på, oavsett om vädret bjuder på strålande sol eller ett ruskigt regnoväder. Här kommer våra bästa tips på vad man kan göra i Stockholm under regniga dagar.


1. FJÄDERHOLMARNA

Besöker du Stockholm på sommaren är en båttur ut till magiska Fjäderholmarna ett hett tips. Fjäderholmarna är en pittoresk liten ö i Stockholms skärgård med vacker natur, mysiga restauranger och små butiker med hantverk.

2. VATTENAKTIVITETER MITT I STOCKHOLM

Är det något du bör göra i Stockholm en solig dag så är det att upptäcka staden från vattnet. Hyr kajak eller SUP och bege dig ut bland alla kanaler. Det finns flera ställen där du kan hyra utrustning såsom på Långholmen, Pampas Marina och Fridhemsplan samt många fler.

3. SPÖKVANDRING I GAMLA STAN

En populär aktivitet i Stockholm är spökvandring i Gamla stan. Du får en guidad visning när mörkret börjar lägga sig och får höra hemska historier som hänt i stadsdelen genom åren. Om du vågar är detta ett nytt och kreativt sätt att upptäcka Gamla stan på.

4. SKRIDSKOÅKNING I KUNGSTRÄDGÅRDEN

Besöker du vår huvudstad under vintern är skridskoåkning i Kungsträdgården en given sak att göra i Stockholm. Snöra på dig skridskorna och åk runt på den vackra banan där det spelas musik och har satts upp mysiga lampor.

5. EN SPADAG PÅ VANA SPA

En lugnare aktivitet i Stockholm som gör underverk för hälsa och själ är ett besök på Vana Spa hos oss på Elite Palace Hotels. Spaet är arkitektritat med en stor pool, jacuzzi, torrbastu, aromarum och flertalet lyxiga spabehandlingar att välja mellan.

6. HAMMARBYBACKEN

Oavsett om du är ute efter aktiviteter i Stockholm på vintern eller sommaren har Hammarbybacken mycket att erbjuda. På vintern kan du åka skidor från flera nedfarter. På sommaren öppnas ett sommaräventyrsland med linbanor, klättring och bergbana.

7. PARADOX MUSEUM

Vill du ha något att göra i Stockholm som utmanar dina sinnen ska du besöka Paradox museum. Museet har 70 rum med utställningar som kan få dig att tappa andan. Snurrande väggar och ett rum där vuxna krymper och barn blir stora är bara några exempel på vad du får uppleva här.

FRÅGA OSS FÖR EVENEMANG I STOCKHOLM

När du ska besöka Stockholm är du välkommen att bo hos oss på något av våra Elite Hotels. Vi tipsar dig gärna om evenemang och vad som händer i Stockholm under din resa!

Relaterade artiklar