Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

SQ Bar & Restaurang

SQ Bar & Restaurang


SQ Bar & Restaurang


Välkommen till SQ Bar & Restaurang på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Med inriktning på det nordiska köket skapas matkonst med fokus på kvalitet, närodlat och hållbart. Här erbjuds minnesvärda matupplevelser i en vacker och varm restaurangmiljö. S Sommartid är uteserveringen vid kajkanten extra populär. 

Menyn på SQ  erbjuder allt från en god aperitif till smårätter, huvudrätter och smarriga desserter. 

LÄS MER OM RESTAURANGEN HÄR

Boka bord på SQ Bar & Restaurang
Vi rekommenderar att ni bokar bord innan ni kommer till oss. Boka via formuläret nedan, ring 08-555 702 14 ring eller mejla sq@elite.se.

På fredagar och lördagar spelar vår huspianist Carolina Martin.

Varmt välkommen till SQ Bar & Restaurang!

Följ oss på Facebook 
SQbarrestaurang

Följ oss på Instagram
sqbarrestaurang

Menyer


Jordgubbar och champagne på Elite Hotel Marina Tower

Cocktails


COCKTAILS

SQ 146:-
Pisco, Punsch, blood orange, honey, lemon, aquafaba

LAVENDER SPRITZ 125:-
Blackberry liqueur, lavender, sparkling wine

CAPRI DI TONIC 125:-
Limoncello, mint, lemon, tonic

LILJEHOLMEN 125:-
Lillet, sparkling wine, tonic, strawberries, mint

TANGO IN TANTO 146:-
Hernö Gin, elderflower, lemon, sugar, mint, Russian

 ROYAL GARDEN 146:-
Xanté, strawberry, lemon, aquafaba, chocolate

HOT TEMPER 146:-
Tequila, passionfruit, mandarin, lime, chili

DAISY 146:-
Cognac, apricot, pineapple, agave, green tea

ROCK THE BOAT 146:-

Mackmyra whiskey, butterscotch, condensed milk, sea salt

 

GIN FASHION 163:-

Barrel Gin (4 months), sugar, angostura

 

Festdukning på Elite Hotel Marina Tower

À la carte


SMÅRÄTTER

GRILLAD SPARRIS (veg) 169:-
Vi väljer den för dagen bästa sparrisen. Den marineras och grillas och serveras med lufttorkad skinka, pocherat ägg, bearnaisesås och rostade nötter
L, N

TOAST SKAGEN MED FORELLROM 175:-
Handskalade räkor blandas med hemslagen majonnäs, dill och lite citron. Serveras med smörstekt bröd, syrad rödlök och forellrom.
Ä, G, L

MARULKSCARPACCIO 179:-
Marulken är fångad i Norska havet och då endast som bifångst vilket gör den både ekologisk och fri från antibiotika. Fiskens fantastiska konsistens möjliggör att vi kan skiva den tunt vilket ger en fräsch och smakrik rätt. Marulken serveras med Kalix löjrom, Västerbottenost, rädisor och gräslöksmajonnäs.
Ä, G

CHARKUTERIER 179:-
3 sorters svenska charkuterier noga utvalda från de bästa gårdarna som passar utmärkt till extralagrad Västerbottenost, svensk vitmögelost och tomatsallad. Serveras med grillat bröd och fröpesto.
G, L

S.Q.S 169:-
En klassisk S.O.S – Sill, Ost och Smör som serveras på SQ:s vis, således en S.Q.S. Av den goda Amber alen från det lokala Carnegie-bryggeriet och lök kokas en lag som en av sillarna lagras i, så klart också en hemlagad senapssill samt en matjessill med brynt smör. Till detta serverar vi en äggkaka med pepparrotscrème och svensk färskpotatis. Detta avnjuts med en extra lagrad Västerbottenost.
Ä, G, L

ALLERGENER
L = LAKTOS
G = GLUTEN
Ä = ÄGG/EGG
N = NÖTTER/NUTS

 

VARMRÄTTER

GRÖNSAKSKÄRLEK (veg) 199:-
Svensk isbergssallad grillas med vinäger och färskpressad citron och serveras med ugnsbakad majrova och halstrad shimejisvamp. Av cashewnötter görs en vegansk ostmassa som smaksätts med örter och rätten toppas med lättrökta tomater.
L, N

ÅLÄNDSK ÖRING 259:-
Den vackra åländska öringen är skimrande silvrig och har växt sig stark i det kalla vårvattnet. Öringen är, efter laxen, Östersjöns Rolls Royce. Fisken grillas i filéer med skinn och serveras med krämig sellerisallad och vårprimörer.
L

TORSKRYGG 295:-
Från Norska ishavet kommer vår torskrygg som rimmas och sedan halstras på grillen. Till fisken serverar vi Gotlandssparris, svartrot, bönor och Sandefjordsås.
L

LAMM 239:- 
Rödvins- och örtmarinerad lammrostbiff helsteks i ugn till 58 grader. Det smakrika lammet serveras med rostade jordärtskockor, stekt sommarsvamp, grillad hjärtsallad och en kraftigt reducerad fond med smak av lök och kalv.
L

FLANKSTEK 229:-
Flankstek, från Skövde slakteri, som först grillas och sedan bakas färdig i ugnen till 56 grader (medium) och serveras med shimejisvamp, friterad kål, hemslagen bearnaisesås och pommes frites. Stekgrader på denna rätt är medium till well done.
L

KALVBRÄSS 259:-
Kalvbräss är en ansedd delikatess. Kalvbrässen halstras till en knaprig gyllengul yta och serveras med ugnsbakad sotad blomkål, rostad lök och cognacsky.

