Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Karlstads bästa tapas

Glas med vatten

Smårätterna från Spanien har slagit stort över hela världen. De små aptitretarna med influenser från hela Medelhavet finns i många olika konstellationer men är i grunden alltid små, enkla och goda.


Många restauranger anammar nu begreppet tapas, både traditionella eller med smaker från andra världskök för en unik upplevelse. Självklart har Karlstad ett imponerande utbud av restauranger på sin tapaskarta.

BARÓN

Restaurang Barón föddes ur tre bröders saknad av en restaurang i Karlstad som specialiserat sig på spanska råvaror och maträtter. Tillsammans skapade de Barón och knappt ett år efter öppning blev restaurangen en uppskattad destination och fick en plats i White Guide som en av Sveriges bästa. Smårätterna utgår från det klassiska spanska köket men är helt säsongsbaserade och har mycket personlighet! Lokalen är unik och atmosfären är avslappnad, en oas på en av Karlstads mer livliga gator som ständigt är i rörelse. Perfekt för en drink och en bit mat innan utgång!

CAVA 42

”Karlstads mysigaste tapasbar” om man får tro dom själva. Cava 42 är belägen i en välbevarad gammal verkstadslokal med en genuin och mysig atmosfär. Som namnet avslöjar kretsar temat mycket kring den fantastiska spanska cavan men självklart finns det också ett stort utbud av både öl och vin. Maten som serveras är en spännande blandning av de världskända spanska smårätterna och det kanske inte lika bekanta värmländska köket.

PINCHOS

Den välkända restaurangkedjan Pinchos finns vid det här laget representerad i nästan hela Sverige och självklart även i Karlstad! Restaurangerna kör helhjärtat på smårätter men i stor variation och utgår från att alla inte kan gilla allt men att alla gillar något. Smaker, råvaror och traditioner blandas hejvilt i köket hos Pinchos som ger en imponerande bredd. Praktiskt serverade i små portioner så att man kan smaka på så mycket som möjligt i en sittning! Bra priser och riktigt schyssta råvaror är deras filosofi. Karlstad har två restauranger, centralt belägna i Karlstad centrum och i Inre Hamn.


NAVIERO

Ett stenkast från kajkanten i Karlstads inre hamn ligger restaurang Naviero, en nysatsning av ägaren till en redan etablerad och omtyckt tapasrestaurang i Åmål. Även Naviero specialiserar sig på smårätter och har något för alla smaker. I deras fall kan tapas lika gärna betyda meze eller antipasti - Naviero är inte rädda för att korsa landsgränser. På menyn finns även en klassisk à la cartemeny för den som känner för att bara äta från en tallrik. Annars är Navieros ledord ett trevligt bemötande och god service!

Ost- och charkbricka

 

Relaterade artiklar