HÖGREVSBURGARE 189:-
En given klassiker på hotellets meny. En hemgjord burgare, högrev, bringa och talg blandas för bästa resultat som sedan grillas. Burgaren serveras med ett färskt briochebröd och crispsalld, gurka, tomat samt färskostcréme med senap som toppas med friterad schalottenlök.
Ä, G, L

 

DESSERT 

CRÈME BRÛLÉE 125:-
Sugen på en riktig klassiker till dessert? Crème brûlée är med sin balans av krämighet och krispighet en älskad favorit.
Ä, L

SOMMARKÄRLEK 120:-
Säsongens frukter och bär serveras med yoghurtskum, hemgjord glass på syrad grädde, rosmarinsirap och apelsinpulver. Fråga servisen om dagens frukter och bär.
Ä, L

RABARBER OCH JORDGUBBAR 120:-
Svenska jordgubbar och citronbakad rabarber som serveras med en hemmagjord glass på vit sparris samt mintgelé och smuldeg.
Ä, L

CHOKLADTRYFFEL 38:-
Fråga servisen efter dagens smaker.
L, N

EN KULA GLASS 38:-
Dagens glass eller sorbet
L

SQ´s URVAL AV OSTAR
Se dagens ostar på svarta tavlan, serveras med passande tillbehör.
G, L

Detaljer från restaurangdisken på Marina Towe

Barmeny


SMÅRÄTTER

SAUSAGE SUPREME 89:-
En given favorit för den som vill ha en riktig klassiker. Vår egen kumminkorv (110gr) grillas och servers med briochebröd, hemlagad senap och ketchup samt toppas med rostad lök och syrad kål.
Ä, G, L

SQS 169:-
En klassisk S.O.S – Sill, Ost och Smör som serveras på SQ:s vis, således en S.Q.S. Av den goda Amber alen från det lokala Carnegie-bryggeriet och lök kokas en lag som en av sillarna lagras i, så klart också en hemlagad senapssill samt en matjessill med brynt smör. Till detta serverar vi en äggkaka med pepparrotscrème och svensk färskpotatis. Detta avnjuts med en extra lagrad Västerbottenost.
Ä, G, L

CHARKUTERIER 179:-
ockens val av charkuterier serveras med grillat bröd och fröpesto
G, L

 

VARMRÄTTER

HÖGREVSBURGARE 189:-
En given klassiker, hemmagjord burgare på högrev, bringa och talg. Grillas och serveras med ett färskt briochebröd samt crispsallad, gurka och tomat, färskostcrème och senap som toppas med friterad schalottenlök
Ä, G, L

PULLED VEGME OCH HALLOUMIBURGARE (Veg) 189:-
En vegetarisk hamburgare som görs på marinerad Vegme och grillad halloumiost. Serveras på briochebröd med crispsallad och friterad schalottenlök
Ä, G, L 

SQ RÄKSMÖRGÅS 195:-
Klassisk räksmörgås som serveras på ett saftigt rågbröd med sallad, ägg, räkor, majonnäs och citron.
Ä, G

SQ SALLAD 176:-
En underbar smak av sommaren med rostade marinerade grönsaker, grönsallad, quinoa-frön, vattenmelon och fetaost. Välj mellan vegme, kycklingbröst eller handskalade räkor till din sallad.
L

VECKANS RÄTT 155:-

FRÅGA OM ALLERGENER

 

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE 125:-
Sugen på en riktig klassiker till dessert? Crème brûlée är med sin balans av krämighet och krispighet en älskad favorit.
L, Ä

EN KULA GLASS 38:-
Dagens glass eller sorbet
L

Öppettider


FRUKOST
Alla dagar 07.00–11.00

RESTAURANG
Måndag-söndag 17.00-23.30

BAR
Måndag-söndag 12.00-00.00
KÖKET
Måndag-söndag 12.00-23.30

Roomservice
Måndag-söndag: 17.00–22.00

För sällskap över 9 personer, vänligen kontakta oss via mejl eller telefon för menyer.

Hitta hit


SQ Bar och Restaurang
Elite Hotel Marina Tower
Saltsjöqvarns kaj 25
131 71 Nacka

08-555 702 14 
sq@elite.se.

_